رشت - خبرگزاری مهر: سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از برگزاری نخستین مسابقات " پرش اسب کاسپین " و نهمین جشنواره ملی " زیبایی اسب خزری " در انزلی خبر داد.

مختار مهدی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این جشنواره ها با همکاری سازمان فدارسیون سوارکاری و هیئت سوارکاری استان روزهای پنجشنبه و جمعه در باشگاه سوارکاری تک تاز بندرانزلی برگزار شد.

وی در ادامه هدف از برگزاری این جشنواره را اشتغالزایی، شناسایی اسب های کاسپین گیلان، توسعه پرورش اسب کاسپین، حفظ ذخایر زنتیکی ملی و جلوگیری از انقراض اصیل ترین اسب جهان ( کاسپین) عنوان کرد.

اسب کاسپین از نژادهای پایه در سطح بین‌ المللی شناخته شد

اسب کاسپین (Caspian Horse) اسبی کوتاه قد و زیبای ایرانی است که به خطه شمال و جنگل های حاشیه دریای خزر تعلق دارد و به عنوان یکی از نژادهای پایه در سطح بین‌ المللی شناخته شده و از ذخایره ژنتیکی بسیار ارزشمندی محسوب می‌ شود.

تحقیقات علمی کاسپین را به عنوان جد اسب اصیل خوزستان (عرب) و یکی از چهار جد اولیه اسب ‌های امروزی معرفی و بر خلوص ژنتیکی این حیوان صحه گذاشته ‌است.

تعداد این نژاد در جهان هزار و 300 راس و در ایران حدود هزار راس تخمین زده می شود و به عنوان یک نژاد در معرض خطر انقراض است، این ذخیره ژنتیکی با ارزش، نژادی بسیار مناسب برای آموزش سوارکاری کودکان و نوجوانان بوده و قابلیت آموزش پذیری و هوش بسزایی دارد.

اسب کاسپین در کشورهای استرالیا، انگلیس و آمریکا پرورش می یابد

اسب کاسپین، این نژاد اصیل و زیبا که امکان پرورش آن در استانهای شمالی ایران وجود دارد و زادگاه این اسب در شمال ایران است به خارج فرستاده می شود و در کشورهای استرالیا، انگلیس و آمریکا پرورش می یابد اما در استان گیلان که سرزمین و موطن اصلی این اسب زیباست اثری جدی از پرورش و مطالعات مرتبط با این حیوان مشاهده نمی شود.

اسب کاسپین ازشاهکارهای خلقت و در آفرینش بی نظیر است، این حیوان با وجود قدی کوتاه یعنی ۹۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر به یک اسب با تناسب بدنی کامل شباهت دارد که تا بدان روز در دنیا گزارش نشده بود.

 " لوئیز فیروز " این اسب را که کشاورزان محلی با نام "مولکی" یا "پوزکی" به معنی پوزه کوچک می شناختند، اسبچه خزر نامید که البته در تحقیقات گسترده بعدی نام این حیوان به " اسب مینیاتوری دریای خزر" و در نهایت به " اسب خزر یا اسب کاسپین " تغییر یافت، اکنون بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال این اسب که روز به روز به تقاضای جهانی آن افزوده می شود بازار پررونقی در داخل ایران ندارد.

 استان گیلان خاستگاه اصلی اسب کاسپین بوده و در حال حاضر 29 هزار راس اسب در این استان وجود دارد که براساس مطالعات اولیه انجام شده توسط معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان 400 راس آن از نظر فنوتیپی شباهت های زیادی به اسب کاسپین دارند.