معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن با گلایه از قیمت بالای قرآنهای عرضه شده در بازار نشر گفت: با توجه به امکانات نشر در کشور، هیچ دلیلی وجود ندارد که حتی یک جلد قرآن در خارج از کشور چاپ شود.

احمد حاجی شریف معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الکریم درباره مجوز چاپ قرآن در سایر کشورها به خبرنگار مهر گفت: برخی قرآنهایی که در کشورهای دیگر منتشر شده اند برای انتشار از ما مجوز می گیرند ولی برخی از آنها به سفارش ناشران ایرانی چاپ و بعد وارد کشور می شوند.

وی درباره نظارت بر قرآنهایی که در خارج از کشور منتشر می شوند گفت: ورود قرآن و به طور کلی محصولات فرهنگی به بازار بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. طبق تفاهمنامه های داخلی وزارت ارشاد قرآنها را برای بررسی به ما تحویل می دهد و ما هم پس از بررسی اعلام می کنیم که آیا این قرآنها صحیح منتشر شده اند یا خیر. اما اجازه ورود این قرآنها به بازار بر عهده معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن الکریم تصریح کرد: بارها اعلام کرده ایم که با توجه به امکانات نشر در کشور، هیچ دلیلی وجود ندارد که حتی یک جلد قرآن در خارج از کشور چاپ شود.

حاجی شریف دلیل علاقه ناشران به چاپ قرآن در کشورهای دیگر را صرفه مالی عنوان کرد و گفت: قرآنی که در داخل کشور چاپ می شود 3200 تومان هزینه می برد اما در چین با قیمت 2800 تومان چاپ می شود. البته در چین شمارگان چاپ 100 هزار جلد است که بطور طبیعی اگر بخواهند با همین شمارگان در کشور قرآن چاپ کنند هزینه چاپ کمتر می شود. یک دلیل دیگر برای ارزان بودن چاپ قرآن در سایر کشورها ارزان بودن کاغذ است. حتی برخی کشورها گمرک دریافت نمی کنند در ایران هم اگر قیمت کاغذ کم باشد قیمت قرآن به یک سوم کاهش پیدا می کند.

وی از قیمت بالای قرآن های عرضه شده در بازار گلایه کرد و گفت: نکته مهم این است که با وجود آنکه این قرآن ها با هزینه کمتری چاپ می شود اما آن را با همان قیمت قبلی می فروشند یعنی تفاوتی در قیمت دیده نمی شود. به عنوان مثال قرآنی که هزینه آن 1200 تومان بوده است با قیمت 4500 تومان به فروش می رسد. در حالیکه قیمت قرآن با سایر کتاب ها متفاوت است چون هزینه کاغذ و چاپ و صحافی مشخص است و نباید مبلغ بیشتری مطالبه شود. متأسفانه با وجود آنکه برخی قرآنهایی که در نمایشگاه قرآن عرضه می شود و کار تزیینی در حواشی صفحات آن انجام شده 20 هزار تومان هزینه برده ولی با قیمت 120 هزار تومان در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.

معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن الکریم تصریح کرد: چاپ قرآن برای ناشران بسیار پرسود است چون هزینه های تألیف، تایپ، غلط گیری، صفحه آرایی و ... را ندارد و درباره قرآن به این موارد نیاز نیست. حتی ما هم که قرآن ها را بررسی می کنیم هزینه ای از ناشران نمی گیریم در حالی که این کار حداقل 2-3 میلیون تومان هزینه دارد. با این وجود قیمت بسیاری از قرآن هایی که عرضه می شود منصفانه نیست.

حاجی شریف درباره علت این وضعیت گفت: برای تعیین قیمت قرآن با همان استانداردی این کار را انجام می دهند که برای بقیه کتاب ها قیمت گذاری می شود. در حالی که قرآن و مفاتیح شرایط کاملا متفاوتی دارند که هم هزینه کمتری برای نشر آن صرف می شود و هم به سرعت به چاپهای بعدی می رسد.