زندگینامه داستانی و کارنامه جواد موفقیان، خیر مدرسه‌ساز ایرانی مقیم کانادا به قلم حمید محمدی محمدی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد موفقیان، یکی از خیران مدرسه‌ساز و نیکوکاران بین‌المللی است که علاوه بر ساختن 25 مدرسه ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان و هنرستان فنی ـ حرفه‌ای و فضای آموزشی، درمانی، خوابگاه و ... در نقاط مختلف کشورمان، خدمات فراوانی نیز از زمان اقامت خود در کانادا در حوزه‌های علمی، پزشکی و درمانی ارائه داده است.

موفقیان با بنیانگذاری یک بنیاد خیریه به نام خود در ونکوور، کمک‌های مالی فراوانی به دانشگاه‌های کانادا کرده است که این کمک‌ها عمدتاً در زمینه پژوهش‌های علمی برای کشف راه‌های مقابله و مبارزه با بیماری‌های رایج در آفریقا و کشورهای جهان سوم هزینه شده است.

این خیر مدرسه‌ساز که اکنون در 85 سالگی به سر می‌برد، از خانواده‌ای اصیل و مذهبی برخاسته و پدرش یکی از روحانیون شهر تهران بوده است که البته جواد موفقیان او را در یک سالگی از دست داده و در کنار مادرش زندگی را ادامه داده است.

موفقیان در کودکی، نوجوانی و جوانی، همسایگی و دوستی با چهره‌های سرشناسی را تجربه کرده است. علاوه بر همسایگی او با خانواده سیدمحمدعلی جمالزاده، پدر داستان‌نویسی ایران، او با عزت‌الله انتظامی نیز همکلاس بوده است و یکی از گفت‌وگوهای کتاب زندگی او به همین بازیگر سرشناس سینمای ایران اختصاص دارد.

کتاب زندگی و کارنامه خیر مدرسه‌ساز، جواد موفقیان شامل 10 داستان است که محمدی محمدی تلاش کرده در این داستان‌ها به مرور زندگی این نیکوکار بپردازد و داستان‌ها به گونه‌ای باشد که تمام زیست پر افت و خیز این مرد را به تصویر کشد.

بخش دیگر این کتاب به زندگینامه خودنوشت یا به تعبیری اتوبیوگرافی موفقیان اختصاص دارد که او این بخش را با عنوان «یک پرنده و هزاران تیر» به خوانندگان ارائه کرده است.

فصل سوم کتاب با عنوان «چهره به چهره» شامل گفتگو با خود موفقیان است و فصل بعدی (از نگاه یاران)، دربرگیرنده گفتگوهایی با دوستان و نزدیکان این خیراندیش است که در میان آنها می‌شود به گفتگوهایی با عزت‌الله انتظامی، حبیب‌الله بوربور (رئیس پیشین سازمان نوسازی مدارس کشور) و دکتر محمدرضا حافظی (رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور) و همچنین متنی از حمیدرضا حاجی بابایی (وزیر آموزش و پرورش) اشاره کرد.

در فصل پنجم که «بر بال کبوتران عاشق» نام دارد، دستنوشته‌های دانش‌آموزان گرد هم آمده و آنان علاقه خود به این خیر مدرسه‌ساز را در قالب کلمات نسبت به وی ابراز داشته‌اند.

پیوست‌ها، تصاویر و اسناد، فصل ششم کتاب است که در آن، عکس‌هایی از کودکی و بزرگسالی، همچنین مدارس و بناهای ساخته شده از سوی موفقیان به تصویر کشیده شده است.

آخرین فصل کتاب نیز به ترجمه بخش‌هایی از کتاب اختصاص دارد که کار ترجمه آن به عهده فهیمه محمدسمسار بوده است.

حمید محمدی محمدی، که پیش از این دو کتاب دیگر در همین زمینه و برای دو خیر مدرسه‌ساز دیگر به نام‌های محمد خطیبی‌زاده و سیدعبدالله هاشمی منتشر کرده است، نگارش این کتاب را از ابتدای دی‌ماه 89 شروع کرده بود.

زندگی و کارنامه خیّر مدرسه‌ساز، جواد موفقیان در 264 صفحه گلاسه و رنگی و با شمارگان 3000 نسخه به چاپ رسیده است.