تبریز - خبرگزاری مهر: نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: با مخالفت تصویب فوری انتقال آب به دریاچه ارومیه، لازم است دولت لایحه ای برای احیای این دریاچه تقدیم مجلس کند.

رضا رحمانی در حاشیه نشست مشترک شورای برنامه ریزی آذربایجان شرقی با کمیته رنامه ریزی تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: پس از آنکه نمایندگان مجلس با طرح دو فوریتی انتقال آب به دریاچه ارومیه مخالفت کردند لازم است هر چه سریعتر لایحه ای برای احیای دریاچه ارومیه توسط دولت تهیه و تقدیم مجلس شود.

وی با بیان اینکه مقابله با روند خشک شدن دریاچه ارومیه تنها با دو راه بارورسازی ابرها و انتقال آب ممکن است، تاکید کرد: نمایندگان مجلس سعی خواهند کرد با تحت فشار قرار دادن دولت، قوه مجریه را برای تسلیم لایحه ای جهت احیای دریاچه ارومیه با راهکارهای اشاره شده وادار کنند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: البته راهکارهای جدیدی در حال مطالعه است که باید با حساسیت و داشتن وسواس نسبت به فوت زمان، این راهکارها نهایی شده و جهت عملیاتی کردن در اختیار مسئولان قرار گیرد.

رحمانی در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر تاثیر منفی ایجاد سدها بر روند خشک شدن دریاچه ارومیه، گفت: اینکه که گفته می شود سدها باعث خشک شدن دریاچه ارومیه شده اند حرف بی ربطی است زیرا به اذعان همه کارشناسان، مهمترین عامل خشک شدن این دریاچه کاهش نزولات جوی بوده است.

ضرورت اهمیت دادن به پروژه های اساسی تبریز/انتقاد از کاهش اعتبارات این کلانشهر

نماینده مردم تبریز در مجلس در ادامه سخنان خود از بی توجهی به برخی پروژه های اساسی تبریز انتقاد کرد و بر ضرورت اهمیت قایل شدن به این پروژه ها به واسطه تاثیرات گسترده و فرا منطقه ای آنها تاکید کرد.

رضا رحمانی اظهار داشت: قرار گرفتن پروژه هایی مانند احداث شهر صنعتی بعثت، ساخت کنارگذر غربی، تکمیل ورزشگاه یادگار امام(ره)، آبدار کردن مهرانه رود و اجرای طرح توسعه کتابخانه ملی تبریز در کنار دیگر پروژه های شهرستانی ظلم به این کلانشهر است.

وی با تاکید بر اینکه تحقق پروژه های مزبور نقاط عطفی در تاریخ آذربایجان شرقی خواهند بود، اظهار داشت: منافع و ارزش افزوده این پروژه ها نه تنها بر تبریز که بر آذربایجان شرقی و استان های همجوار نیز تاثیر گذار خواهد بود و لذا ضرورت توجه بیشتر احساس می شود.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین از کاهش اعتبارات عمرانی کلانشهر تبریز در سال جاری انتقاد کرد و افزود: در حالی که تبریز جایگاه ممتازی در بین شهرستان های استان و شمال غرب کشور دارد کاهش هشت درصدی اعتبارات عمرانی این کلانشهر در مقایسه با سال گذشته غیرقابل قبول است.

وی افزود: تبریز علاوه بر دارا بودن نصف جمعیت استان، سهم اجتناب ناپذیری در ارائه انواع خدمات به دیگر هموطنانمان دارد و لازم است توجه به این شهر مورد تجدید نظر قرار گیرد.

رحمانی با طرح این سئوال که توزیع اعتبارات عمرانی با کدام شاخص و معیاری صورت می گیرد، اضافه کرد: اختصاص نامتوازن اعتبارات عمرانی به این کلانشهر پیامدهای سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی دارد.