مسلم اکبری نیا در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مناطق شهری کشور دارای حجم بالایی از فاضلاب شهری هستند که دفع نامناسب آن می تواند مشکلات محیط زیستی در اطراف مناطق مذکور بوجود آورد. در بسیاری از تحقیقات مشخص شده که بهترین راه دفع پساب استفاده از آن در آبیاری است.
به اعتقاد وی، دسترسی به پساب به عنوان یک منبع مطمئن و دائمی آب و مواد مغذی موجب می شود گیاهان در زمان نیاز آب و کود کافی و مناسب در اختیار داشته باشند. استفاده از پساب از یک طرف باعث جلوگیری از تخلیه فاضلاب به محیط زیست شده و از طرف دیگر به علت کاهش و توقف استفاده از کودهای آلی و شیمیایی مانع بروز اثرات تخریب این مواد در محیط زیست می شود.
به گفته وی،حفظ محیط زیست و تامین حاصلخیزی خاک از مهمترین مزایای استفاده مجدد از پساب است که البته وجود فلزهای سنگین در پساب ممکن است استفاده از آن را محدود کند که با یک تصفیه ابتدایی می توان این مشکل را برطرف کرد.
اکبری نیا اظهار داشت: استفاده از پساب در زمین های جنگلی در مواردی به منظور جذب فلزات سنگین مضر از طریق توسعه سیستم ریشه ای گسترده نتایج مطلوبی داشته و در این حالت با کاهش سمیت خاک موجب سالم سازی محیط میشود.
به گفته وی ،البته بکارگیری پساب در اراضی جنگلی بایستی با مطالعه و طرح باشد و به هیچ عنوان در اراضی که دارای درختان مثمر هستند نباید از پساب استفاده کرد.