به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري "مهر" در قم ، مهندس طاهريان گفت : چنانچه مشكل آب شرب قم از طريق انتقال از سرشاخههاي دز حل گردد، ميتوان از آب پشت سد 15 خرداد در مصارف كشاورزي و زيست محيطي و حتي تفريحي و توريستي استفاده كرد ، لذا برنامههايي دراين مورد پيشبيني شده است كه در آينده، عمليات اجرايي آنها آغاز ميشود.
وي افزود : طرح مطالعاتي احداث سدهاي پلاستيكي براي مقاومت زيست محيطي و به ويژه توريستي تفريحي در حال انجام است كه تاكنون 50 درصد پيشرفت داشته است. وي در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص طرح انتقال آب از سرشاخههاي دز اظهار كرد : هدف از اجراي اين طرح، انتقال 280 ميليون مترمكعب آب از سرشاخههاي دز به حوزه آبريز قمرود است.
وي با بيان اينكه كار حفر تونلها در اين طرح با 25 درصد پيشرفت فيزيكي روبه رو بوده است، خاطر نشان كرد: بزرگ ترين دستگاه حفاري تونل TBM در اين طرح به كاررفته است.
مديركل امور آب استان قم همچنين با اشاره به اينكه اين طرح 15 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است، گفت: تا كنون حدود 60 ميليارد تومان براي اين طرح هزينه شده كه براي ادامه آن نياز به 300 ميليارد تومان بودجه ديگراست.
وي اضافه كرد: در صورتي كه اعتبارات لازم براي اين طرح تخصيص يابد، طرح تا سال 87 به بهره برداري ميرسد.
طاهريان با بيان اينكه وضعيت آب در قم از وضعيت كشوري نيز بدتر است، گفت: افت آب در قم، حدود يك متر و 35 سانتيمتر است در حالي كه متوسط كشور، چيزي حدود يك متر بر آورد شده است .
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۸۳ - ۱۲:۵۹
مدير كل امور آب استان قم اعلام كرد : براي استفاده تفريحي و توريستي سدهاي لاستيكي در محدوده شهري قمرود احداث مي شوند.