قم - خبرگزاری مهر: سال گذشته در مراسم روز خبرنگار مشکلات و مطالباتی از سوی خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای استان بیان شد و به دنبال آن وعده‌هایی مطرح شد که خبری از اجرایی‌شدن آنها نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، سال گذشته که مراسم روز خبرنگار با چند روز تاخیر برگزار شده بود همه خبرنگاران قمی با دریافت لوح تقدیر و جوایزی، برتر شناخته شده بودند.

امسال تمام توان استانداری قم و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان به کار گرفته شد تا مراسم روز خبرنگار در روز 17 مرداد برگزار شود. در این مراسم که شامگاه دوشنبه در مجتمع شهر آفتاب برگزار شد پس از سخنرانی آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری تعدادی از خبرنگاران و فعالان رسانه‌های جمعی به طرح مشکلات و دیدگاههای خود پرداختند.

هر چند که امسال از بعضی چهره‌های تکراری سالهای گذشته در سخنرانی خبری نبود ولی برخی از خبرنگاران با بیان مباحث کلی و غیرمرتبط که در حیطه کاری آنها نبود به تحلیلی از فعالیت رسانه‌ها به صورت کلان پرداختند و در واقع از طرح آنچه مورد انتظار خبرنگاران بود غفلت کردند.

خبری از اجرایی‌شدن مصوبات سال قبل نیست

علی‌نقی شهیدی سردبیر نشریه گویه که به نمایندگی از سردبیران رسانه‌های جمعی در این مراسم سخنرانی کرد با اشاره به مطالبات سالهای گذشته خبرنگاران از مسئولان استان اظهار داشت: سال گذشته در مراسم روز خبرنگار مشکلات و مطالباتی از سوی خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای استان بیان شد و به دنبال آن وعده‌هایی مطرح شد که خبری از اجرایی‌شدن آنها نیست.

وی ادامه داد: هیچ کدام از نشریات محلی، نمایندگیهای روزنامه‌های سراسری و خبرگزاریهایی که در حوزه عمومی فعالیت می‌کنند از مکان ثابتی برای فعالیت برخوردار نیستند و اگر تسهیلات بلندمدت و کم‌بهره به دست‌اندرکاران این رسانه‌ها ارائه شود مشکلات آنها در این بخش برطرف می‌شود.

شهیدی راه‌اندازی چاپخانه مخصوص برای نشریات استانی، ارائه تسهیلات مناسب برای خرید لوازم مورد نیاز خبرنگاران و برگزاری جشنواره مطبوعات را از دیگر مطالبات فعالان رسانه‌های جمعی قم برشمرد.

تشکر از مسئولان استان به دلیل تحمل‌کردن خبرنگاران!

اطهری نماینده خبرنگاران صداوسیما سخنران بعدی این مراسم بود. وی در ابتدای سخنانش گفت: از مسئولان استان تشکر می‌کنم که پیوسته ما را تحمل می‌کنند!

این خبرنگار از استاندار قم به لحاظ حمایت خاصی که از خبرنگاران دارد تشکر کرد اما در بخشهای دیگری از سخنان خود  گفت: اگر چاه‌کن مشغول کندن چاهی باشد سایه‌ای بالای سر خود می‌بیند و خبرنگاران از این سایه هم محروم هستند.

بیان مباحث غیرمرتبط و کارشناسی نشده

سخنران دیگر این مراسم سمیه کاظمی، سردبیر خبرگزاری ایسنا بود که به عنوان نماینده خبرنگاران زن مطالبی را از روی دست‌نوشته‌های خود قرائت کرد.

خبرنگار ایسنا در بخش دیگری از سخنان خود مطالبی را درباره برخی نشریات محلی استان قم مطرح کرد.

این خبرنگار با بیان اینکه نداشتن نیروهای متخصص به دلیل عدم تامین مالی هزینه بکارگیری آنها رسانه‌ها را دچار روزمرگی کرده است بیان داشت: دغدغه خبرنگاران نباید کسب روزی باشد.

نداشتن استراتژی و برنامه‌ریزی مدون رسانه‌ها و لزوم برگزاری نشستهای تخصصی اصحاب رسانه از دیگر محورهای نماینده خبرنگاران زن در این مراسم بود.

کاظمی در بخش پایانی سخنان خود به صورت گذرا به تبعیض‌های موجود بین زنان و مردان و توانمندی زنان در عرصه فعالیتهای اجرایی اشاره کرد.

