قائم مقام رئیس سازمان محیط زیست گفت: ایران به عنوان اولین کشور آسیایی و اقیانوسیه توانست مهمترین مخرب لایه ازون را از کشور حذف کند.

علیمحمد شاعری در همایش آغاز پروژه حذف هیدروکلروفلوروکربن‌ها در ایران که پیش از ظهر سه شنبه در سازمان محیط زیست برگزار شد، گفت: پس از حدود یک دهه برنامه‌ریزی و اجرای مسئولانه تعهدات بین‌المللی در قبال پروتکل مونترال توانستیم 9 هزار و 500 تن از مخرب‌های لایه ازون را در هزار و 358 واحد صنعتی، خدماتی و تولیدی حذف کنیم که مهمترین آنها حذف سریون‌های تنفسی است.

وی افزود: ما نشان دادیم که می توانیم با همکاری سازمان‌های بین‌المللی و وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی و بخش خصوصی کارهای بزرگی انجام دهیم.

به گفته شاعری، سازمان محیط زیست براساس اصل 50 قانون اساسی متعهد است همه عوامل مخرب محیط زیست از جمله عوامل مخرب لایه ازون را حذف کند.

به اعتقاد وی، این اقدام آغاز راه جدیدی با کوله‌ برای از تجربه و امکانات است که البته با تخصیص اعتبارات می‌توان برای رسیدن به اهداف گام برداشت.

شاعری تصریح کرد: براساس برنامه ریزی‌هایی که صورت گرفت و تعهد جدیدی که به پروتکل مونترال دادیم تا سال 2015 بخشی از هیدروکلروفلوروکربن‌ها حذف می‌شوند و در این راستا برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایجاد ساختارهای مناسب و ساز و کارهای اداری انجام شده است.

به گفته وی شبکه ملی ازون در 31 استان کشور آمادگی لازم برای انجام این برنامه را دارد و سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری همه سازمان‌های مسئول برنامه‌های جدیدی را در این راستا آغاز کرده است.

شاعری اظهار داشت: اعتماد متقابلی بین سازمان محیط زیست و پروتکل مونترال وجود دارد و امیدواریم تا سال 2015 طبق تعهدی که داریم 10 درصد از هیدروکلروفلوروکربن‌ها حذف کنیم. البته این عدد با توجه به تجربیات ما و انتظارات جهانی عدد زیادی نیست و انتظار مردم حذف بیش از این مقدار است.

وی اظهار امیدواری کرد تا 5 سال آینده حداقل 50 درصد هیدروکلروفلوروکربن‌ها با تامین منابع مالی حذف شود.

شاعری تصریح کرد: با کمک‌های بین‌المللی و داخلی امیدواریم تا سال 2020 تمام مخرب‌های لایه ازون را حذف کنیم.