این روزها در محافل اقتصادی و سیاسی بحث از بحران مالی اتحادیه اروپاست، ابتدا یونان و ایرلند سپس پرتغال، و اکنون سخن از اسپانیا، ایتالیا و حتی فرانسه و انگلیس است و گفته می شود که با توسعه این بحران به این کشورها، کنترل آن می تواند از دست سیستم های مالی و نهادهای اقتصادی خارج شود.
بدتر شدن وضعیت مالی در آمریکا هشدار دیگری است که علاوه بر اینکه بزرگترین اقتصاد جهانی را تهدید می کند، می تواند اقتصادهای وابسته به آن را دچار دردسری مضاعف کند. ظرسنجی از اقتصاددانان ارشد آمریکایی نشان می دهد که این کشور در آینده با رکودی دیگر در زمینه اقتصادی روبرو خواهد شد.
یو اس ای تودی در این باره می نویسد: 39 نفر از اقتصاددانان ارشد در آمریکا می گویند که اقتصاد این کشور با کاهش درصدی توان خود روبرو خواهد شد و این رقم دو برابر بیشتر از کاهش و سقوط سه ماه قبل است. اگر آمریکا از این رکود رهایی یابد اقتصاد دانان بر این باورند که این کشور در سال 2012 از رشدی بسیار کند برخوردار خواهد بود و رشد آن از 3.1 درصد در ماه آوریل به 2.5 درصد خواهد رسید.
کارشناسان بر این باورند که بحران فعلی در اروپا و آمریکا بیشتر بر اثر سوء مدیریت سیاسی است تا مسائل مالی، زیرا که به عقیده این کارشناسان، مدیران و رهبران سیاسی کشورها با تصمیمات غلط خود تاکنون نتوانسته اند سیاست مالی جدیدی را تدوین کنند.