غلامرضا عمرانی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: در چهار سال گذشته در استان اصفهان عملیات ساماندهی محورهای حمام قاضی، شهشهان، جویباره، جماله، دردشت در شهر اصفهان، محور کلوان در نایین، دوشنبه بازار خمینیشهر، دربند و بنیطبا در آران و بیدگل و بازار نطنز با هزینهای بالغ بر 30 میلیارد ریال با همکاری شهرداریها و مردم توسط وزارت مسکن و شهرسازی و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران انجام یا در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه یکی از شاخصههای اصلی بافتهای فرسوده عرض معابر کمتر از شش متر است، اظهار داشت: تلاش شده است این معابر در حین نوسازی بافتهای فرسوده تعریض شود که به دو صورت شناسایی گلوگاهها و تملک املاکی که در معبر قرار دارد از بودجههای ملی و اجرای عملیات ساماندهی محورهای گردشگری تاریخی اجرایی میشود.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان منطقه مرکزی تصریح کرد: بافتهای فرسوده مجموعههایی از شهر هستند که نه تنها مشکل کالبدی دارند، بلکه دارای مشکلات دیگری از جمله فقر فرهنگی، فقر اقتصادی، ناامنی ناهنجاریهای اجتماعی، مشکلات ثبتی املاک، مشکلات خدمات زیربنایی و روبنایی نیز هستند.
وی با اشاره به اینکه به منظور حل این مشکلات عوامل ایجاد و راههای برونرفت از این مشکلات باید شناسایی شود، ادامه داد: یکی از مشکلاتی که با بررسیهایی به آن رسیدهایم کاربریهایی است که طرح تفضیلی شهر با اولویت بالا برای املاک تعریف کرده مانند کاربری ورزشی، ولی اداره مربوطه بودجه تملک و اجرای آن مکان ورزشی را ندارد و به مرور زمان مالک مجبور به ترک خانه میشود، چرا که اجازه نوسازی داده نمیشود.
عمرانی اظهار داشت: از دیگر اتفاقات مهمی که در راستای توسعه مشارکت مردمی در حال انجام است نامگذاری شهریورماه به عنوان ماه بافت فرسوده است که در آن با همکاری شهرداری اصفهان و هفت شهر کاشان، نجفآباد، آران و بیدگل، خوراسگان، نطنز، نایین و خمینیشهر برنامههای ویژهای در سطح شهرها برای افزایش آگاهی مردم نسبت به خطرات تأخیر در نوسازی محلات و راههای نوسازی بافتهای فرسوده اجرا میشود.
وی در ادامه افزود: همچنین در شهریورماه جاری، همزمان از پایگاه اطلاعرسانی و هماندیشی مدیران و متولیان بافت فرسوده شهری استان اصفهان که محل گفتمان و اشتراک دانش در مورد بافت فرسوده است رونمایی میشود.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان منطقه مرکزی با تاکید بر اینکه لازم است همه دستگاههای اجرایی اعتبارات خاصی به منظور نوسازی بافتهای فرسوده پیشبینی کنند، بیان داشت: مشکلات اجتماعی قبل و بعد از اجرای طرح برای نخستین بار در استان اصفهان در مورد پروژه الگوی مسکن مشارکتی در محله جویباره اصفهان در کنار کارهای کالبدی تیمی به ارزیابی تأثیرات اجتماعی اجرای طرح بر محله میپردازند.
وی با اشاره به اینکه اگر بتوانیم علل ایجاد مشکلات را شناسایی کنیم خود بهخود به روند نوسازی کمک میکنیم، گفت: از دیگر اقدامات به منظور جلب مشارکت ساکنان و مالکان در برنامه سال 90 شرکت راهاندازی دفاتر نوسازی محلات بوده است.
عمرانی تصریح کرد: تاکنون در محلات جویباره اصفهان و کوی نوید نجفآباد با همکاری شهرداری نجفآباد این دفاتر تاسیس شده که وظیفه اصلی این دفاتر آگاهی دادن به مردم در مورد طرحها، آموزش قوانین و مقررات و به طور کلی فرهنگسازی به منظور افزایش مشارکت مردم است.
وی با اشاره به اینکه بر اثر خروج مالک از منزل، خانه به مرور زمان تبدیل به مخروبه شده و به مرور زمان این مخروبه شدن بر املاک مجاور هم اثر میگذارد و یک قسمت از بافت خالی میشود، گفت: با خالی شدن گوشهای از بافت، این بخش به مشکلات اجتماعی، کالبدی و امنیتی دچار میشود.