معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه به دنبال این هستیم که با زیرمجموعه شدن صنایع کشاورزی در هدفمندی یارانه ها آنها هم از سوخت 150 تومانی استفاده کنند، گفت: سهم دولت در کمک‌های بلاعوض برای تجهیز اراضی کشاورزی به شبکه‌های فرعی آبیاری به 85 درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، سید رحیم سجادی امروز درنشستی خبری به مناسبت هفته دولت در پاسخ به پرسش مهردرباره بسته های حمایتی صنایع کشاورزی در جریان هدفمندی یارانه ها، گفت: ما در زمان اجرای هدفمندی یارانه ها هم بسته های مناسبی را برای صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی داشتیم اما به دلیل اینکه 20 درصد صنایع کشاورزی را هم  زیرمجموعه وزارت صنایع عنوان کردند بنابراین دیدگاه های وزارت جهاد کشاورزی عملیاتی نشد.

معاون آب، خاک و صنایع تبدیلی و تکمیلی وزارت جهاد کشاورزی بیان اینکه برنامه هایی ویژه ای برای صنایع کشاورزی در سال 90 داریم، بیان کرد: آغاز اجرای هدفمندی یارانه ها برای سوخت و انرژی صنایع کشاورزی بسته های تدوین شده بود که از سهم بخش کشاورزی به این صنایع هم یارانه تعلق بگیرد.

حمایت ویژه 25 میلیارد تومانی برای صنایع کشاورزی

سجادی افزود: وزارت صنایع وقت برای صنایع گازوئیل 250 تومان در نظر گرفت بود اما ما در بخش کشاورزی گازوئیل تمام واحدهای تولیدی و چاه های کشاورزی را قیمت 150 تومان پیشنهاد دادیم و حتی یک واحد تولیدی در بخش کشاورزی نداریم که گازوئیل را 350 تومان بگیرند اما متاسفانه صنایع کشاورزی از 150 تومانی منتفع نشدند.

وی با اشاره به ادغام وزارت صنایع و بازرگانی، ادامه داد: به دنبال این هستیم که صنایع کشاورزی هم از قیمت 150 تومان سوخت منتفع بشوند که اجرای آن به این بستگی دارد که صنایع کشاورزی درطرح هدفمندی زیر مجموعه کشاورزی قرار گیرند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به 25 میلیارد تومان حمایت های ویژه از صنایع در سال جاری، بیان کرد: صنایعی مانند فرآورده های لبنی و برخی دیگر می توانند از این تسهیلات ویژه استفاده کنند.

سجادی با اشاره به برنامه ریزی برای واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی، اظهار داشت: برای 25 میلیون تن ظرفیت ایجاد شده در صنایع کشاورزی برنامه ریزی شده است تا با سرمایه گذاری 4500 میلیارد تومان که 80 درصد آن باید از طریق تسهیلات بانکی تامین شود از این ظرفیت ها استفاده شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در سال های قبل از دولت نهم ظرفیت جذب مواد خام 6 میلیون و 829 هزار تن بوده است، گفت: در 4 ساله دولت نهم ظرفیت جذب مواد خام در حدود 12 میلیون تن بوده است و در 2 سال گذشته هم 7 میلیون تن ظرفیت جذب مواد خام صورت گرفته است.

وی درباره وضعیت لایحه جامع خاک، گفت: این لایحه با رفت و برگشت های زیادی در کمیسیون زیر بنایی دولت به تصویب رسید و پس از تصویب نهایی در آبان ماه سال 89 به مجلس ارایه شد و در حال حاضر کمیسیون های کشاورزی در حال بررسی آن هستند. 

نابودی کشاورزی با خشک شدن دریاچه ارومیه

سجادی درباره خشک شدن دریاچه ارومیه، بیان کرد: اگر دریاچه ارومیه خشک شود به دلیل پراکندگی نمک کشاورزی در این منطقه نابود خواهد شد که ما نیز طرح دوفوریتی را به نماینده ها داده بود اما متاسفانه به تصویب نرسید و ظاهرا نمایندگان دریاچه ارومیه را فقط برای آذربایجان غربی می دانند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اعلام این مطلب که در کشور مشکل خاک را بیشتر از آب داریم، گفت: با تصویب لایجه جامع خاک بخش زیادی از تخریب خاک در کشور کاهش می یابد.

