آیت الله مکارم شیرازی در پیامی به چهارمین جشنواره کتاب دین گفت: کتاب یک شمشیر دو دم است. کتاب هم می‌تواند انسانهای با فضیلت بسازد و هم افراد شرور و خائن به کشور به بار آورد.

به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین جشنواره کتاب دین و پژوهشهای برتر عصر امروز چهارشنبه 16 شهریور ماه به اهتمام معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در محل حوزه هنری برگزار شد.

آیت الله ناصر مکارم شیرازی پیامی تصویری را برای این جشنواره ارسال کردند که بخشی از آن به شرح زیر است:

حرف اول را در دنیا رسانه‌ها می زند و یکی از مهمترین رسانه‌ها کتاب است. گرچه در مملکت ما مطالعه خیلی جدی گرفته نشده است ولی نسبت به گذشته از وضعیت بهتری برخوردار است.

شاهد این مدعا نمایشگاه کتاب است. در نمایشگاه امسال بر اساس آمار 400 هزار عنوان کتاب منتشر شده و حدود 500 هزار نفر در هر روز از آن بازدید کرده‌اند. لذا جامعه ما به سوی کتاب خوانی بیش از پیش، پیش می‌رود که مایه امیدواری است.

کتاب یک شمشیر دو دم است. کتاب هم می‌تواند انسانهای با فضیلت بسازد و هم افراد شرور و خائن به کشور به بار آورد. لذا این جشنواره باید در دو جهت کار کند. هم بهترینها را در عرصه تفسیر، عرفان اسلامی و مسائل مربوط به اعتقادات اسلامی معرفی کند و هم کتابهایی به عنوان پادزهر در مقابل سم ایجاد شده تولید کند.

لازم است در کنار پژوهشها، عده‌ای کتابهای موجود را بررسی کنند و نکات انحرافی مندرج در برخی کتابها را مورد توجه قرار دهند. گاهی کتابهایی از زیر دست وزارت ارشاد در می‌رود که با مبانی اسلامی و اخلاقی اجتماعی سازگار نیست. لذا باید دقت بیشتری کرد.

کتاب شمشیر دو دم است و گاهی دشمن را از بین می‌برد و گاهی دوست را. کتابها باید بر اساس ادبیات هر طیف و گروه نوشته شود. بنابراین محتوای کتاب یک بحث است و ادبیات آن بحثی دیگر.

نکته دیگر عرضه خوب کتاب است. عصر ما عصر عرضه گرایی است و بر این اساس ظاهر کتاب باید خوب باشد. طرح کتاب باید زیبا باشد. همچنین باید حلقه اتصالی میان نویسندگان وجود داشته باشد تا از ارائه مطالب تکراری جلوگیری شود. باید هیئتی وجود داشته باشد تا موضوعات جدید را به نویسندگان ارائه دهد. گاهی نویسنده خوب است ولی موضوع خوب نمی‌تواند انتخاب کند.

امروزه در لباسهای دیگر، مسائل زشت عرضه می‌شوند. برای نمونه امروزه شاهد عرضه عرفانهای دروغین هستیم که در حوزه‌های مختلف نفوذ کرده که برای کشور خیلی خطرناک است. اگر روشنگری باشد این موضوع تا بدان حد نفوذ پیدا نمی‌کند.