به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تودیع و تجلیل از خدمات علمی و اجرایی دکتر اعوانی و معارفه حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه بعنوان رئیس جدید مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران عصر روز یکشنبه 16 مرداد در محل این مؤسسه برگزار شد.
این مراسم در غیاب دکتر غلامرضا اعوانی و با حضور دکتر مهدی نژاد نوری معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، حجت الاسلام دکتر علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و دکتر علی اکبر علیخانی رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه رئیس جدید مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با اشاره به اینکه این مراسم بیش از آن که معارفه او باشد مراسم تجلیل و تشکر از خدمات دکتر غلامرضا اعوانی است گفت: مؤسسه حکمت و فلسفه ایران از سال 1353 با نام انجمن حکمت و فلسفه ایران شروع به کار کرد و خدمات زیادی نیز انجام داده است که به نوبه خود از همه آنها به ویژه دکتر اعوانی سپاسگزارم.
وی افزود: از این پس هم از دکتر اعوانی میخواهم و درخواست دارم تا ما را تنها نگذارند تا از تجربیات ایشان بهره مند شویم.
وی در ادامه به طرح دو سؤال پرداخت و گفت: در اینجا دو سؤال مطرح میکنم. یکی اینکه انتظار از یک مؤسسه پژوهشی چیست و دیگر اینکه انتظار از یک مؤسسه فلسفی چیست.
وی در ادامه به طرح دو سؤال پرداخت و گفت: در اینجا دو سؤال مطرح میکنم. یکی اینکه انتظار از یک مؤسسه پژوهشی چیست و دیگر اینکه انتظار از یک مؤسسه فلسفی چیست.
وی تصریح کرد: انتظار عقلایی ما از یک مؤسسه پژوهشی این است که آن مجموعه و اعضای هیئت علمی همه با یکدلی و مطابق قوانین وزارت علوم و هماهنگ با نقشه علمی کشور و مصوبات شورای تحول علوم انسانی تلاش کنند تا نیازهای پژوهشی جامعه ایران را برطرف کنند.
وی افزود: حال سؤال دیگر این است که انتظار از یک مؤسسه فلسفی چیست. برای فلسفه تعابیر مختلفی به کار برده شده است. اما در یک تعبیر فلسفه، دانشی است که اگر چه در یک مقطع زمانی با عرصههای مختلف پیوند داشت، ولی در مقطعی فلسفه به الهیات منحصر شد.
خسروپناه یادآور شد: در حال حاضر دیگر نمیتوان فلسفه را در الهیات منحصر کرد. باید توجه داشت که یک کار فلسفه در الهیات است. فلسفه باید با علوم مختلف پیوند برقرار کند و رشتههای میان رشتهای را باید ایجاد کرد.
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران تصریح کرد: فلسفه اسلامی باید مبنای علوم انسانی و طبیعیات باشد. نمیشود مبنای علوم انسانی اسلامی باشد و مبنای طبیعیات سکولار باشد. در اهمیت فلسفه باید گفت که تمام مباحث طبیعی و انسانی مبتنی بر فلسفه هستند.
وی تأکید کرد: فلسفه در تمامی عرصههای علوم و تکنولوژی خود را نشان داده است. فلسفه ما نباید در اتاق دربسته محصور باشد. فلسفه باید در زندگی ما حضور داشته باشد. امروز فلسفههای مضاف عرصه مهمی هستند.
خسروپناه در پایان تصریح کرد: مؤسسه حکمت و فلسفه ایران باید تلاش کند در عرصه فلسفههای مضاف گامهای نویی بردارد و در این عرصه به قطبی در جهان اسلام تبدیل شود.
در این مراسم دکتر علی اکبر علیخانی رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز ضمن تشکر و قدردانی از زحمات دکتر اعوانی در طی دوران مسئولیت در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: دکتر اعوانی منشأ خدمات ارزشمند و فراوان علمی و پژوهشی در مؤسسه بودهاند.
وی افزود: یکی از عوامل موفقیت این مؤسسه شخصیت خود ایشان بوده است. دکتر اعوانی سجایای اخلاقی بسیار ارزشمندی داشتند. ایشان دارای دانش فراوان، تسلط به چند زبان زنده، سعه صدر علمی و شخصیت بین المللی است. شأن ایشان بسیار بالاست و به لحاظ علمی جایگاه والایی دارند.
وی در ادامه تصریح کرد: دکتر اعوانی نام نیک از خود به جای گذاشته است و امیدواریم چامعه علمی از وجود ایشان بهره بیشتر ببرد.
وی در ادامه به خدمات حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه پرداخت و گفت: خسروپناه سالهای سال در مباحث فلسفه نوآوری داشته است و یکی از امیدهای آینده کشور در جهت نظریه پردازی است.
وی با اشاره به اینکه علوم انسانی در ایران بسیار نحیف و ضعیف است گفت: حمایت از علوم انسانی مستلزم حمایت و تقویت مؤسسات علوم انسانی و حمایت از این مؤسسات نیز در گروی حمایت از رؤسای آن است.
وی در پایان اظهار امیدورای کرد تا دکتر خسروپناه نیز مانند دکتر اعوانی و بر اساس تجربیات خود جایگاه مؤسسه را ارتقا بخشد.