یک کارشناس علوم دینی گفت: بحران هویت انسان فقط در بینش الهی و بر پایه آموزه‌های اهل بیت(ع) است که پاسخ داده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست "هویت‌شناسی انسان از نگاه قرآن" به همت مجتمع پیامبر اعظم(ع) با حضور سید کمال موسی کارشناس علوم دینی در بخش دانشگاهی نمایشگاه بین‌المللی قرآن‌کریم برگزار شد.

وی در این نشست اظهار داشت: انسان در آموزه‌های انسانی لقب‌های مختلفی دارد اما در کنار همه این لقب‌ها، از انسان به عنوان اشرف مخلوقات تعبیر شده است و این مسئله به خاطر این است که از روح خداوند بر انسان دمیده شده و انسان می‌تواند آیینه‌دار جمال حق باشد.

وی افزود: استعداد یک نوع موهبت الهی محسوب می‌شود ولی شخصیت و هویت انسان امری است که خود فرد می‌تواند آن را برگزیند و انتخاب کند. اما باید دقت کرد که شخصیت صفت ثابت و عینی است اما هویت صفات ضمیر ناخودآگاه انسان را تشکیل می‌دهد.

موسوی با اشاره به نظرات مکاتب مختلف در آزادی انسان و مسئله جبر و اختیار گفت: از منظر تفکر شیعی، آزادی و اختیار انسان به مراتب بیشتر از جبر او در زندگی است اما وظیفه انسان در زندگی این است که به دنبال "من" و به دنبال خودشناسی برود و تمدن امروز با تمام پیشرفت‌هایش نمی‌تواند بحران هویت انسان را حل کند و بحران هویت انسان فقط در بینش الهی و بر پایه آموزه‌های اهل بیت(ع) است که پاسخ داده می‌شود.