به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه قرآن امسال دارای بخشهای متنوع و مفیدی است که در حوزههای گوناگون فعالیتهای قرآنی و دینی میتواند نیاز علاقمندان را پاسخگو باشد.
یکی از بخشهای جالب توجه نمایشگاه بخش پژوهش آن است. مسئول روابط عمومی این بخش عبالرضا یوسفی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه این بخش متشکل از 70 پژوهشگاه است گفت: بخش پژوهش 12 بخش اصلی دارد که بخشهای پژوهشهای قرآنی چند رسانهای، مشاوره و پاسخگویی بانوان، بخش نشستها و کارگاههای قرآن پژوهی و بخش نمایش پژوهشهای قرآنی است.
به گفته وی این بخش امسال تخصصی شده است و 12 سرفصل برای سؤالهای مردم مشخص شده که در هر سرفصل چند کارشناس به سؤالات پاسخ میدهند. مشاوره و پاسخگویی قرآن و روانشناسی، مشاوره و پاسخگویی قرآن و جوان و کودک، مشاوره و پاسخگویی قرآن و خانواده از جمله این سرفصلها به شمار میروند.
نشستهای این بخش مشتمل بر نشستهای تخصصی قرآن پژوهی، گفتگوی قرآنی و نقد کتاب است. استقبال از این بخش به طور عام و نشستهای تخصصی به طور خاص تا کنون خوب بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، یکی از بخشهای جالب توجه نمایشگاه قرآن، بخش عکس است. در این بخش بیینده حضور قرآن را در جای جای زندگی فرد مسلمان و ایرانی میبیند. تصویر دختری قرآن در دست در لحظه تحویل سال نو، وجود قرآن در کنار سفره هفت سین، خواندن قرآن بر مزار از دست رفتگان، قرآن به سر گرفتن در مراسم روحانی احیا، استفاده از اسماء حسنی و آیات قرآن در هنرهای اصیل ایرانی از جمله فرش بافی از جمله عکسهایی هستند که چشم جان هر بیینده ای را نوازش میدهند.
قرآن به عنوان مظهر و وسیله اتحاد مسلمانان، عبور از زیر قرآن در هنگام سفر و آغاز عملیاتهای رزمندگان در جبههها از جمله عکسهایی هستند که توجه و تأکید بر اتحاد با محوریت قرآن در آن خوبی ترسیم و تصویر شده است.
بخش خانواده از دیگر بخشهای جذاب و قابل توجه نمایشگاه امسال است که به مدت دو ساعت مشاوره رایگان از ساعت 22 تا 24 در اختیار علاقمندان قرار میدهد.
عاطفه خالقی کارشناس این بخش در گفتگو با خبرنگار مهر عمده فعالیتهای این بخش را فروش کتاب، مشاوره درباره آسیبهای خانواده و روابط والدین با فرزندان برشمرد و گفت: مخاطبان این بخش همه گروههای سنی هستند و پیر و جوان و زن و مرد به این بخش مراجعه می کنند.
از نکات قابل توجه بیشتر بخشهای نمایشگاه قرآن، وجود فضا و مکانی برای گفتگو است. مخاطبان میتوانند با کارشناسان در حوزههای مختلف به بحث و گفتگو بنشینند و مسائل خود را با آنها مطرح کنند.
گفتگو مهمترین ابزار برای درک متقابل و شنیدن دردهای یکدیگر است. در ایام گذشته طبیبان گاهی ساعتها با مریضان خود به گفتگو مینشستند و این در حالی بود که مریضی آنها سرماخوردگی بوده است. توجه به نیازهای روحی و روانی مخاطب و ریشه یابی علل واقعی یک ناراحتی و بیماری از رهگذر گفتگو حاصل میشود.
گفتگو میتواند عاملی برای رسیدن به یک زیست جهان مشترک باشد و میتوان از همین زیست جهان مشترک نیز شروع کرد.
بخش نهج البلاغه، بخش شعر و ادب، بخش نشر مکتوب، بخش محصولات فرهنگی، بخش رسانههای دیجیتال نیز از بخشهای نمایشگاه امسال به شمار میروند. در بخش محصولات فرهنگی، صنایع دستی، تابلو فرشهای قرآنی و معرق کاری را میتوان مشاهده کرد که ترکیبی از معنویت و هنر را به نمایش میگذارند.
بخش دانشگاهی، بخش نوجوان و بخش حوزوی هم از بخشهای جالب توجه نمایشگاه امسال است. دانشگاهای تهران، دانشگاه علوم اقتصادی، مؤسسه علامه عسگری، دانشگاه مذاهب اسلامی، دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم از جمله شرکت کنندگان در بخش نمایشگاهی هستند.
معرفی پایان نامههای انجام یافته در حوزههای مرتبط با قرآن، برگزاری نشستهای تخصصی و معرفی و عرضه کتاب و لوح فشرده از جمله فعالیتهای این بخش به شمار میرود. استقبال اندک از بخش دانشگاهی از نکات قابل تأمل است.
بخش سازمانها و نهادها نیز از بخشهای پررنگ نمایشگاه امسال است. سازمان دارالقرآن، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و سایر سازمانها و نهاهای فعال قرآنی به ارائه و معرفی فعالیتهای سازمانهای ذیربط پرداختهاند. عرضه کتاب و لوح فشرده نیز سایر فعالیتهای این بخش است.
وجود دستگاههای خودپرداز، بانک، دفتر تاکسی تلفنی، ایستگاه تاکسی بیسیم بانوان، سازمان انتقال خون، درمانگاه و اورژانس و پست و عرضه رایگان افطاری از جمله تسهیلات و خدماتی است که از سوی مسئولان نمایشگاه برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است.
هوای گرم شبستان و کمبود وسایل خنک کننده نیز از نکات منفی نمایشگاه امسال است که حضور را برای مخاطبان و غرفه داران سخت و دشوار ساخته است.
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تا 4 شهریور 17 تا 24 در مصلای امام خمینی(ره) پذیرای علاقمندان است.