به گزارش خبرنگار مهر، وحید نوروزی با بیان این که وقتی به تولیدکنندگان می گوییم چرا بنزین با کیفیت یورو 3 و 4 تولید نمی کنید، می گویند هر وقت خودرویی با این استاندارد ساختند ما هم سوخت آن ها را تامین می کنیم خاطر نشان کرد: وقتی به خودروسازان می گوییم چرا خودروی با کیفیت یورو 3 و 4 نمی سازید، می گویند هر وقت سوختی با این استاندارد تولید کردند خودروی مورد نظر را می سازیم!
مشاور زیست محیطی معاون شهردار تهران با طرح این پرسش که خبر توقف شماره گذاری دو خودرو از دو خودروساز در چند سال اخیر برای چندین بار شنیده شده، گفت: در حالی که این دو خودرو بارها به دلیل نمره پایین تهدید به توقف شماره گذاری شده اند اما متولیان مربوطه به صراحت از آن ها دفاع کرده و اعلام می کنند هیچ مشکلی برای شماره گذاری این دو خودرو ندارند!
خودروی غیر استاندارد و سوخت غیر استاندارد، دو دلیل آلودگی هوا
در این ارتباط مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز با اشاره به این که با گذشت 173 روز از سال 90 شهروندان تهرانی حتی یک روز هم هوای پاک تنفس نکرده اند، اظهار کرد: این در حالی است که در نیمه دوم سال به دلیل پایداری و وارونگی هوا کارشناسان پیش بینی کرده اند آلودگی و انباشت آلایندها افزایش خواهد یافت.
یوسف رشیدی یکی از دلایل مهم آلودگی بالای هوای تهران را استاندارد پایین خودروهای تولید داخل دانست و تصریح کرد: تردد روزانه 5/2 تا 3 میلیون دستگاه خودرو در تهران میزان انتشار انواع آلایندها را تشدید کرده است.
این مدرس دانشگاه با اعلام این که 80 تا 90 درصد آلودگی هوای تهران ناشی از وسایل نقلیه به ویژه خودروهای شخصی است، اضافه کرد: سوختی که در حال حاضر در خودروها استفاده می شود از کیفیت و استاندارد مناسبی برخوردار نیست و به عنوان نمونه وجود 770 ppm گوگرد در گازوییل داخلی در حالی که استاندارد جهانی آن 50 ppm است، یک فاجعه محسوب می شود.
رشیدی با بیان این که بنزین ترکیبات خطرناکی دارد و اگر نسوخته وارد هوا شود به شدت سرطان زا خواهد بود، گفت: در مقایسه با کیفیت سوخت کشورهای پیشرفته، بنزین ما جایگاه مناسبی ندارد و اگر در پیشرفته ترین خودروهای دنیا هم سوخت بدون کیفیت و غیر استاندارد استفاده شود، علاوه بر آسیب جدی به موتور خودرو، آلودگی زیادی نیز در هوا منتشر خواهد شد.
در این هوای سمی نمی شود نفس کشید
هم چنین یک فعال محیط زیست «خودروی بی کیفیت» و «بنزین بی کیفیت» را مهم ترین عوامل ابتلا به امراض قلبی و ریوی دانست و اظهار کرد: ما هم از کیفیت پایین خودروها رنج می بریم و هم از کیفیت پایین سوخت و این در حالی است که خودروسازان تقصیر را به گردن سوخت می اندازند و مسولان سوخت خودروها را مقصر می دانند و در این بین مردم ضرر می کنند.
اسماعیل کهرم با اشاره به این که غلظت آلاینده های هوا در آسمان تهران بالاست در واقع تهرانی ها سم تنفس
می کنند، تصریح کرد: ریه های مردم تهران از این حیث آسیب دیده و دامنه امراض قلبی و ریوی روز به روز در حال گسترش است و متاسفانه بسیاری از مردم بر اثر بیماری های ناشی از آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.
این مدرس محیط زیست دانشگاه تهران در پایان با تاکید بر این که با بلایی که خودروهای بی کیفیت سر ما آورده دیگر در این هوا نمی شود نفس کشید، خاطرنشان کرد: آلاینده های زیست محیطی خودرو و بنزین که در تولید آن از بنزن 50 درصد استفاده می شود و 10 برابر استاندارد 5 درصدی کشورهای پیشرفته است و بسیار خطرناک و سرطان زاست.