به گزارش خبرنگار مهر، کاظم علوی ظهر چهارشنبه در جمع اعضای کارگروه بانوان استان خراسان جنوبی اظهار داشت: هم اکنون اکثر روستاهای استان با مدیریت زنان اداره می شود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه مدیران اجرایی اکثرا مدیریت شهری داشته و کمتر به روستاها توجه کرده اند، افزود: این امر موجب مهاجرت مردان از روستاها و ایجاد حاشیه نشینی و مشکلات اجتماعی شهرها شده است.
علوی با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته توجه خاصی به توسعه روستاها شده است، عنوان کرد: این درحالی است که برنامه ها و اقدامات انجام شده در سطح روستاها نسبت به شهرها فاصله زیادی داشته و نیازمند توجه بیش از پیش مسئولان اجرایی است.
وی از فعالیت 28 دهیار در روستاهای استان خبر داد و گفت: برنامه شاخص دفتر امور بانوان و دفتر امور روستایی استان توانمندسازی زنان روستایی است.
به گفته وی در این راستا طرح توانمندسازی دختران روستایی در دستور کار این مجموعه بوده و در این طرح سه هزار و 500 نفر از دختران روستایی تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
اکثر مراکز بهداشتی روستایی استان فاقد پزشک است
وی با اشاره به اینکه بحث سلامت زنان روستایی مسئله مهمی بوده و کمتر مورد توجه قرار گرفته است، افزود: هم اکنون خانه های بهداشت استان اکثرا فاقد پزشک بوده و مردم مناطق روستایی را با مشکل مواجه کرده است.
علوی ادامه داد: ابتلا به بیمارهای خاص به علت عدم آموزش های لازم در بخش زنان و بی توجهی به این مسائل از دیگر مشکلات زنان روستایی بوده و نیازمند برنامه ریزی و اقدامات جامع است.
وی ازدواج های اجباری در روستاها و داشتن فرهنگ های غلط گذشتگان را از دیگر مشکلات این قشر عنوان کرد و بیان داشت: این امر موجب فرار دختران روستایی شده و بستری برای ایجاد آسیب های اجتماعی است.
مدیرکل دفتر امور روستایی استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: با توجه به اتمام اردوهای طرح هجرت و شناسایی مسائل و مشکلات زنان روستایی در استان، استفاده از راهکارها و طرح های پیشنهادی دانشجویان این طرحها کمک موثری در راستای رفع مشکلات این قشر خواهد بود.