تبریز - خبرگزاری مهر: سرپرست مدیریت آب و خاک وامورفنی مهندسی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه و شوری چاه ها، کشاورزی استان را به چالش کشیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدخلیل هاشمی ظهر چهارشنبه در جلسه کمیته تخصصی آب و کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: اغلب چاههای کشاورزی استان به خصوص در دشت حاشیه دریاچه ارومیه بیش از حد شور شده و نه تنها برای زراعت و باغداری مناسب نیست بلکه بتدریج خاصیت بازدهی زمین های کشاورزی را نیز کاهش می دهد.

هاشمی با اشاره به موانع عملیاتی شدن گسترده آبیاری تحت فشار و نوین در استان افزود: با برگزاری جلسات مختلف و بصورت شبانه روزی در پی مرتفع شدن موانع اجرای آبیاری تحت فشار در استان هستیم.

وی گفت: اجرای آبیاری تحت فشار موانع زیادی نیز دارد، مثلا همه چاهها در مسیر برق  نبوده و استفاده از موتور آب هم مشکلات زیادی دارد، البته شرایط جغرافیایی منطقه، یکپارچه نبودن زمین‌ها، وجود بادهای موسمی، نداشتن آب کافی و عدم تطبیق کشاورزان سنتی با روش‌های مکانیزه از دیگر مشکلات عمده اجرایی کردن این طرح است.

سرپرست مدیریت آب و خاک وامورفنی مهندسی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه  آذربایجان شرقی در یک منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد تصریح کرد: متوسط میزان بارندگی منطقه در سال 250 میلی متر است که توزیع زمانی و مکانی آن در سطح استان نامناسب بوده و به خشکسالی های پی در پی منجر می شود.

هاشمی با اشاره به اینکه توسعه آبیاری تحت فشار در راس برنامه های سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد افزود: در سالجاری  متعهد به تبدیل 10 هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی استان به سیستم های آبیاری تحت فشار هستیم.

وی همچنین به اختصاص هشت هزار میلیارد ریال در سطح کشور در سالجاری جهت آبیاری تحت فشار خبرداده و گفت: با توجه به محدودیت های اعتباری سال گذشته شاهد تخصیص کم اعتبار آبیاری تحت فشار بودیم که امسال با توجه به تشکیل شورای عالی آب و تاکیدهایی خصوص تخصیص کامل اعتبارات این رقم تامین و ابلاغ می شود.