به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دومین همایش شاعران ایران و جهان صبح امروز سه شنبه 29 شهریور با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یحیی طالبیان قائم مقام وزیر در امور شعر و ادب و جمعی از مسئولان این همایش در محل سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.
حسینی در ابتدای این نشست با اشاره به بزرگداشت روز ملی شعر و ادب در 27 شهریور گفت: شعر فارسی جایگاه والایی در سراسر جهان دارد و هنوز هم آوازه شاعرانی مانند فردوسی، حافظ، سعدی، عطار و خیام در جهان طنینانداز است.
وی تاکید کرد: در 2 سال اخیر دولت دهم اهتمام بیشتری به شعر و ادب صورت گرفته و بدون اغراق می توانم بگویم فعالترین دوره در این زمینه، دوره ما بوده است.
وزیر ارشاد همچنین با ابراز گلایه از برخی روزنامهها که از کم کاری این وزارتخانه در پاسداشت روز شعر و ادب گفت: دیدم که برخی روزنامهها مطرح کردهاند که فعالیت های ما سال به سال کمرنگتر میشود؛ در حالی که ما علاوه بر جشنواره بینالمللی شعر فجر و همایش شاعران ایران و جهان کنگرههای شعر رضوی و کنگرههای شعر آیینی و مراسم گل واژههای شعر انتظار و برنامه های شب شعر عاشورایی را برگزار کردهایم.
حسینی همچنین درباره برخی انتقادها از نامگذاری روز درگذشت شهریار به عنوان روز ملی شعر و ادب تاکید کرد: این نامگذاری قبل از آمدن ما انجام شده و فعلاً هم در تقویم روز 27 شهریور به این نام، نامیده شده است. ما هم فقط مجری برنامههای مربوط به این روز هستیم و به هر حال لازم است در پاسداشت شهریار برنامههایی برگزار شود.
وزیر ارشاد سپس از تخصیص 30 درصد از اعتبارات فرهنگی سفرهای استانی به میزان 1300 میلیارد تومان خبر داد و گفت: این در حالی است که تا پایان سال گذشته تنها 30 درصد از اعتبارات مصوب تخصیص یافته بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از ابلاغ اساسنامه بنیاد سعدی خبر داد و گفت: بر این اساس، برخی از سازمان ها که در خارج از کشور فعالیتهای فرهنگی و علمی و پژوهشی دارند، مانند وزارت علوم و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، فعالیتهایشان را از این پس زیر نظر بنیاد سعدی انجام میدهند. این فعالیتها شامل اعزام استادان زبان فارسی به کشورهای دیگر و دعوت از استادان سایر کشورها به ایران است.
وی در ادامه از مظلومیت شعر معاصر و به ویژه شعر انقلاب سخن گفت و یادآور شد: متاسفانه هنوز شعر انقلاب در دنیا مظلوم است و آن را نمیشناسند و این وظیفه ماست که با برپایی جشنوارههایی مانند شعر فجر و دعوت از شاعران کشورهای مختلف و تشویق آنها به ترجمه شعر ایرانیها به دیگر زبانها شوق شناخت مردم دیگر کشورها را از شعر شاعران ایرانی افزایش دهیم.
حسینی با اشاره به برنامه دومین همایش شاعران ایران وجهان گفت: امسال حدود 45 شاعر برجسته از کشورهایی مانند آمریکا، انگلستان، دانمارک، نروژ، صربستان، بوسنی و هرزگوین، کرواسی، اروگوئه، الجزایر، تونس، اتیوپی، آفریقای جنوبی، عراق، ترکیه، آذربایجان، ازبکستان، تاجیکستان، هندوستان، لبنان، ترکیه، اردن و چین به این همایش دعوت شدهاند که در تهران و شیراز به شعرخوانی خواهند پرداخت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره احتمال حضور شاعران کشورهایی که خیزشهایی علیه حکومتهایشان از سوی مردم صورت گرفته است، خطاب به خبرنگار سئوال کننده که از واژه «بهار عربی» استفاده کرد، گفت: من ترجیح میدهم به جای این کلمه (بهار عربی) از واژه بیداری اسلامی استفاده کنم، اما در این مورد در جشنواره شعر فجر بخش ویژهای طراحی و از شاعران فلسطینی، لبنانی و تونسی برای شرکت در این بخش دعوت خواهد شد.
در این مراسم همچنین یحیی طالبیان قائم مقام وزیر ارشاد در امور شعر و ادب، در سخنانی اظهار داشت: دومین همایش شاعران ایران از 16 تا 19 مهر ماه در دو شهر تهران و شیراز برگزار خواهد شد. تاکنون حضور 43 شاعر شامل 37 مرد و 6 زن از 30 کشور جهان در این همایش قطعی شده است.
وی درباره ساز و کار انتخاب شاعران در این همایش گفت: ما از طریق وزارت خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی های فرهنگی ایران در خارج از کشور و همچنین اطلاعی که برخی شاعران و استادان دانشگاه از نوع دیدگاههای شاعران کشورهای دیگر داشتهاند اقدام به دعوت از شاعران خارجی کردهایم.
ادامه دارد...