احمد رضا داوري، تهيه كننده و كارگردان مجموعه مستند " اقليم عشق " در گفت و گو با خبرنگار گروه دين وانديشه " مهر"، ضمن اعلام اين مطلب گفت: اين مجموعه برنامه به بخشي از راز و رمز و شگفتي هاي سرزمين وسيع هندوستان و بخش هايي از شبه قاره هند مي پردازد و طي آن تاثيرهايي كه طي چندين سال مسلمانان و به خصوص شيعيان بر تاريخ، فرهنگ و هنر اين كشور گذاشته اند، در اين برنامه مورد بررسي قرار گرفته و به تصوير در مي آيد.
مجموعه تلويزيوني " اقليم عشق " به تاريخچه حضور مسلمانان در اين كشور و وضعيت اوليه شبه قاره هند مي پردازد. زماني كه هندوستان شامل تمامي كشورهاي پاكستان، بنگلادش و بخشي از افغانستان بوده است و كشوري وسيع و از نظر تجاري پر رونق برشمرده مي شد. در اين اثر همچنين درباره حركت سلطان محمود غزنوي به سمت هندوستان و ساكن شدن تعدادي از اين مسلمانان در اين كشور مطالبي ارايه مي شود. چون از اين تاريخ به بعد مسلمانان تاثيرهاي انكار ناپذيري بر معماري، شعر، زبان، فرهنگ بومي، بخشي از آداب و رسوم و حتي رفتارهاي اجتماعي اهالي سرزمين هند گذاشتند.
اين برنامه مستند علاوه بر اين كنكاشي در تاريخ اين كشور مي كند، زندگي دانشمندان و اهل انديشه اي كه به رشد و شكوفايي تشيع در هند كمك كرده اند، مورد بررسي قرار مي گيرد. بررسي زندگي و فعاليت حكومت قطب شاهيان، سيد نور الله شوشتري، مير مومن استرآبادي، سيد محمد اوليا، محمد كاوان و شاهان بهمني و شيعيان دكن از جمله بخش هاي مورد اشاره در اين مجموعه است.
براي توليد مجموعه مستند " اقليم عشق " علاوه بر دست اندركاران ايراني، تعدادي از سينماگران هندي نيز با مجموعه همكاري دارند. پروفسور صادق نبوي و دكتر حيدر ضابط ( از هند ) به عنوان پژوهشگر، دكتر مسعود نوري در مقام نويسنده، رويا گذشتي و علي رضوان خان در سمت مترجم و احمد رسول زاده و ايراج رضايي به عنوان گوينده با برنامه همكاري مي كنند.
اين برنامه مستند به سفارش مركز پژوهش هاي صدا و سيما و شبكه سه سيما در قالب 12 قسمت 20 دقيقه اي اكنون مرحله تصويربرداري را پشت سر مي گذارد.