به گزارش خبرنگار مهر، مجید نامجو صبح دوشنبه در آیین افتتاح بزرگترین سد قوسی خاکی کشور با حضور رئیس جمهور در چایپاره افزود: نگاه ملی ومنطقه ای به مدیریت آب در کشور موجب می شود عدالتی که باید در این بخش برقرار شود دچار نقص شود.
وی بیان داشت: نگاه محلی و منطقه ای به بخش آب موجب می شود طرحهای اجرا شده در این بخش بر اساس مزیتهای سرزمینی، ساختار اجتماعی و امنیتی آن منطقه انجام شود که این امر با شعار عدالت محوری دولت مطابقت ندارد.
وزیر نیرو با بیان اینکه هم اکنون 600 هزار میلیارد ریال طرح در این وزارتخانه در بخشهای مختلف آب و برق در مناطق شهری و روستایی در حال اجراست، اظهار داشت: در راستای تسریع در اجرای طرحها باید رویکرد دولت به تخصیص بودجه تغییر یابد.
نامجو با بیان اینکه رویکرد فعلی بودجه دولت اجرای طرحهای عمرانی بر اساس سیاست تملک دارایی است، ادامه داد: متاسفانه این امر باعث ایجاد برخی مشکلات با پیمانکاران طرحها شده است.
این مسئول ضمن تاکید بر لزوم تغییر این رویکرد، افزود: باید اجرای طرحهای بخش آب به بخش خصوصی واگذار شود که در این راستا مجلس شورای اسلامی طرح تبدیل اجرای این طرحها به غیر انتفاعی را در دستور کار خود قرار داده است.
افتتاح 688 پروژه در بخش آب و برق کشور طی هفته دولت
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه طی هفته دولت 555 طرح در بخش برق در سطح کشور افتتاح و مورد بهره برداری قرار می گیرند، گفت: برای اجرای این طرحها سه هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
وی همچنین طرحهای قابل افتتاح طی این هفته در بخش آب را 133 طرح کوچک و بزرگ دانست و بیان داشت: قبل از آغاز بکار دولت نهم حجم ذخایر سدها در کشور 32 میلیارد متر مکعب بود که هم اکنون این میزان به 43 میلیارد متر مکعب رسیده است.
وزیر نیرو اظهار داشت: میزان ذخیره سازی آب در پشت سدها تا پایان امسال با افتتاح سدهای آماده بهره برداری 12 هزار میلیارد متر مکعب افزایش می یابد .
همچنین به گفته نامجو در بخش تولید نیروی برق نیز هزار و 500 مگاوات برق وارد مدار تولید برق در سراسر کشور می شود.
وی با اشاره به اینکه شبکه های آبیاری و زه کشی در کشور سالانه 33 هزار هکتار اجرا می شد، ادامه داد: در حال حاضر این میزان به 58 هزار هکتار در سال رسیده است.
ساماندهی 38 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور تا پایان سال 90
این مسئول با اشاره به قانون جدید مجلس در خصوص مقابله با چاههای بدون پروانه، گفت: وزارت نیرو برای جلوگیری از این اقدام سامانه الکترونیکی راه اندازی کرده که این سامانه در تمامی استانهای کشور فعال است.
نامجو اظهار داشت: با استفاده از این سامانه 38 هزار حلقه چاه بدون پروانه تا پایان سالجاری در سطح کشور ساماندهی می شوند.
وی با اشاره به میزان صرفه جویی و مصرف آب در کشور، بیان داشت: 30 میلیارد متر مکعب حجم استحصال آب در کشور بوده که 90 درصد از این میزان با راندمان نامطلوب مصرف می شود.
وزیر نیرو در ادامه سخنان خود گفت: این در حالی است که 70 درصد از کل میزان آبهای استحصال شده در دنیا به بخش کشاورزی اختصاص می یابد.
وی با انتقاد از راندمان پایین آب در بخش کشاورزی کشور، گفت: با استانداردهای جهان فاصله زیادی داریم که باید هر چه سریعتر در این راستا با برنامه ریزی اقدامات لازم را انجام دهیم.
نامجو یادآور شد: تا سال 57تنها سه سد و تا آغاز بکار دولت نهم نیز سه سد در آذربایجان غربی احداث شده بود که بعد از این مدت تا کنون 11 سد در این استان احداث و بهره برداری رسیده است.