به گزارش خبرگزاری مهر، متصدیان شبکه های برق در تلاشند از ایجاد اختلال در این شبکه جلوگیری کنند، اما مقامات مرکز ملی اتمسفری و اقیانوس شناسی آمریکا می گویند احتمال اینکه سیستم GPS و ارتباطات ماهواره ای در روزهای آینده دچار اختلال شوند بسیار زیاد است.
از روز سه شنبه سه شعله خورشیدی فوران کرده اند و روز جمعه نیز بزرگترین شوک الکترومغناطیسی توسط فضاپیمای ACE رصد شد، ماهواره ای که فورانهای تشعشعات خورشیدی را چند دقیقه پیش از برخورد آنها با زمین رد یابی می کند.
"تام بوگدان" رئیس موسسه ملی اتمسفری و اقیانوس شناسی در مرکز پیش بینی آب و هوای فضایی در کلرادو می گوید خورشید از دورانی خاموش و آرام به دورانی پر هرج و مرج و مملو از توفان و شعله های خورشیدی وارد شده و انتظار می رود طی سه تا پنج سال آینده این نمونه فعالیتهای خورشیدی به حداکثر خود برسند.
شعله های خورشیدی توده ای از انرژی الکترومغناطیسی را به بیرون پرتاب می کنند که این انرژی با میدان مغناطیسی زمین برخورد می کند. معمولی ترین نتیجه این پدیده شکل گرفتن شفقهای قطبی در نزدیکی دو قطب زمین است که به گفته محققان این پدیده طی روزهای آینده قابل مشاهده خواهد بود.
فورانهای مغناطیسی که بوگدان آنها را به وقوع سونامی در فضا تشبیه می کند، می تواند بر روی ارتباطات الکترونیکی و سیستمهای الکتریکی تاثیر بگذارد. در سال 1989 شعله ای خورشیدی تمامی شبکه برق کبک در کانادا را فلج کرد اما توفانهای اخیر خورشیدی چندان قدرتمند نیستند. برای درک بهتر، این توفانها در رتبه بندی 1 تا 5 قدرت در رتبه 2 یا 3 قرار دارند.
با این همه طی سالهای آینده شرایط به همین شکل باقی نخواهد ماند و احتمال وقوع توفانهای قدرتمندتری وجود دارد. عظیم ترین توفان خورشیدی شناخته شده در سال 1859 رخ داده است، در آن زمان تعداد سیستمهای آسیب پذیر الکتریکی به این اندازه نبود اما سرویس تلگراف دچار اختلال شد و حتی تعدادی از ایستگاه های تلگراف نیز سوزانده شده و از بین رفتند.
بر اساس گزارش تلگراف، از دیگر توفانهای بزرگ خورشیدی می توان به توفانهای سالهای 1921، 1940 و 2003 نیز اشاره کرد.