یک روزنامه آلمانی با تاکید بر اینکه حوادث تروریستی 11 سپتامبر یک دهه سراسر شکست را برای آمریکا رقم زد، با توجه به عواقب شوم مبارزه با تروریسم غرب بعد از این حادثه ، آن را حمله ای بزرگ به قلب سیاسی،نظامی و اقتصادی آمریکا ارزیابی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه" در تحلیلی در این باره نوشت : پس از حوادث تروریستی 11 سپتامبر در آمریکا البته نه همه چیز، اما بسیاری از چیزها تغییر کرد. در برخی زمینه های سیاسی به ویژه در ایالات متحده آمریکا دیگر سنگ روی سنگ بند نمی شود.

از همین روز بود که تروریسم به اصطلاح اسلامی به ویژه در سالهای اخیر، حملات تروریستی دیگری را از جمله در 12 اکتبر 2002 در بالی، در 11 مارس 2004 در مادرید و در 7 جولای 2005 در لندن سازماندهی کرد. صدها نفر در این حملات تروریستی و هزاران نفر هم در جریان چنین اقدامات تروریستی در جهان اسلام کشته شدند و هنوز هم کشته می شوند.

از زمان وقوع حوادث تروریستی 11 سپتامبر، دستگاههای امنیتی در کشورهای غربی و به ویژه در آمریکا از نو سازماندهی شد. مبارزه با به اصطلاح تروریسم اسلامی که همواره بیشتر مورد انتقاد قرار می گرفت به اولویتهای سیاسی کشورهای غربی و حتی غیر غربی تبدیل شد. توجه بیش از حد به این موضوع به دخالت در زندگی خصوصی شهروندان و زیر پا گذاشتن حقوق آنها منجر شد.

نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: همانگونه که حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 بسیار وحشتناک بود عواقب این حملات تروریستی هم کمتر از خود این اقدام فاجعه بار نبود. در دوران ریاست جمهوری جرج بوش، آمریکا مداخله نظامی در افغانستان را آغاز کرده و رژیم طالبان در عرض چند هفته سقوط کرد. در مارس 2003 نیز نیروهای آمریکایی به عراق حمله ور شدند.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب حوادث تروریستی 11 سپتامبر و عواقب آن را حمله ای بزرگ به قلب نظامی، سیاسی و اقتصادی آمریکا ارزیابی و خاطر نشان کرد:  جنگ عراق که در آن ایالات متحده آمریکا می خواست برتری نظامی خود را به رخ جهانیان بکشد به دودستگی و شکاف کم سابقه در کشورهای غربی منجر شد.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب نوشت : اعتبار ایالات متحده آمریکا در جهان اسلام و جهان عرب در سالهای بعد از حملات تروریستی 11 سپتامبر به شدت کاهش یافت.

این روزنامه آلمانی در ادامه با تاکید بر اینکه اگر چه زبان و سبک اوباما با سلفش متفاوت بود، اما وی از نظر ماهیت همان سیاستهای دوره دوم ریاست جمهوری بوش را در پیش گرفت. شروع جدیدی که اوباما وعده داده بود هیچ تغییر اساسی در مسیر سیاست امنیتی و خارجی آمریکا ایجاد نکرد و سیاستها همان روند دوری از اروپا و نزدیکی بیشتر به منطقه آسیاسی و خاورمیانه را ادامه داد.

فرانکفورتر آلگماینه در ادامه این مطلب نوشت : از نتایج غیر مستقیم  حملات تروریستی11 سپتامبر حمله به افغانستان بود که با هدف سقوط طالبان و از بین بردن شبکه تروریستی القاعده شکل گرفت. این هدف یعنی سقوط طالبان در کابل در مدت چند هفته محقق شد، اما چه کسی فکرش را می کرد که نیروهای غربی ده سال بعد هم هنوز در اافغانستان حضور داشته باشند و تلفات زیادی را متحمل شده و اعتراف کنند که طالبان هنوز از بین نرفته و در قسمتهای وسیعی از این کشور هنوز از صلح خبری نیست.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب به روابط بین آمریکا و پاکستان در سایه مبارزات واشنگتن با تروریسم اشاره کرد و نوشت : جانشین بوش، اوباما به ویژه عملیات هواپیماهای بدون سرنشین در مناطق مرزی بین افغانستان و پاکستان را گسترش داد. به این ترتیب روابط بین این دو کشور بسیار پیچیده تر و بدتر از ده سال پیش شده است. مناسبات بین این دو کشور به گونه ای دیگر از مناسبات دو شریک با اهداف استراتژیک برابر به نظر می رسد.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب خاطر نشان کرد: مبارزات به اصطلاح ضد تروریستی غرب که از 11 سپتامبر 2001 شروع شد برای آمریکا یک دهه شکست خورده را رقم زد.  کاهش قدرت امپریالیستی آمریکا در کشور عراق و افغانستان شکل گرفت. ایالات متحده تعداد زیادی از نیروهای نظامی خود را دست داد.

مبالغ هنگفتی که این جنگها به اقتصاد آمریکا تحمیل کرد کسری بودجه های عمیقی را در صندوقهای دولتی این کشور ایجاد کرده است. این وضعیت چین را به رقیب بزرگ ایالات متحده در قرن بیست و یکم و بزرگترین طلبکار آمریکا و دومین اقتصاد ملی جهان تبدیل کرده است. جهان چند قطبی امروز بسیار بیشتر از ده سال پیش به واقعیت تبدیل شده است.