به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای کانون دانشگاهیان ایران اسلامی، تشکیل این کانون را اقدامی با ارزش دانست و گفت: سخن گفتن با دانشگاهیان سخن گفتن با هزاران نفر است، چراکه اساتید مخاطبان زیادی دارند و آنچه به شما عرضه می شود عرضه به اقشار بسیار گسترده ای از جوانان دانشجو است.
وی در ادامه با بیان اینکه علم وطن ندارد، به روایتی از امام علی(ع) در این زمینه اشاره کرد و ابراز داشت: حضرت علی(ع) در این حدیث دانش را گمشده فرد با ایمان می دانند که هر کجا آن را پیدا کند او را می گیرد.
در فراگیری علوم تعصب نداریم
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه علوم و دانشها چه در شرق و چه در غرب باشد ما از آن اقتباس میکنیم و در فراگیری دانش تعصب نداریم، تاکید کرد: نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که نباید تنها مصرف کننده باشیم بلکه باید تولید کننده باشیم.
وی ادامه داد: کار ما صرفا ترجمه کارهای دیگران نباشد، باید مبادله داشته باشیم و باید به این حد برسیم بنابراین اینکه اخیرا میبینیم دانشجویان و دانشگاهیان ما مسائل تازهای را در علم کشف میکنند و میتوانند به کشورهای دیگر صادر کنند اسباب خوشحالی ما است.
وی تأکید کرد: اصرار غربیها این است که ما وابسته به علوم آنها باشیم، ما نباید این ذلت را بپذیریم بلکه باید در علم تولید کننده باشیم.
آیت الله مکارم در ادامه نسبت به جاسازی افکار و مطالب انحرافی در علوم وارداتی از غرب هشدار داد و تصریح کرد: اینها گاهی در علوم شأن فرهنگ انحرافی را جاسازی می کنند و باید مراقب این مطالب انحرافی جاسازی شده باشیم و شطینت های به نام علم غربیها را کنار بگذاریم.
وی با بیان اینکه در اسلام علم آموزی فارغ التحصیلی ندارد و انسان باید مدام به دنبال علم باشد، ابراز داشت: وقتی تاریخ علم را بررسی میکنیم به نقش پررنگ علمای اسلام در تحول علوم در جنبه های مختلف پی میبریم.
استاد حوزه علمیه ابراز داشت: تاریخ علم که به وسیله مستشرقین غربی نوشته شده است گواهی میدهد که علوم جامعه اسلامی به غرب منتقل شده است و آنها از این علوم استفاده میکردند و هنوز در اصطلاحات علوم شان نشانههای فراوانی از این مسئله وجود دارد.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: این مهم را باید به دانشجویان و نسل جوان منتقل و برای آنها تبیین کرد که در گذشته علم از اسلام به غرب رفته است و آنها مصرف کننده بودهاند و بسیاری از مسائل علمی را از علمای اسلام گرفتهاند تا آنها اعتماد به نفس پیدا کنند.
غصب بیت المقدس کفاره دوری از تعلیمات اسلامی است
مرجع تقلید شیعیان در بخش دیگری از سخنان خود عمده مشکلات جامعه اسلامی را ناشی از دوری از تعالیم اسلامی و انحراف از این مسیر دانست و تاکید کرد: بر اثر دوری از تعلیمات اسلامی ما بیت المقدس را از دست دادیم. مسئله فلسطین را فقط یک مسئله عربی مطرح کردند و خود را از حمایت مسلمین جهان محروم ساختند و این کفاره همان دوری از تعلیمات اسلامی است.
وی با تاکید بر شکوفا شدن استعداد نسل جوان و دانشجویان و اعتماد به نفس داشتن آنان، نکات مهمی را نسبت به وضعیت دانشگاهها بیان کرد و گفت: دانشگاه مکانی مقدس و در عین حال خطرناک است، چراکه دشمنان برای نفوذ در آن نقشهها در سر دارند و اگر دشمن بتواند در دانشگاه نفوذ کند ما مشکلات زیادی خواهیم داشت.
آیت الله مکارم در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر نبرد فیزیکی و نظامی به نبرد فرهنگی تبدیل شده است، ابراز داشت: برای پیروز شدن در نبرد فرهنگی فتح دانشگاهها برای دشمنان بسیار مهم است، باید مراقب باشیم شیطنت نکنند افراد نفوذی را به دانشگاهها بفرستند.
وی همچنین تصریح کرد: ما به عنوان بورسیه افراد و دانشجویانی را به خارج از کشور میفرستیم باید مراقب باشیم و ارتباط خود را با آنها حفظ کنیم تا دشمنان و معاندان مسائل اعتقادی و باورهای دینی را از اینها نگیرند.
مرجع تقلید شیعیان افزود: آنچه ما را در جنگ به پیروزی رساند، سلاح و تجهیزات نبود، بلکه روحیه اسلامی و ایمانی بود، ما باید اسلام را در دانشگاهها پررنگتر کنیم، تحمیل نباید بکنیم اما باید توجیه و راهنمایی کرد و برای این مهم میتوان از روشهای مختلف بهره گرفت.
وی افزود: اسلام دین محبت و مودت است، بنابر این در صورت رعایت این نکات میتوانیم بهره برداری خوبی داشته باشیم و شما عزیزان اساتید محترم دانشگاهها در این راستا مسئولیت مهم و سنگینی دارید و باید رسالت خود را به نحو احسن انجام دهید و در مقابل توطئههای دشمنان برای نفوذ در دانشگاهها ایستادگی کنید و هوشیار باشید.
تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۵
قم - خبرگزاری مهر: مرجع تقلید شیعیان با اشاره به اینکه برای پیروز شدن در نبرد فرهنگی فتح دانشگاهها برای دشمنان بسیار مهم است، تأکید کرد: باید مراقب باشیم با شیطنت افراد نفوذی را به دانشگاهها نفرستند.