رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به روند نزولی اختصاص تسهیلات به بخش صنعت از سال 85 تا 89 اشاره و اعلام کرد بر اساس آمار گمرک در سه ماه اول سال واردات دو برابر صادرات و تراز بازرگانی منفی بوده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، حسین هاشمی در جلسه علنی روز سه شنبه در بررسی مشکلات بخش صنعت که با حضور مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح شد،  برخی مشکلات و موانع پیش روی توسعه صنعت و معدن را بیان کرد.

وی به روند نزولی اختصاص تسهیلات به بخش صنعت  از سال 85 تا 89 اشاره کرد و گفت: در سال 89 تنها 10 درصد تسهیلات به این بخش اختصاص داده شده است.

رئیس کمیسیون صنایع با اشاره به تکلیف دولت برای حمایت از تولید از محل درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها تصریح کرد: از دو هزار و 950 میلیارد تومان مصوب برای اختصاص بخش صنعت تنها 550 میلیارد تومان تا پایان سال 89 به این بخش اختصاص یافته است. در حالی که قراربود 30 درصد درآمد یارانه‌ها شامل این بخش شود.

هاشمی گفت: در قانون بودجه هزار و 100 میلیارد تومان برای اختصاص بخش صنعت اختصاص یافت که قرار بود 550 میلیارد تومان از بودجه 90 تخصیص داده شود و 550 میلیارد  تومان دیگر نیز از محل فروش سهام شرکت خوزستان که عملاً خلاف قانون بود.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن  مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به واردات بی رویه کالا به کشور اشاره کرد و گفت:‌ براساس آمار گمرک در سه ماه اول سال واردات دو برابر صادرات بوده و تراز بازرگانی منفی بوده است.

وی واردات بی رویه  کالاهای خارجی به خصوص چینی و ترکیه‌ای را موجب اخلال در روند تولید عنوان کرد و تاکید کرد در سالهای گذشته شاهد عدم توازن واردات و صادرات بوده‌ایم در صورتی که بسیاری از احکام بودجه 90 در برنامه پنجم توسعه در خصوص صنعت اجرایی نشده است.

هاشمی درباره بخش معادن نیز گفت: بیش از 69 ماده معدنی در  کشور شناسایی شده است و از این لحاظ ایران جزو  15 کشور اول دنیا است اما از نظر اکتشاف، میزان اکتشاف یک سال کشور کانادا برابر با کل اکتشاف ما در سالهای اخیر بواده است.

وی گفت: واحدهای تولیدی در بخش معدن 30 تا 50 درصد ظرفیت خالی دارند در حالی که براساس برنامه توسعه قرار بوده بین 80 تا 100 درصد این ظرفیت به کار گرفته شود.

رئیس کمیسیون صنایع خواستار تکمیل طرح‌های نیمه تمام بالای 50 درصد شد و گفت: در قرن حاضر، دنیا با سه بحران انرژی، غذا و آب مواجه شده است که این امر مدیریت هوشمندانه‌ای را می‌طلبد و ما باید به گونه‌ای عمل  کنیم که خود را به  عنوان کشور پیشتاز در این عرصه معرفی کنیم.

هاشمی گفت: در روزهای اخیر شاهد برنامه ریزی برای ورود محموله شکر به کشور به بهانه ماه رمضان بودیم در حالی که عملاً این محموله به ماه رمضان نخواهد رسید.