دبیر ستاد هدفمند کردن یارانه‌ها با اعلام کاهش حدود 2 درصدی متوسط رشد نقدینگی در سال جاری به نسبت سالهای گذشته گفت: اجرای طرح تحول گمرکی، بانکی، نظام مالیاتی و تامین مالی در سال جاری اجرا می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا فرزین امروز در یک نشست خبری با بیان اینکه 9 ماه از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها گذشته است، گفت: در مدت زمانی که از اجرای این طرح می‌گذرد موسسات بین‌المللی آن را به عنوان یک طرح مناسب مورد ستایش قرار دادند.

دبیر ستاد هدفمند کردن یارانه‌ها با اشاره به اصلاح الگوی مصرف به عنوان یکی از اهداف اولیه این طرح اظهار داشت: سالیانه 6 درصد مصرف انرژی در کشور افزایش می‌یافت که طی 9 ماه گذشته 4.5 میلیارد لیتر صرفه جویی در مصرف انرژی صورت گرفته است.

فرزین از کاهش 8 درصدی مصرف برق خبر داد و افزود:‌ روزانه بیش از 20 میلیون متر مکعب در فصل سرد صرفه جویی گاز صورت گرفته است، با این حال در بخش تولید گاز نه تنها کاهشی نداشتیم بلکه افزایش نیز ایجاد شده است.

وی با اشاره به این موضوع که صرفه جویی 30 درصدی در مصرف گاز ذخیره مطمئن برای کشور ایجاد کرده است، اظهار داشت: با این وجود می‌توانیم سرمایه گذاری کمتری نیز برای تامین آب و برق کشور انجام دهیم.

معاون وزیر اقتصاد از بهبود وضعیت ضریب جینی در کشور خبر داد و گفت: ضریب جینی خانوارهای شهری در سال 84 ، 4 هزار و 61 ده هزارم بوده است که در سال جاری به 358 هزارم کاهش یافته است. همچنین در سال 84 ضریب جینی روستاها سه هزار و 896 ده هزارم بوده که در سال جاری به 345 هزارم کاهش خواهد یافت.

دبیر ستاد هدفمند کردن یارانه‌ها از بهبود 14 رتبه‌ای شاخص کسب و کار و ارتقاء 7 پله ای شاخص رقابت پذیری در کشور خبر داد و تصریح کرد: تولید مواد خام در 7 ماه پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها 14.3 رشد داشته است که در این بخش تولیدات محصولات فولادی 13 درصد، سیمان 37.2درصد و فولاد 2.6 درصد رشد یافته است.

فرزین از رشد 46 میلیون تنی محصولات پتروشیمی در ماه‌های پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها خبر داد و بیان داشت:‌ بررسی صورت‌های مالی شش ماه گذشته نشان دهنده بهبود وضعیت صنایع در شش ماهه گذشته خبر داد و با بیان اینکه بورس نیز طی ماه‌های گذشته چشم انداز مثبتی را نشان داده است،‌ افزود: کارگاه‌های دچار بحران به نسبت زمان پس از اجرای هدفمندی نیز اوضاع بهتری یافتند.

وی از پرداخت 7 هزار و 700 میلیارد تومان مطابق ماده 8 قانون هدفمندی یارانه‌ها برای حمایت از بخش تولید طی 9 ماه گذشته خبر داد و افزود: 2 هزار واحد کوچک برای دریافت تسهیلات 9 درصدی تا سقف 150 میلیون تومان ثبت نام کرده‌اند.

فرزین از رشد 21 درصدی ارزش معاملات بازار سرمایه خبر داد و با اشاره به اینکه معاملات غیرنفتی همراه با میعانات گازی نیز 42.5 درصد رشد کرده‌ است، افزود: همچنین توانستیم موانع تجارت را نیز اصلاح و رفع کنیم.

