به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر"، اين كتاب درصدد است تأثيرات مفاهيم الاهياتي امكان و ضرورت را بر دو نوع از فلسفه سده هفدهم بررسي كند. دو فليسوفي كه با محوريت انديشه هاي آنها مباحث اين كتاب مطرح مي شوند پيره گاسندي و رنه دكارت هستند كه هر دو باور دارند همه پديده هاي طبيعي مي توانند بر حسب ماده و حركت صرف تبيين شوند. با اين همه، آنها با جزئيات تبيين مكانيكي از جهان مخالفند . اين كتاب ميراثي را كه اين دو فيلسوف از دوران قرون وسطا به ارث برده اند مورد بررسي قرار مي دهد و تأثير آنها را نسبت به تلقي هاي گوناگوني كه اين دو متفكر و فيلسوف نسبت به علم و فلسفه داشته اند مورد توجه قرار مي دهد.
پاره اي از فصول كتاب " اراده الهي و جهان مكانيكي" بدين قرارند: قدرت و اراده الهي در قرون وسطا، ديدگاه گاسندي در باب اراده الهي و فلسفه طبيعت، مشيت الهي و اراده الهي و فلسفه طبيعت، الهيات، مابعدالطبيعه و معرفت شناسي، ديدگاه گاسندي در باب علم پديده ها، حقايق ازلي و قوانين طبيعت، تعارض گاسندي و دكارت و رياضي كردن جهان.
لازم به ذكر است كه فلسفه معاصر غرب رويكردي ژرف و جدي به بسياري از نحله هاي تاريخ فلسفه بخصوص فلسفه قرون وسطا روا داشته اند به طوري كه هم اكنون از پرفروشترين و مطرحترين كتابهاي فلسفي كتابهايي هستند كه با موضوعيت فلسفه قرون وسطا منتشر مي شوند.