به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی در جمع فعالان اقتصادی سمنان در اتاق بازرگانی این استان گفت: بنا است کشور توسعه پیدا کند و ما باید به تولید، اشتغال و کارآفرینی اهتمام ویژه داشته باشیم. سیاستهای کلی کشور در این خصوص تبیین شده است. حمایتهای جدی صورت میگیرد. ظرفیتهای واقعی در کشور مانند واحدهای صنعتی و تولیدی وجود دارد. ولی یکسری حلقات بین دولتیها و شما است که باید تعمیر شوند.
وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب از اول امسال تا امروز مطالب زیادی در حوزه اقتصاد عنوان کردهاند. از نامگذاری سال تا دیدار فعالان اقتصادی و مسئولین نظام و دولت همواره مواضعی راجع به اقتصاد کشور را بیان فرمودند. بنابراین اعلام نظر و موضع کم نیست.
تناقض ادعای بانکها و کارآفرینان درباره تسهیلات اعطایی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه به آسیبهای حوزه بانکداری اشاره کرد و گفت: پرداخت تسهیلات و وام و اعتبارات در سالهای گذشته بسیار افزایش پیدا کرده و به معوقه تبدیل شده است ولی هنگامی سراغ کارآفرین میرویم میگویند این اعتبارات کاهش پیدا کرده است. بنابراین تناقضی وجود دارد که باید مشخص شود. تسهیلات بیشتر داده شده ولی به کارآفرین کمتر رسیده است.
وی با بیان اینکه به بانک مرکزی اعلام شده است تا جلوی تاسیس بانکهای خصوصی جدید و مؤسسات گرفته شود، گفت: در پرونده بزرگ فساد بانکی دو - سه هزار میلیاردی اخیر غیر از فساد پنهان که هنوز لایههای پنهان آن مشخص نشده است، راجع به لایه آشکارش میتوان گفت علت این چرخه فساد و باطل، میزان سود بانکی است.
پورمحمدی با بیان اینکه هفت هشت شعبه در این پرونده اختلاس درگیر هستند، گفت: علت تن دادن به این تخلف بزرگ، سود 20 درصدی تنزیل است. شعبه ای بیش از 300 میلیارد تومان سود را ارائه داده است. این مشکلی است که در این فضا مشاهده میشود ولی سازمان بازرسی به جد این مباحث را تعقیب میکند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به بحث هدفمندسازی یارانهها گفت: هدفمند سازی یارانهها بسیار مهم بود اما مسیر دقیق و حساس است. روی اتفاع نیز حرکت میکند و اگر مراقب نباشیم یک پرتگاه کنارش است. این طور نیست که حتما به نتیجه مثبت منتهی خواهد شد. مقام معظم رهبری اخیرا فرمودند بخشی از قانون هدفمند کردن یارانهها که مربوط به تولید است عمل نشده است. اگر این بخش عمل نشود نگرانی ما این است که این قانون ناکام بماند.
وی با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر افزایش میزان یارانههای نقدی گفت: حتما این حرف غیرکارشناسی و غلط است. سازمان بازرسی اعلام میکند که افزایش پرداخت یارانهها غیرکارشناسی، ناصیحح و بدون پشتوانه مالی است. اعلام میکنیم حتی مبلغی که امروز به عنوان یارانهها پرداخت میشود منابع کافی نداشته و پرداختها خارج از مقیاس و معیار قانونی است.
وعدههای غیرعملی ندهید
پورمحمدی افزود: مگر مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با هیئت دولت نفرمودند که وعده غیرعملی ندهید ولی چرا باز هم وعده میدهید. از مسئولان و کارگزاران در تمامی سطوح کشور درخواست میکنم نسبت به وعدهها و تعهدات، محاسبات کارشناسی شود. وقتی به مردم میگوییم میخواهیم این پول را بدهیم برای آنها این تلقی ایجاد میشود که کارهای کارشناسی انجام شده و به زودی این پول پرداخت میشود. من تعجب میکنم چرا این حرف زده شد. الان تعهد تولید کننده را نمیتوانیم بدهیم، چه برسد به اینکه وعده بدهیم یارانهها افزایش مییابد.
رعایت قانون در دستگاهها ضعیف است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه غیرشفاف بودن فعالیتها و عملکردها چه در بخش دولتی و غیردولتی آفت اقتصاد کشور است، گفت: وقتی برخی پروندههای مالی بخش خصوصی را در سازمان بازرسی بررسی کردیم به این نتیجه رسیدیم که غیرشفاف بودن گریبانگیر بخشی از این واحدها است. اگر بخش خصوصی به دولت انتقاد دارد که چرا با شفافیت عمل نمیکند بخش خصوصی هم باید فعالیت خود را شفاف کند.
وی ادامه داد: رعایت مقررات و ضوابط در دستگاههای دولتی ضعیف است اما بیانضباطی، عدم رعایت قانون و مقررات عام و فراگیر است. ریشه این کار نیز اول جامعه حقوقی است. اگر ما قانون را محترم شمرده و رعایت کنیم میتوانیم سایرین را به رعایت قانون دعوت کنیم.