کتاب «نقشه نقش برآب» شامل مروری بر بیانات مقام معظم رهبری در مورد فتنه سال 88 رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر کتاب «نقشه نقش برآب» شامل مروری بر سخنرانی‌های مقام معظم رهبری در مورد فتنه 88 عصر روز شنبه 19 شهریور با حضور محمدحسین صفارهرندی، موسی حقانی و مهدی محمدی در فرهنگسرای ملل رونمایی شد.

در این مراسم، صفارهرندی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تعبیر فتنه در کلام مقام معظم رهبری مبتنی بر همان کلام معروف نقل شده از معصوم (ع) است که در آن  شروع فتنه را آغاز شده از جایی می‌دانست که از هوا و هوس پیروی شود، اظهار داشت: در فتنه 88 آنچه ما دیدیم با منطق پذیرفته شده میان عقلا و مردم ناهمخوانی داشت. تا قبل از آن هم گاهی شاهد بودیم که به نتیجه انتخابات اعتراض می‌شود، اما در هیچ موردی سابقه نداشت که کار به جایی برسد که در آن دامنه اعتراضات به محیط جامعه و ایجاد امکان سوء استفاده دشمنان کشیده شود.

صفار هرندی ادامه داد: اعتراض به نتیجه انتخابات بحث تازه‌ای نبود. درمجلس سوم هم اختلاف نظری اساسی در آراء انتخابات پدید آمد که باعث شد شخص حضرت امام (ره) نیز در آن مداخله کنند. از سوی دیگر در مجلس ششم هم به نوعی اقداماتی شد که تدبیر رهبری تنها توانست آن را حل کند. هر دوی این موارد یعنی تبعیت از شخصیت امام جامعه، اما در سال 88 جدای از سرکشی دستگاه‌های رسمی در مورد نقش امام جامعه تمکینی هم دربرابر دلسوزی‌های ایشان در جامعه وجود نداشت.

وی افزود: اگر امروز شاهدیم که جریان مخالف نتیجه انتخابات بر هیچ صراطی مستقیم نیست و به هیچ عنوان از مرکب چموش قدرت پایین نمی‌آید، به دلیل پیروی از هوای نفس است و به طور قطع، زمام امور جامعه مسلمین را نمی‌شود به چنین افراد و جریاناتی سپرد.

صفارهرندی با اشاره به اینکه کشاندن جمعیت معترض به خیابان‌ها پس از ماجرای فتنه یک بدعت سیاسی بود که ماده اصلی جریان فتنه 88 را مهیا ساخت، اظهار داشت: اوج هنرمندی رهبر معظم انقلاب در این مورد، مدیریت بحران یک چندلایه بود. ایشان از ابتدا مطمئن بودند که عامه مردم نسبتی با این ماجرا ندارند؛ با وجود اینکه برخی از آنها به این قصه وارد شده بودند.

وی افزود: خاطرم هست که آقای هاشمی بارها قبل از انتخابات سال 88 گفته بودند که برای اطمینان از انتخابات باید حواسمان جمع باشد تا مردم زیاد به درون آن کشیده نشوند و بعد از انتخابات سال 88 هم بر این موضع صحه می‌گذاشتند، اما حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بارها در سخنان خود اشاره کردند که به هدفشان که همانا حضور حداکثری مردم برای دفاع از نظام بود، رسیده‌اند و این بدان معنی است که گزینه‌های بدیل نظام در درون خودش موجود است.

صفار هرندی خاطرنشان کرد: به همین دلیل است که رهبر فرزانه انقلاب بعد از پایان انتخابات از مردم ایران تشکر کردند و آنان را صاحب انتخابات دانستند و از 40 میلیون شرکت کننده در آن تشکر کردند و اجر آنها را نزد خداوند تثبیت شده دانستند. در واقع این مواجهه ایشان باعث شد که بعد از خواندن آن خطبه‌های تاریخی در 29 خرداد و به رغم آن فراخوان شیطانی که بیرون آمدن مردم را درخواست می‌کرد، عده کمی به غائله دامن بزنند و به دلیل آگاهی به وجود آمده در میان مردم حضوری تنها چند ده هزار نفری را شاهد باشیم.

وی افزود: رهبر انقلاب در مدیریت فتنه، بارها اعلام کرده بودند که سران فتنه را فریب‌خوردگانی می‌دانند که قائل به نجاتشان هستند. این سخنان به مردم اطمینان می‌داد که کشورشان صاحبی دارد و از ساز و کار قانونی خوبی بهره‌مند است ایشان همچنین بارها اعلام کردند که افراد داخلی را سران فتنه نمی‌شناسند و آنها به نوعی در این جریان هل داده شده‌اند.

به گفته صفارهرندی، عَلَمی که در جریان انتخابات 88 از سوی فتنه‌گران بلند شده بود از جنس خواسته‌های فاسد ضدانقلابی بود که قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد آن بودیم که پس از هر بار ناکامی در جامعه رسوب کرده بود، عَلـَمی از جنس منافقان و مخاتلفان حاکمیت دین.

صفار هرندی با یادآوری تذکرات و هشدارهای رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه خودتان را آماده فتنه‌های بعدی کنید، گفت: همانطور که ایشان بارها و بارها به مردم و مسئولان متذکر شده‌اند، فتنه‌های آینده به مراتب پیچیده‌تر و حساس‌تر از عرصه‌های دشوار انقلاب در سال‌های 78 و 88 خواهد بود.

وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هنر مقام معظم رهبری بازخوانی تمام قضایای گذشته بود و اعلام این موضوع که این جریان شبکه‌ای است که ریشه در خارج از کشور دارد و همین موضوع بود که در ادامه دیگر کسی اعتنایی به پیام رئیس داخلی این حرکت نمی‌کرد. با این حال رهبری نظام از جریانات داخلی خواسته بود که ظلمی در حق این افراد نشود و چیزی جز آنچه به آنها مرتبط است به آنها نسبت داده نشود و این نوعی رافت و نگاه دلسوزانه ایشان را نشان می‌داد که امید به اصلاح این افراد داشتند.

وی در پایان تاکید کرد: همین امروز هم شاهدیم کسانی که تا دیروز شعارهایشان جلوه حرکتی مردمی و اسلامی بود، دارند بدل می‌زنند و شعارهایشان را پس می‌گیرند و این همان نشانی تعبیر رهبری در باره جریان فتنه بود که به مردم اعلام کردند که خودتان را آماده کنید که فتنه‌های مطبقی (طبقه‌بندی شده) در کمین انقلاب شماست.