دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: باید شرایطی مهیا شود تا معتادان به صورت داوطلبانه برای درمان خود به مراکز درمانی مراجعه کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی محمدنجار در جلسه مشترک مسوولان ستاد مبارزه با موادمخدر با وزارتخانه های بهداشت، تعاون و کار و رفاه اجتماعی که در محل وزارت کشور برگزار شد گفت: مبارزه با مواد مخدر، کاری پر حجم و سنگین است و نیاز به تعامل و همکاری همه دستگاهها و بخشهای مختلف کشور دارد که البته اقدامات اساسی در این حوزه آغاز شده و به نقاط مثبتی نیز رسیده‌ایم.

وی اظهار داشت: به دنبال اجرای ماده 16 اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر، چهار مرکز اقامتی اجباری درمان در سراسر کشور راه‌اندازی شده و فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و تا پایان سال 91 نیز مراکز اقامتی در همه استان‌های نیازمند، راه‌اندازی خواهد شد.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد در مبارزه با موادمخدر وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت، سازمان بهزیستی و نیروی انتظامی باید نسبت به سایر دستگاه‌های اجرایی حضوری فعال‌تر داشته باشند.

محمدنجار با یادآوری مصوبات هیات وزیران در خصوص درمان معتادان و اشتغال بهبودیافتگان، گفت: با توجه به این مصوبات، بحث تامین اشتغال، بیمه و درمان آنان از سوی وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت و شورای عالی اشتغال و بحث اعطای مسکن مهر به بهبودیافتگان نیز توسط وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و تعاون و کار و رفاه اجتماعی و با کمک استانداران سراسر کشور پیگیری خواهد شد.

وزیر کشور با بیان اینکه ماده 16 اصلاحیه قانون مبارزه با موادمخدر مربوط به معتادان پر خطر، تزریقی و متجاهر به اعتیاد است،‌ افزود: براساس این ماده، اگر معتادی به مراکز مجاز درمان مراجعه نکرد و مدارک مستندی بر درمان وی وجود نداشت و تجاهر به اعتیاد کرد، دستگاه قضایی باید به مدت سه ماه،‌ وی را به مراکز دولتی و مجاز درمان و کاهش آسیب منتقل کند تا در آنجا نگهداری و درمان شود.

وی همچنین با اشاره به ماده 15 اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر گفت: مراکز درمان مجاز باید گسترش یابند و این مراکز به راحتی در دسترس بیماران باشند و شرایطی مهیا شود که بیماران به صورت داوطلبانه برای درمان خود به این مراکز مراجعه کنند که اگر این امر محقق شود دیگر نیازی به احداث مراکز اقامتی اجباری درمان نیست.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: اکنون استانداران و فرمانداران سراسر کشور یک کار جهشی را در اجرای برنامه‌های ستاد و مقابله با موادمخدر شروع کرده‌اند و با جدیت در این بخش فعالیت می‌کنند، در برخی نقاط نیز آمادگی احداث مراکز اقامتی کوچک وجود دارد که فرمانداران می‌توانند این مراکز را احداث و وزارت بهداشت نیز تیم درمانی خود را در آنجا مستقر کند.

محمدنجار گفت: در دولت دهم اقدامات بسیار خوبی در بخش مبارزه با موادمخدر صورت گرفته است و علی‌رغم اینکه دو سال دیگر از این دولت خدمتگزار باقی مانده است، ما نهایت تلاش خود را خواهیم کرد که برنامه‌های جدی در بخش مقابله با موادمخدر نیز انجام شده و با قوت بیشتری به پیش رود.

وی افزود: در این راستا برای جلوگیری از عرضه و ورود موادمخدر به داخل کشور تمهیداتی با کمک دستگاه‌های انتظامی و امنیتی اندیشیده شده است که به زودی اجرا خواهد شد.

محمدنجار در پایان جلسه، بررسی و رفع مشکلات بیمارستان‌ اخوان تا آذر ماه سال‌جاری، راه‌اندازی چهار مرکز اورژانس اعتیاد توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پیگیری و صدور مجوز برای مراکز مجاز درمان، پیگیری و راه‌اندازی مراکز اقامتی اجباری درمان در سایر استانها و پیگیری و حل مسئله بیمه معتادان توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را از جمله مصوبات این جلسه برشمرد.