رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت‌: مصرف هیدروکلروفلوروکربن‌ها تا سال 2013 در ایران به زیر 5 هزار تن می رساند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد محمدی زاده در همایش آغاز پروژه حذف هیدروکلروفلوروکربن‌ها در ایران که پیش از ظهر امروز در سازمان محیط زیست برگزار شد، گفت: امسال بیست و چهارمین سالگرد انعقاد کنوانسیون وین و پروتکل مونترال و بیست و دومین سالگرد پیوستن جمهوری اسلامی ایران به این دو معاهده بین‌المللی است.

وی با قدردانی از تمامی افراد، نهادها و گروهایی که به هر طریقی توان، منابع و زمان خود را برای حفظ و بهبود کیفیت محیط زیست و صیانت از منابع طبیعی که یکی از با ارزش‌ترین ثروت‌های ملی ما به شمار می‌روند، به کار گرفته اند گفت: صمیمانه روز جهانی حفاظت از لایه ازون را تبریک و تهنیت عرض می کنم. سالگردهایی از این قبیل که در حوزه حفاظت و بهسازی محیط زیست در سطح جهانی و ملی برگزار می‌شوند فرصت مغتنمی برای تمامی آحاد جامعه است تا با گسترش دایره دانش و آگاهی های خود و بسط این آگاهی به سایر افراد جامعه و به ویژه نسل جوان عزم خود را بیش از پیش برای نقش آفرینی در جریان حفظ و حراست از منابع ارزشمند طبیعی راسخ‌تر کنند.

به گفته وی پروژه حذف هیدروکلروفلوروکربن‌ها برای یک دوره 4 ساله تا سال 2015 میلادی توسط شصت و سومین نشست کمیته اجرایی صندوق کمک‌های چندجانبه پروتکل مونترال به تصویب اعضا رسید و براساس این پروژه جمهوری اسلامی ایران تا سال 2013 نسبت به تثبیت مصرف هیدروکلروفلوروکربن‌ها در حد زیر 5 هزار تن و سپس حذف 10 درصد از این مقدار تا سال 2015 میلادی اقدام کرده و نتایج را برای تصویب مراحل بعدی به دبیرخانه صندوق چندجانبه پروتکل مونترال و دبیرخانه ازون منعکس می کند.

محمدی زاده تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران موافقت کرده که با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده در جریان اجرای برنامه‌های پروتکل مونترال در کشورمان در دو دهه گذشته و همچنین با توجه وجود بستر قانونی و نهادی برای اعمال مقررات برای کنترل واردات و مصرف مواد مورد نظر و کالاهای حاوی آنها راهبری و هدایت مراحل عملیاتی این پروژه را به عهده گیرد.

به اعتقاد وی، البته در این مسیر برنامه عمران سازمان ملل متحد به عنوان آژانس راهبر و سه آژانس همکار یعنی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، برنامه محیط زیست سازمان ملل و سازمان همکاری‌های بین‌المللی آلمان ما را همراهی می‌کند.

محمدی زاده تصریح کرد:‌ بی‌تردید این تعهد صرفاً به معنای تعهد رسمی و قراردادی نیست بلکه تعهدی است که همه ما ایرانیان به عنوان عضوی اثرگذار از جامعه جهانی در قبال نسل‌های آینده خود داریم.

به گفته وی این بزرگترین و مهمترین پیامی است که با اعتقاد به اصل پنجاهم قانون اساسی بایستی خود را موظف به پیروی و تحقق آن بدانیم.

محمدی زاده یادآور شد: هدف اصلی از چنین گردهمایی در درجه اول تبادل نظر و تجربه، بحث و تفکر برای اطمینان از نیل به توافق نظر در زمینه بهینه‌ترین ساز و کارهای عملیاتی برای تحقق اهداف پروژه مذکور با توجه و تاکید بر بومی سازی فناوری‌های نوین با نگاه به تجربیات گذشته و در نظر گرفتن الزامات و شرایط خاص کشور است.