تبریز - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به برگزاری جشن سالگرد هشتاد سالگی ثبت اولین آثار تاریخی در فهرست آثار ملی، گفت: نخستین آثار تاریخی ثبتی استان 80 ساله می شوند.

تراب محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این جشن همزمان با جشن های دهه مبارک فجر در تبریز برگزار می شود.

وی اضافه کرد: دی ماه، یادآور حضور اولین گروه های تهیه و آماده سازی پرونده های ثبتی و در نهایت ثبت اولین آثار تاریخی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی کشور است.

محمدی اظهار داشت: پل دختر میانه که در روستای آچاچی شهرستان میانه واقع شده و متعلق به قرن هشتم هجری قمری، با شماره ثبتی 87 اولین اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی است.

وی افزود: پس از این اثر، گنبد سرخ مراغه، گنبد کبود مراغه، مقبره مجاور مقبره مادر هلاکو در مراغه، گنبد غفاریه و گوی برج مراغه، آثار قرون ششم و هفتم هجری قمری و محراب مسجد جامع مرند متعلق به دوره ایلخانی با شماره های 134 تا 139 در همین تاریخ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدند.

تراب محمدی ادامه داد: در همین تاریخ مسجد کبود تبریز دوره تیموری، ارگ علیشاه دوره ایلخانی و مسجد جامع تبریز با تاریخچه دوره سلجوقی تا قاجار با شماره های 169، 170 و 171 در فهرست آثار ملی ثبت شدند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تصریح کرد: آذربایجان شرقی در اولین مرحله ثبت آثار، صاحب 10 اثر ثبتی شد و این روند تاکنون ادامه یافته و بر همین اساس استان تا سال 1390 صاحب بیش از هزار و 800 اثر تاریخی فرهنگی در فهرست آثار ملی است.

وی افزود: ثبت آثار در فهرست آثار ملی با جدیت در استان پی گیری می شود تا جایی که در سال 87 و 88 آذربایجان شرقی موفق به اخذ رتبه دوم بیشترین آثار ثبتی در بین استان های کشور را به خود اختصاص داد.

محمدی یادآور شد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تنها به آثار تاریخی بسنده نکرده و ثبت آثار ناملموس به عنوان میراث معنوی استان را در اولویت کاری خود قرار داده است که در این خصوص نیز موفقیت های قابل توجهی به دست آورده است.