سه ماه از زمانی که عبدالله صالح دیکتاتور این کشور پس از ترور نافرجام در مسجد "النهدیین" -در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری- به عربستان رفته است می گذرد، اما بحران ادامه دارد.
انقلاب مردم یمن تقریبا همزمان با انقلابهای مردمی مصر، تونس و لیبی آغاز شده است، اما در حالی که در این کشورها رژیمهای حاکم سقوط کرده اند، اما رژیم عبدالله صالح همچنان به حیات خود ادامه می دهد.
دیکتاتور یمن که هم اکنون در بهشت دیکتاتورهای مغضوب مردم یعنی عربستان جا خوش کرده است در بازگشت متردد است که این تردید شاید جدا از نداشتن جایگاه مردمی آن به مسائل پشت پرده آمریکا و عربستان سعودی هم مربوط باشد.
عربستان موضع مبهمی در قبال تحولات یمن در پیش گرفته است، زیرا از یک سو خود را حامی مردم یمن نشان می دهد و از سوی دیگر اجازه سخنرانی به عبدالله صالح در ریاض می دهد.
این موضع دوگانه عربستان بارها انقلابیون یمنی را به واکنش منفی وادار کرده است و آنها علت گستاخی عبدالله صالح در امضا نکردن طرح شورای همکاری خلیج فارس و ادامه سیاستهای سرکوبگرانه وی را نتیجه حمایت سعودی ها می دانند.
طرح شورای همکاری خلیج فارس شامل تشکیل دولت آشتی ملی و کناره گیری صالح طی یکماه در مقابل اعطای مصونیت به وی و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری طی 60 روز است.
بحران یمن در روزهای اخیر تشدید شده است و به گفته شاهدان عینی، گارد ریاست جمهوری یمن به ریاست "احمد عبدالله صالح" فرزند دیکتاتور یمن از چند روز پیش نیروهای زرهی و سایتهای موشک انداز در اطراف صنعا مستقر کرده است.
در مقابل نیروهای وابسته به "علی محسن الاحمر" فرمانده نظامی ملحق شده به انقلابیون نیز مواضع خود را در برخی مناطق از جمله میدان" التغییر" جایی که تظاهرات ضد دولتی در آن برپا است، تقویت کرده است هر چند که از لحاظ تعداد نیرو و تسلیحات قابل مقایسه با ارتش یمن نیستند.
رسانه های عربی اعلام کردند افراد مسلحی که لباس غیر نظامی به تن دارند، در خیابان" الزبیری" سنگر گرفته اند کیسه های شنی در اطراف کاخ ریاست جمهوری و ساختمان پارلمان و تلویزیون قرار داده شده است و مراکز بازرسی فراوانی به وجود آمده است.
این منابع به نقل از"یاسین سعید النعمان" از مخالفان عبدالله صالح آورده اند: به کارگیری راه حل نظامی اشتباه است به ویژه که رژیم با راه حلهای سیاسی مخالف است و به دنبال راه حلهای اشتباه دیگری است صنعا هم اکنون در وضعیت بدی به سر می برد و آب و برق قطع شده است.
رسانه های عربی اعلام کردند که تظاهرات کنندگان در صنعا به اعتراضات خود ادامه می دهند، اما از بیم برخورد با نیروهای نظامی رژیم از اطراف میدان التغییر دور نمی شوند.
علاوه بر پایتخت یمن که صحنه درگیری های شدید میان نیروهای طرفدار و مخالف عبدالله صالح است شهرهای دیگر شاهد بحران است که در تعز اوضاع به گونه ای دیگر است و در جدیدترین درگیری ها قبایل وابسته به انقلابیون به مرکز گارد ریاست جمهوری در خیابان "الستین" حمله کردند که گارد ریاست جمهوری یمن نیز روستاهای اطراف منطقه "الحمیره" در شمال تعز را گلوله باران کرد.
از اوضاع پایتخت و تعز که بگذریم مناطق جنوبی یمن به ویژه استان ابین وضع دیگری دارد زیرا پس از شروع قیامهای مردمی در یمن بسیاری از این شهرها از کنترل رژیم خارج شده اند و رسانه ها به حملات هواپیماهای رژیم علیه مواضع گروههای مسلح اشاره کرده اند.
به گزارش رسانه ها، در جدیدترین حملات به شهر "جعار" در استان ابین علیه گروههای مسلح ضد رژیم پنج غیر نظامی کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.این درحالی است که بسیاری از ساکنان مناطق جنوبی از منطقه فرار کرده اند.
به هر حال مشاهده پیروزی انقلابیون لیبی بر رژیم قذافی و تلاش برای فتح آخرین سنگرهای آن سبب شده است که انقلابیون یمنی نیز تحرکات خود را بیشتر کنند، اما سرنوشت اوضاع یمن مشخص نیست، زیرا بعید است که کشورهای غربی انگیزه لازم را برای ورود به صحنه بی حاصل یمن داشته باشند و آنچه مردم یمن را درحال حاضر تهدید می کند خطر جنگ داخلی است که این موضوع بیش از هرموضوع دیگر مردم فقیر این کشور را آزار خواهد داد به ویژه اینکه هم اکنون اقتصاد یمن وضع بسیار فاجعه باری را سپری می کند.