علیمحمد مودب شاعر معاصر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بیانات شب گذشته مقام معظم رهبری در دیدار با شاعران با اشاره به بازتاب وسیع حادثه انقلاب اسلامی در شعر معاصر، گفت: در بین شاخههای مختلف فرهنگی و هنری، شعر را شاید بتوان وفادارترین هنر به انقلاب اسلامی دانست که همواره بیشترین نمود از حوادث و شخصیتهای انقلاب اسلامی را در درون خود منعکس کرده است.
وی ادامه داد: شعر انقلاب اسلامی هستیشناسی انسان و نیز جهان آرمانیای که انقلاب اسلامی آن را ارائه داد، به درستی در درون خود به تصویر کشید به طوری که اگر امروز بخواهیم امروزمان را نقد کنیم و نسبتمان را با انقلاب بسنجیم، شعر بدون شک یکی از مهمترین موضوعاتی است که در دسترس ما است.
مودب افزود: شعرای انقلاب اسلامی به نظر من پیشروترین هنرمندانی بودهاند که آرمانهای انقلاب اسلامی را تا کنون رصد کرده و در راه تحقق آنها گام برداشتهاند واز قضا همیشه نیز دست به نقد بودند. مثلا اشعاری چون «مولا ویلا نداشت» از علیرضا قزوه و یا اشعار محمد کاظم کاظمی را من گواه روشنی بر این مدعا میدانم.
شاعر «عاشقههای پسر نوح» در ادامه با اشاره به اینکه بدون شک شعر نیز در بیان حقایق و واقعیت انقلاب اسلامی تاکنون خلاهایی داشته است، بیان کرد: انقلاب ما بزرگترین مفاهیم و متون و نیز عظیمترین میراث تاریخی بشر را پشت سر خود دارد و وجودش بر پایه شخصیتی مثل حضرت امام(ره) که هم از نوع مرجعیت و هم از نوع شخصیت در زمان و عصر خود بزرگترین به شمار میرفتند، شکل گرفته است اما به نظر میرسد این عظمت آنچنان که حقش است در حوزه هنر وارد نشده است ولی با این حال به نظر میرسد که شعر در این حوزه از سایر حوزهها پیشگامتر بوده است.
مودب همچنین گفت: انقلاب اسلامی حقیقتی است که در جهان کنونی هواخواهان زیادی دارد اما این هواخواهی تنها به واسطه شخصیتهای سیاسی موجود در آن است. به نظرم زمان آن رسیده است که انقلاب اسلامی با هنرمندان و متفکران خود نیز به جهان شناسانده شود تا منظومه فکر انقلاب را با این شکل نیز بتوانیم منتقل کنیم.
وی در ادامه گفت: انقلاب اسلامی توانست همه ما را به زندگی در همه ابعاد آن وارد کند. تا پیش از این ما بخش وسیعی از زندگی را تنها به واسطه چیدمانی که برای ما از پیش صورت گرفته بود میدیدیم اما انقلاب اسلامی توانست ما را در طراحی و اجرای همه شئون زندگی وارد کند و این خود مایه نوآروی در هنر نیز شد تا جایی که شعر متاثر از انقلاب به حوزههای جدی نقد و حتی گستاخی در بیان نیز دست یافت.
وی ادامه داد: بسیار دیده میشود که وقتی یک اثر یا رسم هنری با اقبال روبرو میشود تقلید از آن نیز آغاز میشود در حالی که خلاقیت به معنی یادگیری چگونگی نگاه به مضمون است و نه موضوع دیگری. به نظر من گاهی یادمان میرود که هنر از زندگی آغاز و در ادامه مسیر حیاتش از متن نیز بهرهمند میشود. اتفاقی که در شعر معاصر ما افتاده است در برخی موارد دقیقا برعکس این موضوع است و این مانع از ایجاد خلاقیت در تولید اثر است.