معاون وزیر اقتصاد در خصوص بحث‌های مطرح شده در زمینه واردات طی ماه‌های گذشته تاکید کرد: در 4 ماه اخیر این میزان به 18.4 میلیارد دلار رسید که از نظر ارزشی 3.5 درصد کاهش داشته و از لحاظ وزنی نیز 29.49 درصد نسبت به سال گذشته کاهش نشان می‌دهد.

وی اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، کاهش واردات گندم و بهبود تولید فولاد در کنار کاهش ثبت و سفارش واردات خودرو را از دلایل کاهش واردات به کشور دانست و تصریح کرد: اجرای انضباط مالی از سیاست‌های اساسی امسال دولت محسوب می‌شود.

دبیر ستاد هدفمند کردن یارانه‌ها با تاکید بر رشد 23.2 درصدی درآمد دولت در سه ماهه ابتدای سال جاری که همان عملکرد بودجه است از رشد 21.7 درصدی درآمدهای مالیاتی خبر داد و اظهار داشت: رشد و فروش سهام دولتی در سه ماهه ابتدای امسال 68.4 درصد و رشد اعتبارات هزینه‌ای نیز 5.1 درصد رشد داشته است. همچنین تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و بودجه عمرانی دولت نیز 76.4 درصد رشد یافته است.

وی با اشاره به انضباط پولی به عنوان یکی از سیاست‌های مهم سال جاری، گفت: مطالعات نشان می دهد که رشد پولی و تامین مالی در کشور باید از روش‌های خاص خود پیش برود و این موضوع به صورت غیرتورمی دنبال می‌شود.

فرزین با اشاره به اتخاذ روش‌های غیرتورمی در تامین مالی تولید تاکید کرد: رشد نقدینگی در سال جاری حدود 2 درصد کمتر از متوسط رشد آن در سالهای گذشته بوده است.

وی با تاکید بر پیشرفت اجرای طرح تحول اقتصادی در سال جاری بیان داشت: سه برنامه تحول در گمرک، تحول در نظام مالیاتی و تحول در نظام بانکی را در کنار تحول در نظام تامین مالی را در سال جاری دنبال می‌کنیم.

معاون وزیر اقتصاد اصلاح ساختارها، قوانین ومقررات و اصلح عملکردها را سه اقدام اساسی در طرح تحول بانی برشمرد و با تاکید بر اینکه تا پایان آبان ماه سال جاری در این خصوص اقداماتی صورت خواهد گرفت، تاکید کرد: حرکت به سمت بانکداری اسلامی و رفع شبهات برخی عقود از اساسی‌ترین اهداف طرح تحول بانکی است که هم اکنون توسط وزارت اقتصاد و بانک مرکزی دو طرح آماده و ارایه شده است.

فرزین تمرکز در توسعه نظام بانکداری الکترونیک و اصلاحات در نظام غیرمتشکل پولی را از بخش‌‌های دیگر طرح تحول بانکی برشمرد و خاطرنشان کرد: اجرای طرح تحول گمرکی نیز در سال جاری تشدید شده است که شامل 6 برنامه و 8 پروژه خواهد بود.

وی اجرای طرح تحول گمرکی، الکترونیکی شدن عملیات، افزایش بهره وری سازمانی و تسهیل تشریفات گمرکی را از برنامه های حوزه طرح تحول گمرکی دانست و اظهار داشت: ارتقاء جایگاه نظام مالیاتی در تامین مالیاتی کشور نیز موضعی است که از طریق اصلاح قوانین و مقررات و انجام اقدامات فرهنگی دنبال می‌شود.

دبیر ستاد هدفمند کردن یارانه‌ها از تشکیل کارگروهی از 22 صاحب نظر مالیاتی و اقتصادی خبر داد و با اعلام اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ارایه نسخه اول آن تصریح کرد: طرح جامع مالیاتی و پردازش اطلاعات در کنار مهندسی مجدد فرآیندهای عملیاتی اقداماتی است که در سال جاری به صورت آزمایشی در حوزه مالیات در تهران، اصفهان و کرمانشاه انجام می شود.