سجادی بابیان اینکه شدت تبخیر آب در کشور ما 3 برابر متوسط جهانی است، افزود: در سال گذشته بارندگی به میزان مناسبی انجام نگرفت اما امسال میزان بارندگی ها مناسب است و از آنجاییکه تولید محصولات کشاورزی از اراضی آبی 92 درصد است بنابراین بارندگی سهم زیادی را در تولید دارد.

نظری در مورد باغشهرها ندارم

وی درباره طرح باغشهرها و موضع وزارت جهاد کشاورزی در این باره، اظهار داشت: در مورد باغشهرها صحبتی نمی کنم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص صادرات خاک ایران هم گفت: صادرات خاک کشاورزی ممنوع است و این موضوع به وزارت بازرگانی هم اعلام شده است ضمن آنکه صادرات خاک به قطر از بستر رودخانه بهمن شیر صورت گرفته بود که در حیطه وظایف این وزارتخانه نیست.

وی با اشاره به آبیاری تحت فشار در مزارع، گفت: سهم دولت در تجهیز مزاع و باغات به روش‌های آبیاری نوین تا پیش از این 50 درصد بود که با افزایش این سهم، کشاورزان تنها 15 درصد از هزینه‌های مربوط به تجهیز مزارع و باغات به روشهای آبیاری نوین را تامین می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، تصریح کرد: سهم دولت در کمک‌های بلاعوض برای تجهیز اراضی کشاورزی به شبکه‌های فرعی آبیاری نیز به 85 درصد افزایش یافت که این سهم تا پیش از این 70 درصد بود.

سجادی سطح تجهیز اراضی زیردست چاه‌ها، چشمه‌ها و قنات‌ها به آبیاری تحت فشار را بیش از یک میلیون هکتار ذکرکرد و گفت: 490 هزار هکتار از این سطح در برنامه ‌های اول ، دوم و سوم، 290 هزار هکتار در دولت نهم و 230 هزار هکتار نیز از ابتدای دولت دهم تا پایان مردادماه اجرا شده است.

تخصیص اعتبار 720 میلیارد تومانی برای آبیاری تحت فشار

معاون وزیر جهادکشاورزی، ادامه داد: در سال جاری تخصیص 720 میلیارد تومان به منظور توسعه آبیاری‌های تحت فشار، 160 میلیارد تومان برای انتقال آب به مزارع و اصلاح قنوات و همچنین 250 میلیارد تومان نیز برای احداث شبکه‌های فرعی آبیاری در شورای عالی آب تصویب شده است.

وی یکی دیگر از طرح‌هایی که در بخش آب کشاورزی مورد تاکید وزارت جهادکشاورزی قرار گرفته است را احداث شبکه های فرعی آبیاری و لوله گذاری ذکر کرد و ادامه داد: 260 هزار هکتار از اراضی کشور در برنامه های اول، دوم و سوم، 85 هزار هکتار در دولت نهم و 110 هزار هکتار نیز در دولت دهم تا مردادماه جاری به شبکه های فرعی تجهیز شدند.

معاون وزیر جهادکشاورزی متراژ لوله گذاری در اراضی کشاورزی در دولت دهم تا مردادماه جاری را هفت هزار و 886 کیلومتر عنوان کرد و گفت: در دولت نهم نیز 10 هزار کیلومتر لوله گذاری از چاه تا مزرعه عملیاتی شد.

سجادی با اشاره به امکان استفاده بخش کشاورزی از اعتبارات صندوق توسعه ملی گفت: در اساسنامه صندوق توسعه ملی آمده است که بخش کشاورزی می‌تواند از منابع ارزی و ریالی این صندوق بهره‌مند شود در حالی که دیگر بخش‌ها تنها از منابع ارزی این صندوق می‌توانند استفاده کنند.