به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا ابراهیمی در نشست خبری ستاد پارالمپیک لندن که صبح امروز دوشنبه با حضور نمایندگان رسانه ها در محل این ستاد برگزار شد، اظهار داشت: اگر تنها 20 درصد احساس کنیم تیمی از ایران در بازی های پارالمپیک لندن با اسراییلی ها همگروه می شود از اعزام این تیم به این مسابقات خودداری میکنیم. بعد از اتفاقی که برای بسکتبال ما در پارالمپیک 2008 لندن روی داد و در نتیجه تا سال 2013 دچار محرومیت شدیم، تلاش می کنیم تا این تجربه تکرار نشود. البته در رشته های انفرادی نمی توان پیش بینی درستی داشت و باید در محل برگزاری رقابت ها تصمیم گیری کرد اما قدرمسلم، ما کار خود را طبق برنامه انجام می دهیم و به وظیفه ای که داریم عمل می کنیم.
ابراهیمی با بیان اینکه مقدمات حضور در رقابت های پارلمپیک لندن از پاراآسیایی گوانگجو آغاز شده، اظهار داشت: ما برنامه های اجرایی خود را از بازی های گوانگجو آغاز کرده ایم و حضور در آن رقابتها در راستای حضور در لندن بود. ما در بازی های پاراآسیایی، هم از نظر تنوع مدال و هم از نظر جایگاه مدال، نتایج خوبی کسب کردیم و پس از آن بازی ها تمرکز خود را بر روی لندن گذاشتیم.
دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک در ادامه گفت: عمده سیاست ما در خصوص بازی های لندن، اعزام کیفی به این مسابقات است. در این رقابت ها رنگ مدال برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است. ورزشکاری به این رقابت ها اعزام می شود که رکورد او حول و حوش کسب مدال باشد و به عنوان مثال اگر کف رکورد ورودی را کسب کند نمی توان این ورزشکار را به طور قطع، حاضر در این بازی ها دانست. البته ملاحظاتی وجود دارد که به عنوان مثال در خصوص ورزشکاران بانوان سختگیری آنچنانی به عمل نمی آید و رشته ای مثل بوچیا که اگر چه شانس مدال آوری ندارد اما ورزشکاران آن به این مسابقات اعزام خواهد شد.
ابراهیمی درباره عملکرد ستاد اجرایی بازی ها گفت: واحدهای مختلفی در ستاد اجرایی فعالیت می کنند که کار آماده سازی و اعزام کاروان را بر عهده دارند. ما نخستین جلسه متمرکز آن را برگزار کرده ایم و هدف این است که اگر احیانا اعلام شد این بازی ها 6 ماه زودتر برگزار می شود، آمادگی حصور در آن را داشته باشیم و به عبارت بهتر باید از برنامه زمانبندی جلوتر باشیم.
وی با اشاره به تفکیک رشته های اعزامی به لندن افزود: ما رشته های اعزامی را به سه گروه تقسیم کرده ایم. گروه اول رشته های هستند که امید به کسب مدال دارند. این پنج رشته شامل دو و میدانی، وزنه برداری، جودو، فوتبال هفت نفره و والیبال نشسته می شود. رشته تیر و کمان هم در رقابت هایی که بتازگی در ایتالیا برگزار شد نتایج بسیار خوبی کسب کرد و به پنج رشته گروه اول پیوست. گروه دوم رشته هایی هستند که اگر تمرکز بیشتری بر روی آنها صورت پذیرد به گروه نخست نزدیک می شوند و گروه سوم هم گروه های حمایتی مانند بوچیا هستند که موفقیت آنها در لندن مد نظر ما نیست.
دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک تصریح کرد: ما در دو و میدانی تا به حال توسط 42 ورزشکار 52 ورودی در رویدادهای مختلف کسب کرده ایم البته این به منزله اعزام نیست. در رشته شنا یک سهمیه کسب کرده ایم و شاید در آینده شاهد افزایش آن باشیم. در تنیس روی میز نماینده ای در لندن نداریم اما در تیراندازی توسط 5 ورزشکار 6 ورودی کسب کرده ایم. در وزنه برداری 26 ورزشکار ما موفق به کسب سهمیه ورودی شده اند اما بر اساس قوانین بازی ها مجاز هستیم 8 ورزشکار در 8 وزن به این بازی ها اعزام کنیم. در جودو چهار ورزشکار مجوز حضور در این رقابت ها را کسب کرده اند و در دوچرخهسواری سه سهمیه کسب کرده ایم. در فوتبال هفت نفره پس از نایب قهرمانی در جهان مجوز حضور در پارالمپیک لندن را کسب کردیم و در فوتبال 5 نفره در رقابت هایی که در آذرماه برگزار می شود، به احتمال 80 درصد سهمیه کسب می کنیم. در والیبال نشسته و گلبال مردان هم سهمیه داریم.
وی اظهار داشت: از 15 تا 18 شهریور سمینار سرپرستان کاروان ها در لندن برگزار می شود. در این سمینار آخرین قوانین و مقررات مربوط به این بازی ها کنترل می شود و از این تاریخ به بعد با اشراف بیشتری به کار خود ادامه خواهیم داد.
غلامرضا ابراهیمی در خصوص پاداش های وعده داده شده گوانگجو که هنوز در اختیار بسیاری از مدال آوران پاراآسیایی قرار نگرفته، گفت: الان نزدیک به هشت ماه از آن رقابت ها می گذرد با این حال هنوز بخشی از ورزشکاران معلول ما پاداش های خود را دریافت نکرده اند. ورزشکاران معلول پیش از سفر به پاراآسیایی سه میلیون تومان جایزه گرفته اند که ما به التفاوت دو میلیونی آن هنوز به ایشان پرداخت نشده است ضمن اینکه اعضای کادر فنی هم پاداش های خود را دریافت نکرده اند. امیدواریم تا یک سالی که به برگزاری بازی های لندن باقی مانده این عزیزان بتوانند به پاداش های خود برسند.
وی در مورد دوپینگ گفت: ما برای کنترل دوپینگ چهار مرحله را در نظر داریم. مرحله نخست اطلاع رسانی به ورزشکاران است. مرحله دوم برگزاری کلاس های آموزشی است، مرحله سوم در خصوص استفاده از مکمل هاست که هیچ ورزشکاری حق ندارد بدون مجوز از مقام مسئول، آن را استفاده کند. مرحله چهارم و پایانی، توبیخ و تشویق است. چنانچه ورزشکاری از مواد نیروزا استفاده کند، علاوه بر جرایمی که وادا برای او در نظر می گیرد، ما هم جریمه ای را در نظر می گیریم.
دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک در خصوص پیش بینی نتایج گفت: کسب نتیجه تابع متغیرات بسیاری است که در این جلسه نمی توانیم در خصوص پیش بینی خود حرفی به میان آوریم. به عنوان مثال شاید در رشته های تیمی، شما در گروه مرگ قرار بگیرید برای همین نمی توان پیش بینی درستی ارائه داد اما این موضوع در دستور جلسه ما قرار دارد و کار پژوهشی بر روی آن در حال انجام است.
غلامرضا ابراهیمی در پایان در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر که شعار و نام کاروان ایران برای حضور در بازی های پارالمپیک 2012 لندن چیست، اظهار داشت: تا این لحظه تصمیمی در این خصوص نگرفته ایم اما تا آذر ماه این کار انجام خواهد شد.
بازی های پارالمپیک لندن با حضور 4233 ورزشکار از 7 تا 18 شهریور برگزار خواهد شد. در این بازی مجموعا 499 سری مدال توزیع می شود که بیشترین توزیع مدال به رشته دو و میدانی با 170 سری مربوط می شود.