لایحه حمایت از خانواده، طرح نظارت بر نمایندگان، طرح ممنوعیت ساخت، حمل و نگهداری ادواتی که در درگیری فیزیکی کاربرد دارند، بررسی 4 شکایت از رئیس جمهور، قرائت گزارش تفریغ بودجه 88 در دستور کار این هفته مجلس شورای اسلامی قرار دارد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر این هفته بررسی گزارش شور دوم کمیسیون مشترک در مورد طرح نظارت بر امور نمایندگان در دستور کار صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی اردیبهشت ماه سال جاری  در بررسی طرح نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان کلیات این لایحه را به تصویب رسانده و لایحه را برای بررسی جزئیات به کمیسیون مشترک ارجاع دادند.
 
علی لاریجانی رئیس مجلس در جلسه بررسی کلیات طرح نظارت بر نمایندگان با اشاره به موافقت هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی جهت بررسی دو شوری طرح نظارت بر نمایندگان گفت: با توجه به اشکالاتی که مخالفان طرح نظارت بر نمایندگان در جلسات مختلف اعلام نموده اند، هیئت رئیسه موافقت کرد این طرح به صورت دو شوری بررسی شود تا با تصویب کلیات آن جزئیاتش در کمیسیون مشترک مجددا مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
 
 مخالفان با کلیات طرح نظارت مجلس بر امور نمایندگان معتقدند این طرح شرایط حذف رقیب و اعمال سلایق سیاسی را ممکن خواهد کرد و موجب تداخل کار قوا و سوء استفاده مخالفان نمایندگان خواهدشد.
 
محمد دهقان عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح نظارت پیش از این گفت: هیچ یک از پیشنهادات دوستان برای اصلاح طرح نظارت بر نمایندگان موجب تقویت طرح اولیه کمیسیون مشترک نشد و به تصویب نرسید، بنابراین طرح نظارت بر نمایندگان
بدون هرگونه تغییر و اصلاح مجددا در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح خواهد شد.

لایحه حمایت از خانواده این هفته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی

این هفته به گزارش شور دوم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در مورد لایحه حمایت از خانواده در صحن علنی مجلس شورای اسلامی  رسیدگی می  شود.

لایحه حمایت از خانواده به پیشنهاد قوه قضائیه در تیر ماه ۸۶ در جلسه هیئت دولت تصویب و به مجلس ارسال شد و با اینکه ۴ سال از طرح و بررسی این لایحه می‌گذرد اما هنوز بخش‌هایی از این قانون مورد انتقاد حقوقدانان و کار‌شناسان اجتماعی است و آنرا در جهت تضعیف خانواده می‌دانند گرچه از بخش‌هایی از مفاد این قانون نیز بعنوان اقدامات مثبت مورد حمایت است.

لایحه حمایت از خانواده که از جنجالی ترین لوایح در مجالس هفتم و هشتم است تاکنون چندین بار در مجلس اصلاح شد و مخالفان و موافقان زیادی در قوه مقننه داشت.
 
گزارش دو طرح یک فوریتی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی:
 
 طرح یک فوریتی تشدید مجازات مترددین به فلسطین اشغالی  
 
گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مورد طرح تشدید مجازات مترددین به فلسطین اشغالی و اصلاح مواد 24 و 36 قانون گذرنامه که یک فوریت آن در جلسه علنی مورخ 25/12/1389  این هفته در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی سال گذشته یک فوریت طرح تشدید مجازات مترددین به فلسطین اشغالی و اصلاح مواد 24 و 36 قانون گذرنامه را به تصویب رساندند .
 
 فوریت این طرح که به امضای 18 تن از نمایندگان رسیده بود با 140 رای موافق، 8 رای مخالف و 6 رای ممتنع به تصویب رسید.
 
بر اساس این طرح و تصویب نهایی آن هر ایرانی که بر خلاف ماده 24 قانون گذرنامه مبنی بر ممنوعیت سفر به سرزمین فلسطین اشغالی عمل کند به حبس از 2 تا 5 سال و محرومیت از داشتن گذرنامه از 3 تا 5 سال محکوم می شود.
 
به دنبال ترور دانشمندان هسته‌ای کشورمان توسط عوامل فریب خورده رژیم صهیونیستی و سفرهایی که این افراد به سرزمینهای اشغالی فلسطین داشته‌اند سفر به این مناطق با مجازات شدیدتری نسبت به گذشته همراه خواهد بود.
 
طرح یک فوریتی ممنوعیت ساخت،حمل،نگهداری ادواتی که در در گیری فیزیکی کاربرد دارند
 
گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در مورد طرح ممنوعیت ساخت،حمل،نگهداری ادواتی که در در گیری فیزیکی کاربرد دارند این هفته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت می شود.
 
یک فوریت  طرح  ممنوعیت ساخت،حمل،نگهداری ادواتی که در در گیری فیزیکی کاربرد دارند با 140 رای موافق، 9 رای مخالف و 3 رای ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر مرداد ماه سال جاری به تصویب رسید.

در صورت تصویب نهایی این طرح، ساخت، تولید، واردات، عرضه، فروش و نگهداری قمه، پنجه‌بوکس، چاقوی ضامن‌دار، زنجیر مخصوص ایراد صدمه و ضرب و نیز سایر ادوات قتاله که در درگیری فیزیکی بین افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد ممنوع می‌شود.

بر این اساس مرتکبین به شش ماه تا دو سال حبس و اقامت اجباری در مناطق معین شده به مدت 2 سال محکوم می‌گردند.
همچنین در صورت تصویب این طرح نیروی انتظامی موظف به جمع‌آوری افراد و تعطیلی واحدهای تولید و عرضه‌کننده اقلام مذکور می‌باشد.

بر این اساس نیروی انتظامی موظف است لیست سایر ادواتی که مشمول این قانون می‌شود، در ظرف مدت سه ماه از تاریخ تصویب این قانون انتشار دهد.
 
مرداد ماه سال جاری به دنبال قتل روح الله داداشی قوی ترین مرد ایران، مجلس شورای اسلامی  وزیر کشور ، دادستان کل کشور، وزیر دادگستری و فرمانده نیروی انتظامی را برای بررسی امنیت اجتماعی در کشور دعوت کرد.
 
حضور سه وزیر در صحن علنی مجلس شورای اسلامی
 
سه شنبه هفته آینده وزیر امور خارجه جهت پاسخگویی به سئوال مصطفی کواکبیان نماینده مردم سمنان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حاضر خواهد شد.
همچنین وزیر امور اقتصاد ی و دارایی نیز برای پاسخگویی به سئوال الیاس نادران، احمد توکلی و پروز سروری به مجلس می آید.
علاوه بر این چهارشنبه هفته آینده وزیر جهاد کشاورزی جهت پاسخگویی به سئوال مهدی سنایی نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی به بهارستان می آید.
 
از سوی دیگر گزارش های کمیسیون اصل 90 قانون اساسی درباره چهار مورد شکایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رئیس جمهور در اجرای ماده 233 آیین نامه داخلی مجلس برای چندمین هفته پیاپی در  دستور کار مجلس قرار گرفته است .
 
این چهار شکایت برای نخستین بار قرار بود در هفته اول تیرماه در صحن مجلس قرائت شود اما از آن تاریخ تاکنون با وجود آنکه هر هفته در دستور کار مجلس قرار گرفته ، قرائت آن به تعویق افتاده است.