به گزارش خبرگزاری مهر، حسن مسلمی نائینی در بازدیدی که به همراه تعدادی از دانشجویان ممتاز دوره دکترای دانشگاه تهران از گروه انتخاب و خطوط تولید مختلف این گروه داشت افزود: اگر صنایع ارتباط خود را با دانشگاه بهبود بخشند، دانشگاهها نیز برنامهها و فصول درسی خود را بر اساس برآورده کردن برخی از این نیازها تنظیم میکنند.
وی تصریح کرد: مهندسان و نیروهای فکری صنایع کشور باید واحدهای مورد نظر پیشنهادی خود را به دانشگاهها ارایه کنند و با حضور خود در دانشگاه و تدریس دروس مرتبط، ارتباط ملموس و نزدیکی با دانشجویان برقرار کنند، زیرا وقتی جنبههای صنعتی بسیاری از مسائل توسط یک صنعتگر بیان شود، برای دانشجویان نیز جذابیت ویژهای ایجاد شده و فرایند یادگیری را دقیقتر میکند.
مسلمی نائینی گفت: دانشگاهها نیز باید در این راه بازتر عمل کرده و در پایاننامه فوقلیسانس و حتی دکترا، از مهندسان صنعت به عنوان مشاور استفاده کنند و حتی نسبت به تعیین درسهای دانشگاهی بر اساس نیاز صنایع عمل کنند.
رشد صنایع پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور را به همراه دارد
وی تاثیر رشد صنایع را زمینهساز پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور دانست و افزود: در سال جهاد اقتصادی، باید تمام بخشها به خصوص صنعت و دانشگاه، همت خود را در جهت رشد و پیشرفت اقتصادی کشور معطوف کرده و در این امر خطیر از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
مسلمی نائینی افزود: اگر علم فقط بر روی کاغذ باقی مانده و علم نافع نباشد بی تاثیر است ولی اگر وارد صنعت شود و جامعه از آن بهره بگیرد جامعه نیز به تاثیرات این دو حوزه و لزوم رشد آنان بیشتر واقف خواهد شد.
دانشجویان نخبه باید با صنعت درگیر شوند
مشاور استاندار اصفهان در امور دانشگاهها با اشاره به اهمیت ارتباط مناسب دانشگاه و صنعت بیان کرد: باید دانشجویان نخبه دانشگاههای صنعتی که دارای قابلیتهای بالایی هستند توسط صنایع جذب و در حین تحصیل، مانند یک صنعتگر با صنعت درگیر باشند.
وی تصریح کرد: این مسئله باعث میشود دانشجویان در حین یادگیری مبانی تئوریک، در عمل نیز با صنعت آشنا شده و زمینه رشد هرچه بیشتر آنان فراهم شود که بدونتردید در بازه کوتاه مدت منافع حضور این افراد به صنایع نیز خواهد رسید.
صنایع داخلی نقش مهمی در جلوگیری از فرار مغزها دارند
مدیرکل امور بورس و دانشجویان خارج وزارت علوم به نقش صنایع در جلوگیری از فرار مغزها اشاره کرد و افزود: صنایع داخلی میتوانند نقش مهمی در استفاده از مغزهای علمی کشور و جلوگیری از فرار این مغزها بازی کنند زیرا این افراد بسیار علاقهمند هستند که به علم و دانش خود نمود عملی دهند و در صورت عدم تحقق این مهم، شرکتهای خارجی نسبت به استفاده از این افراد اقدام خواهند کرد.