عضو انجمن تغذيه ايران گفت: تحقيقات انجام شده در كشور نشان مي دهد كه شيوع چاقي در ميان بزرگسالان به ويژه زنان افزايش داشته و مهمترين علت آن ناشي از عدم تغذيه صحيح بوده است.

ليلا عيوض زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: متاسفانه از يك سو فرهنگ تغذيه كشور دچار مشكل شده و از سوي ديگر اغلب افراد جامعه در روز ورزش و يا تحرك كافي ندارند و اين دو عامل سبب كاهش سوخت و ساز در بدن شده است كه در اين صورت به افزايش وزن منجر مي شود.

وي اظهار داشت: از آنجا كه فعاليت زنان كشور به خانه داري و يا فعاليت در ادارات محدود شده، بدن پس از مدت كوتاهي به اين ميزان فعاليت روزانه عادت مي كند بنابراين زماني كه اين فعاليت ها با تغذيه ناصحيح همراه شود باعث چاقي مي شود.

اين كارشناس تغذيه تصريح كرد: متاسفانه برخي از والدين به عنوان صرفه جويي در مواد غذايي پخته شده باقي مانده غذاي كودكان خود را نيز در هر وعده غذايي مصرف مي كنند، غافل از اينكه استفاده همين مقدار كم مواد غذايي در هر وعده، با وارد شدن مقدار كاري بيش از حد مورد نياز به بدن، به تدريج چاقي را به همراه خواهد داشت و هم اكنون اين نوع تغذيه در جامعه، معضل شده است.

عيوض زاده اظهار داشت: برخي از افراد با وجود اينكه براي جلوگيري از چاقي، وعده غذايي ظهر را نيز مصرف نمي كنند اما به علت مصرف مواد خوراكي زياد در طول روز و عدم استفاده از برنامه غذايي مناسب، بازهم مقدار زيادي كالري وارد بدن آنها شده و با گذشت زمان به چاقي مبتلا مي شوند.

وي گفت: بر اساس تحقيقات انجام شده در كشور، تا چندي پيش ميزان مصرف انواع ميوه ها و سبزيجات در ميان ايراني ها 30 تا 40 درصد پايين تر از ميزان استاندارد تغذيه سالم بود كه هم اكنون اين ميزان در وضعيت مناسب تري قرار گرفته اما همچنان مصرف لبنيات در كشور به ميزان 30 تا 40 درصد پايين تر از استاندارد جهاني و مصرف قند، شكر، برنج و روغن تا 40 درصد بيش از ميزان استاندارد جهاني است.