 این خبرنگار در حاشیه مراسم گفت که مطالب زیادی در مورد بیمه و سایر مشکلات خبرنگاران درنظر گرفته بود که به دلیل هشدار مجری برنامه از طولانی‌بودن سخنانش مجال مطرح‌کردن آنها را پیدا نکرد.

ما را در پیچ و خم اداری گرفتار نکنید

مدیر خانه مطبوعات که به عنوان نماینده روزنامه‌های سراسری در این مراسم سخنرانی می‌کرد به استاندار و دیگر دست‌اندرکاران برگزاری این مراسم دست مریزاد گفت اما طولی نکشید که حسین محمدرضایی در همان سالن شماره 2 مراسم از عدم ارائه خدمات مناسب به خانواده‌های خبرنگاران زبان به گلایه گشوده بود.

البته محمدرضایی به مصوبات سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: ما به عنوان خانه مطبوعات حاضریم هر کاری که بر عهده ما گذاشته شود انجام دهیم، منتهی ما را در پیچ و خم اداری گرفتار نکنید.

لزوم ارتقای کمی و کیفی رسانه‌های جمعی و خبرنگاران، نیاز عکاسان خبری و خبرنگاران رسانه‌های جمعی به تجهیزات روز و... از دیگر محورهای صحبتهای محمدرضایی بود.

چند سال فریاد می‌زنیم به جایی نرسید

امیر حسامی‌نژاد نماینده عکاسان خبری قم نیز در این مراسم با اشاره به مناسب ‌نبودن شرایط زندگی برخی از عکاسان خبری خواستار مساعدت مسئولان برای رفع مشکلات فعالان این عرصه شد.

وی تعدد برنامه‌های مهم خبری در قم را وجه تمایز فعالیت عکاسان قمی نسبت به فعالان این عرصه در سایر استانها برشمرد و ادامه داد: موضوعی که از چند سال پیش فریاد می‌زنیم ولی هنوز به جایی نرسید صدور کارت ویژه برای خبرنگاران و عکاسان است که از طریق این کارت بتوانند بدون مشکل در مراسم‌ مختلف حضور پیدا کنند.

حسامی‌نژاد خواستار انتشار آثار عکاسان قمی شد و گفت: ایجاد سامانه اطلاع‌رسانی برای عکاسان، برگزاری کلاسهای تخصصی برای عکاسان خبری، برخورد مناسب مدیران استان با عکاسان و بالابردن ظرفیت انتقادپذیری مسئولان از دیگر خواسته‌های عکاسان قمی است.

اگر همه مشکلات حل شود بهانه‌ای برای روز خبرنگار پیدا نمی‌شود

استاندار قم آخرین سخنران این مراسم بود که در ابتدای سخنانش گفت: هر روز، روز خبرنگار است؛ روز بدون خبررسانی مفهومی ندارد.

حجت‌الاسلام محمدحسین موسی‌پور ادامه داد: یکروز را روز خبرنگار نامیدن بهانه‌ای است برای تقدیر از تلاش عزیزانی که در این عرصه فعالیت می‌کنند.

وی افزود: در طول سال مسئولان سخنرانی می‌کنند و خبرنگاران می‌شنوند و منتقل می‌کنند و در روز خبرنگار ما هم همین کار را می‌کنیم لذا من صحبت نمی‌کنم.

استاندار قم  به آغاز فصل جدیدی از تلاش و کوشش، سازندگی، رشد و بالندگی و عمران و آبادانی در استان قم اشاره کرد و نقش خبرنگاران را در سرعت بخشیدن به این مسیر مهم دانست و گفت: آنچه  را گفتید شنیدم و به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌گویم که اقدام کند.

موسی‌پور در پایان گفت: اگر همه مشکلات حل شود سال آینده بهانه‌ای برای روز خبرنگار پیدا نمی‌شود.

پس از اتمام سخنرانی استاندار قم و تجلیل عکاسان خبری از وی نوای دلنشین اذان مغرب در سالن جلسه طنین‌انداز شد و به دنبال آن خبرنگاران و خانواده‌هایشان فریضه مغرب و عشاء را به امامت استاندار به جا آوردند.

با توجه به اینکه خبرنگاران و فعالان رسانه‌های استان به همراه خانواده‌هایشان به این مراسم دعوت شده بودند برای دست‌اندرکاران برگزاری این مراسم قابل تصور نبود که حدود 500 نفر از اهالی رسانه به همراه خانواده‌هایشان در این مراسم شرکت کنند، بنابراین نوعی آشفتگی در ارائه خدمات به خانواده‌های اهالی رسانه به وجود آمد.

...............................................

روح‌الله کریمی