سید محمود فاطمی عقدا در گفتگو با مهر درباره طرح مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن برای کاهش مصرف انرژی درساختمانها اظهار داشت: یکی از بخشهایی که پتانسیل زیادی برای صرفه جویی انرژی دارد بخش ساختمان درهردو مورد مسکونی و تجاری پنجره های ساختمان است و ازآنجایی که پنجره ها بیشترین سهم را در اتلاف انرژی درساختمان بر عهده دارند بهبود وضیعت عملکرد آنها صرفه جویی زیادی در انرژی گرمایش و سرمایش ساختمان به همراه دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: برای تامین در و پنجره 5 میلیون واحد مسکونی نیاز به ساخت واحدهای تولیدی بیشتری است؛ بنابراین به منظور رعایت مقررات مبحث 19 و صرفه جویی درمصرف انرژی براساس هماهنگی های صورت گرفته با انجمن تولیدکنندگان پنجره هایی که دارای شیشه دو جداره هستند، قرار شد این برنامه از ابتدای سال جاری به مورد اجرا گذاشته شود.
وی تصریح کرد: مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن نیز در این ارتباط با همکاری یکی از شرکتها توانسته است طرح فروش اقساطی در و پنجره را اجرا کند که در 4 ماهه اول سال حدود 12 هزار در و پنجره از این طریق به فروش رسیده است و مرکز به دنبال تعمیم این طرح به سایر شرکت هاست.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دیگر اقدامات مرکز برای کنترل مصرف انرژی در ساختمانها، بیان کرد: از دیگر اقدامات صورت گرفته دراین خصوص از سوی مرکز می توان به تدوین دستورالعمل نصب در و پنجره های یو پی وی سی اشاره کرد که کار آن آغاز شده است.
فاطمی عقدا افزود:همچنین مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با همکاری کانون سراسری انجمنهای صنفی انبوه سازان کشور بستر اجرای مبحث 19 را در تمام استانهای کشور ایجاد کرده و با معرفی واحدهای تولیدی دارای گواهی نامه فنی مرکز به انبوه سازان و اعمال تخفیفهای بیشتر برای پروژه های انبوه سازی، درصدد توسعه فرهنگ استفاده از در و پنجره های یو پی وی سی درساختمانها است.
وی ظرفیت کشور در تولید در و پنجره یو پی وی سی را حدود 4 میلیون عدد عنوان کرد و افزود: این میزان تقریبا نیاز 800 هزارواحد مسکنونی را پوشش می دهد و حتی به شرط در اختیار گذاشتن مواد اولیه و تامین یراق آلات و وجود بازار مصرف، می توان ظرفیت را 2 برابر کرد.
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن درباره کاهش مصرف انرژی در ساختمانها و برنامه مرکز تحقیقات در این خصوص، اظهار داشت: درسالهای اخیر به دلایل گوناگون ضرورت محاسبه میزان مصرف انرژی به عنوان یک ضرورت قطعی مورد استفاده قرار گرفته است.
وی افزود: انرژی بخش ساختمان بیش از یک سوم انرژی مصرفی کشور را به خود اختصاص داده است که به نظر می رسد ارزش آن به قیمت جهانی، سالیانه بالغ بر 6 میلیارد دلار می شود، همچنین اکثر قریب به اتفاق ساختمانهای کشور فاقد ضوابط فنی شناخته شده در بحث جلوگیری از هدررفت انرژی سرمایش و گرمایش هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی بابیان اینکه از دیدگاه عملکردی پنجره ها یکی از اجزای ساختمان هستند که وظیفه مهم نوررسانی به فضای داخل ساختمان و ایجاد امکان مشاهده فضای خارج ساختمان را بر عهده دارند، گفت: بنابراین تامین نور طبیعی و ایجاد امکان رویت فضای خارج باعث می شود تا عملکرد حرارتی جدارهای نورگذر نسبت به دیگر جدارهای ساختمان ضعیف تر باشد.