تبریز - خبرگزاری مهر: معاون اداره کل محیط زیست آذربایجان‌شرقی با اشاره به وجود ظرفیتهای لازم برای ایجاد مرکز تحقیقات دریاچه ارومیه به صورت اختصاصی، بر ضرورت ایجاد چنین منبعی در استان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا رسولی ظهر دوشنبه در نشست کارگروه تخصصی خشکسالی و مخاطرات طبیعی استان اظهار داشت: در صورت ایجاد چنین مرکزی می توانیم در زمینه نحوه کنترل منابع آبی، تغییر روش‌های کشت و نیز ارائه الگوی کشت‌ جدید فعال باشیم.

به گفته رسولی، سطح آب دریاچه ارومیه به صورت چشمگیری کاهش یافته و پهنه‌های وسیع شوره‌ زار ایجاد شده که این اراضی در معرض فرسایش قرار دارد. 

وی افزود: افزایش غلظت نمک موجود در آب دریاچه باعث کاهش شدید تراکم آن شده و در نتیجه ظرفیت دریاچه برای پذیرش پرندگان آبزی به شدت کاهش یافته است.

معاون اداره کل محیط زیست آذربایجان‌شرقی همچنین تاکید کرد: انتقال آب به دریاچه ارومیه تنها راه نجات این دریاچه نیست و باید به روش‌های اصلاح کشت و استفاده از منابع محلی نیز توجه کرد.

رسولی کنترل سیلاب‌ها، نمک‌شویی و استفاده از آنها را برای کاهش استفاده از ذخایر زیرزمینی مورد تاکید قرارداد و افزود: ایجاد سدهای مرتعی با هدف تامین آب‌های مورد نیاز اطراف دریاچه ضروری است.

وی همچنین یادآور شد: در همین راستا استفاده از گونه‌های گیاهی ویژه آب ‌شور در بستر دریاچه ارومیه می‌تواند مورد توجه قرار گیرد که به صورت کمربند سبز و پس از آب‌شویی کاشت شود و همچنین بهره‌برداری اقتصادی نیز از این گیاهان نیز می‌تواند انجام شود چرا که 24 درصد تخم‌های این گیاهان حاوی روغن گیاهی است.

معاون اداره کل محیط زیست آذربایجان‌شرقی اظهار داشت: کاهش برخی هزینه‌ها از جمله هزینه‌های ایجاد باران‌های مصنوعی می‌تواند در فرآیند مدیریت منابع طبیعی رخ دهد.