شهرکرد - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اینکه انتقال آب از سالهای گذشته در استان مطرح بوده است، گفت: با انتقال آب از این استان در سال جاری وسالهای آینده چهارمحال و بختیاری در آینده نزدیک به کویر تبدیل خواهد شد.

حجت الاسلام امیر قلی جعفری درگفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه این استان با انتقال آب به استانهای همجوار مخالف نیست، اظهار داشت: مخالفت این استان در بحث انتقال آب در مورد نحوه انتقال آب به استانهای همجوار است.

وی با بیان اینکه طرح های انتقال آب تونل گلاب 1 و 2 و طرح انتقال آب بهشت آباد دارای سه مشکل عمده هستند، بیان داشت: این طرح های انتقال آب یک مشکل فنی دارند، مشکل اجتماعی و مشکل شرعی دارند.

جعفری با تاکید بر اینکه بستر رودخانه در مسیر جریان دارد و بستر رودخانه را نمی توان تغییر داد، اذعان داشت: با  تغییر مسیر رودخانه زاینده رود زندگی بیش از 40 هزار نفر در منطقه مختل و دچار مشکلاتی می شوند.

وی با اشاره به اینکه مشکل اجتماعی طرح انتقال آب از زاینده رود ٰبیکاری 40 هزار نفر در منطقه و از بین رفتن طرح های خود اشتغالی که توسط خود ریاست جمهوری در سفرها در این استان مطرح و درمنطقه به اجرا در آمده می شود، یاد آور شد: با اجرای طرح انتقال آب از طریق تونل گلاب 1 و 2  ایجاد بیکاری در این بخش مشکلاتی از قبیل بیکاری، مهاجرت و ... به وجود خواهد آمد که مشکلات اجتماعی  فرهنگی و اقتصادی را برای استان در پی خواهد داشت و فضای جامعه را متشنج خواهد کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان چهار محال و بختیاری با اشاره به اینکه نگاه ها را نسبت به اتنقال آب از استان از بخشی باید بالاتر ببریم، بیان داشت: طرح های انتقال آب از سوی مرکز پژوهشهای مجلس و بازرسی کشور و مدیر کل محیط زیست کشور هیچ توجیه علمی ندارد بلکه موجب به وجود آمدن فاجعه زیست محیطی در کشور است.

وی با اشاره به اینکه با انتقال آب بهشت آباد تمامی قنوات، چشمه ها، آب هرزه ها و .... در شهرستان اردل خشک می شود، بیان داشت: انتقال آب بهشت آباد از طریق تونل موجب می شود که دریاچه شلمزار و قنوات فرخشهر نیز خشک شود.

جعفری با اشاره به اینکه در استان ما برای حل مشکل اتحاد و هم زبانی و وحدت وجود ندارد، بیان داشت: همه مردم این استان نمی دانند جه فاجعه ای در استان دارد روی می دهد.

وی یادآور شد: حرف مردم استان و مسئولان این است که آب این استان باید عادلانه توزیع شود.

وی با اشاره به اینکه انتقال آب از استان ظالمانه است، تاکید کرد: بیش از 80 درصد مردم چون اطلاع ندارند که در استان چه اتفاقی در حال رخ دادن است ساکت هستند و هیچ صحبتی در این زمینه نمی کنند.

جعفری بیان داشت: کمیته صیانت از آب و خاک که یک کیمته مردمی و خود جوش است قرار است با برگزاری جلساتی در شهرهای استان به آگاه کردن مردم در این زمینه بپردازد تا خود مردم وارد عمل شوند.