هنر تعزيه به جهت زنده بودن آن و ارتباط زنده اي كه با مخاطب برقرار مي كند و نقشي كه گاه مخاطب در تعزيه ايفا مي كند آنقدر قدرتمند و موثر است كه مي تواند ملل دنيا را بسوي اين هنر جلب كند.

به گزارش خبرگزاري مهر صادق همايوني نويسنده و محقق هنري با بيان اين مطلب در گفتگو با ستاد خبري همايش هنر وجهاني شدن افزود: تنها چيزي كه در دنياي امروز مي توانيم آن را به جهان عرضه كنيم، هنر تعزيه است. علت آن هم اين است كه تئاتر ما چهره مشخصي ندارد، به دليل آنكه افرادي كه در حوزه هاي كارگرداني تحصيل كرده اند ، از كشورهاي مختلف فارالتحصيل شده اند و تحت تاثير كشوري هستند كه در آن تحصيل كرده اند.

وي در ادامه تاكيد كرد: به همين جهت وقتي كه نمايش ها توسط كارگردان هاي صاحب نام هم اجرا مي شود، در خاطره نمي ماند . چون از هويت اصيلي برخوردار نيستند، و لذا معدود كارهاي ماندگاري هم كه در ايران اجرا مي شود به راحتي مي توان از آن چشم پوشي كرد.

وي با اشاره به اينكه تعزيه تنها هنري است كه جنبه هاي غني و متفاوتي دارد، افزود: كارگردان هاي بزرگي چون گروتفسكي بعد از مشاهده تعزيه توانسته اند با الهام از آن نمايشنامه هاي مورد قبول جهاني عرضه كنند يا پروفسول چلكوفسكي رييس بخش شرق شناسي و استاد كرسي هنر دانشگاه نيويورك بسيار خوب به اين پديده توجه داشته است.

همايوني با برشمردن عناصر تشكيل دهنده هنر تعزيه گفت: تعزيه هنري است آييني و ايراني ، ضمن آنكه يك هنر مجرد نيست بلكه مجموعه اي از هنرهاست كه آن را ايجاد كرده است. مثلا عالي ترين موسيقي در تعزيه مورد استفاده قرار مي گيرد و يا حتي شعر كه از نظر ما بسيار حائز اهميت است.

همايش بين المللي هنر و جهاني شدن به همت مركز مطالعات و تحقيقت هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و با حضور انديشمندان سراسر جهان 27 و 28 دي ماه در تهران برگزار مي شود.