کازرون - خبرگزاری مهر: شهرستان کازرون فارس در حالیکه با داشتن 330 اثر تاریخی ثبت شده و آماده ثبت بعد از شیراز دومین شهر از نظر برخورداری از بیشترین آثار تاریخی است، اما فقدان امکانات رفاهی و زیرساختی در کازرون موجب شده که گردشگران در خیابانهای این شهر سرگردان باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان کازرون ازنظر داشتن آثار تاریخی یکی از مهمترین شهرهای کشور به شمار می رود. این شهرستان با داشتن 230 اثر تاریخی ثبت شده و 100 اثر تاریخی آماده ثبت بعد از شیراز دومین شهر فارس از نظر حجم آثار تاریخی است.

بزرگترین و تنها مجسمه سنگی دوره ساسانی"مجسمه شاپور اول"، 9 نقش برجسته از 30 نقش برجسته دوره ساسانی، شهر تاریخی بیشاپور، آتشکده های متعدد و آثار تاریخی دیگر از جمله آثار شاخص در این شهرستان به شمار می رود که  توجه گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی را برای بازدید از این آثار به خود جلب کرده است.

بر اساس اظهارات دوستداران میراث فرهنگی عمده ترین آثار تاریخی در شهرستان کازرون مربوط به دوره ساسانی و دوره اسلامی است.

با این حال این شهرستان از داشتن حداقل امکانات و زیرساختهای گردشگری برای حضور بازدیدکنندگان محروم است و این امر باعث ایجاد مشکلاتی برای گردشگران شده به گونه ای که مکان مناسبی حتی برای اقامت آنها در کازرون نیز وجود ندارد.

گردشگران بعد از بازدید از آثار تاریخی با ورود به شهرستان کازرون، برای اقامت، صرف غذا و استفاده از امکانات رفاهی این شهرستان به شدت با مشکل مواجه می شود و فقدان این زیرساختها گردشگران را در خیابانهای شهر کازرون سرگردان کرده است.

گردشگران در کازرون مجبورند برای اقامت و استفاده از امکانات رفاهی در خیابانهای این شهر به دنبال اماکن مربوطه باشند و دست آخر بدون دریافت کوچکترین خدماتی این شهر را ترک کنند.

شهر بیشاپور

عضو شورای مرکزی انجمن هم اندیشان جوان شهرستان کازرون در این رابطه گفت: هم اکنون در این شهرستان ضعف گردشگری و زیرساختها مشهود است و با وجود اینکه حمایت از مناطق گردشگری از سوی برخی از مسئولان در کازرون اعلام می شود اما در حال حاضر اقدام مناسبی برای رفع مشکلات در حوزه گردشگری انجام نشده است.

محسن عباسپور با تاکید بر لزوم فراهم شدن زیرساختها برای توسعه گردشگری در کازرون اظهار داشت: این شهرستان به دلیل برخوردار بودن از آثار شاخص در حوزه میراث فرهنگی و مناطق گردشگری مانند دریاچه پریشان از جمله شهرستانهایی است که می توان با ایجاد فضای لازم در جذب گردشگر گامهای موثری برداشت.

وی با تاکید بر ضرورت حمایت از سرمایه گذار اظهار داشت: هم اکنون در این شهرستان فقط یک هتل که دو طبقه آن تعطیل و یک رستوران که مربوط به فرهنگیان است وجود دارد در حالیکه این کازرون همواره یکی از مناطق هدف افراد برای بازدید از آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری است.

عضو شورای مرکزی انجمن هم اندیشان جوان شهرستان کازرون با اشاره به اینکه از ظرفیتهای موجود به خوبی استفاده نمی شود، گفت: در این شهرستان چند حمام تاریخی وجود دارد که می توان با بهسازی آن نسبت به تبدیل این حمامها به سفره خانه سنتی اقدام کرد و مکان مناسبی را برای جذب توریست به وجود آورد.

روستای دوسیران

وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر نه تنها نتوانسته ایم از این بناهای تاریخی در جذب گردشگر استفاده کنیم بلکه در حوزه حفاظت از این آثار نیز موفق نبوده ایم به گونه ای در هر ماه حداقل شاهد تخریب یک اثر تاریخی در این شهرستان هستیم.

عباسپور با بیان اینکه در حوزه گردشگری نیز اقدام مناسبی انجام نشده، گفت: مدیریت درستی در حوزه گردشگری وجود ندارد و به عنوان نمونه می توان به دریاچه پریشان اشاره کرد که از جمله مناطق مهم این شهرستان به شمار می رود.

وی با اشاره به اینکه زیباترین جنگل زاگرس در شهرستان کازرون است، اظهار داشت: دشت برم زیباترین جنگل زاگرس است که نمی دانیم چگونه در جذب گردشگر و سوق دادن آنها به این جنگل عمل کنیم.

عضو شورای مرکزی انجمن هم اندیشان جوان شهرستان کازرون بر لزوم حمایت از سرمایه گذار تاکید کرد و گفت: در این راستا باید بسترهای لازم برای حضور سرمایه گذار در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این شهرستان فراهم کرد و حداقل امکانات را به منظور حضور گردشگر به وجود آورد.

عباسپور افزود: وجود آثار تاریخی و فراهم کردن زیرساختها در کازرون می تواند در جذب گردشگر موثر باشد و مردم معیشت خود را از این طریق تامین کنند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر به لحاظ امکاناتی و زیرساختهای گردشگری، آن خدماتی که گردشگر نیاز دارد فراهم نشده که در این راستا مسئولان باید حمایت از سرمایه گذار را در دستور کار خود قرار دهند.

شهردار کازرون نیز در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: در این شهرستان به اندازه کافی امکانات اولیه برای حضور گردشگر وجود ندارد.

حمام تاریخی

سرافراز موصلی افزود: متاسفانه در این حوزه اقدام مناسبی انجام نشده اما شهرداری کازرون برای حمایت از سرمایه گذار در حوزه گردشگری و احداث رستوران و هتل آمادگی خود را اعلام می کند و حاضر است هم از بخش خصوصی و هم بخش دولتی در این رابطه حمایت کند.

وی با بیان اینکه در عید نوروز و فصل بهار این شهرستان همواره شاهد حضور گردشگران زیادی است، گفت: این امکاناتی که در حال حاضر وجود دارد به هیچ وجه جوابگو نیست به همین دلیل ضروری است که مجموعه های کوچکتری در نقاط مختلف شهر ایجاد شود.

شهردار کازرون بر لزوم حمایت از سرمایه گذاری در بخش گردشگری تاکید کرد و اعلام کرد که شهرداری کازرون برای توسعه زیرساختهای گردشگری از سرمایه گذاران حمایت می کند.