یک شاعر افغان گفت: ما سال‌هاست دیگر در کشورمان انجمن دولتی نداریم و از طرف دولت برای این انجمن‌های ادبی، سرمایه‌گذاری نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، شب شعر ونشست رمضان درشعر پارسی درقالب یکی از برنامه‌های «حلقه شعر آفتابگردان‌ها» عصر چهارشنبه 16 مرداد با حضورعلیرضا قزوه، علی‌محمد مودب، بیژن اژن، قاسم صرافان، علی داودی، شاعران جوان کشور و چند شاعر از کشور افغانستان در موسسه فرهنگی شهرستان ادب برگزار شد.

در این برنامه تعدادی از شاعران جوان ایران و افغانستان به شعرخوانی پرداخته و صادق عصیان شاعر و محقق ادبی افغان پس از قرائت چند قطعه از آثارش، به خواست علیرضا قزوه درباره وضعیت انجمن‌های ادبی و شاعران جوان در افغانستان به سخنرانی پرداخت.

عصیان گفت: در80 سال اخیر، جمعی از شاعران افغان با پیروی ازسبک هندی و برخی دیگر با ادامه دادن راه ادبیات نوین ترک، به شعر گفتن پرداختند. انجمن ادبی کابل در دهه 30 شکل گرفت و باعث شد که شاعران این 2 گروه در این انجمن گرد هم آیند. در آن سال‌ها در کابل، هرات و بلخ انجمن‌های ادبی برپا شد که باعث شد فعالیت شاعران افغان از پراکندگی خارج شده و کمی انسجام به خود بگیرد.

وی افزود: طی سالهای گذشته دوجریان ادبی در افغانستان وجود داشته است. جریانی که از دستگاه دولت و حکومت کمک می‌گرفته و جریان دیگر، جریانی بوده که بیرون از حلقه حاکمیت فعالیت داشته است. در دهه 60 شعر جریان‌های ادبی افغانستان پخته‌تر شد و یک نکته جالب دیگر اینکه ما سال‌هاست دیگر در کشورمان انجمن دولتی نداریم و از طرف دولت برای این انجمن‌های ادبی، سرمایه‌گذاری نمی‌شود.