به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری شامگاه دوشنبه در مراسم اولین شب ارتحال آیت الله میرزا احمد دشتی نجفی که با حضور نمایندگان مراجع تقلید، علما، طلاب، آیت الله صفایی بوشهری امام جمعه بوشهر، آیت الله نمازی امام جمعه کاشان، حجت الاسلام سعیدی امام جمعه قم و اقشار مختلف مردم در مسجد امام رضا(ع) قم برگزار شد، در سخنانی با تجلیل از خدمات آیت الله میرزا احمد دشتی در طول بیش از یک قرن فعالیت علمی و دینی تاکید کرد: اگر امروز اثری از دین در میان مردم باقی مانده است ثمره حضور عالمان در میدان و استقامت و پایمردی آنان در برابر دشمنی هاست.
وی با اشاره به ویژگی های عالمان در قرآن و روایات افزود: ایمان، علم، عمل صالح و استقامت مدال افتخاری است که خداوند به عالمان راستین عطا می کند.
امام جمعه قم افزود: عالمی که با تلاش خود مریدان قرآن و اهل بیت را تربیت میکند مطابق روایات بر هفتاد هزار عابد برتری دارد.
وی افزود: دلیل برتری مداد علما بر خون شهدا نیز این است که اساسا اگر عالم از دین مرزبانی و اندیشه جامعه را رهبری نکند رزمندهای تربیت نمیشود که در کنار مرزهای جغرافیایی از کیان کشور دفاع کند.
حسینی بوشهری در ادامه به تبیین برخی ویژگیهای شخصیتی آیت الله میرزا احمد دشتی نجفی پرداخت و گفت: بارها بزرگانی به ایشان پیشنهاد پذیرفتن مرجعیت و انتشار رساله را دادند اما ساده زیستی و وارستگی وی مانع از این کار شد.
وی ابراز داشت: آیت الله دشتی در سی سالگی از بزرگترین علمای حوزه نجف همچون حضرات آیات آقا ضیاء عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی، میرزای اصطهباناتی و... اجازه اجتهاد گرفته بود اما اگر کسی برای پاسخ یک سوال شرعی به او مراجعه میکرد نمیگفت من خود مجتهدم بلکه میگفت مقلد که هستی تا من مطابق فتوای مرجع تقلیدت پاسخ تو را بدهم.
عضو شورای عالی حوزه علمیه در ادامه به رابطه مرحوم آیت الله دشتی با علما اشاره کرد و یادآور شد: آن مرحوم مشاور حضرات آیات شاهرودی حکیم و خویی بود و در بیت آیت الله سید عبدالهادی شیرازی نیز به سوالات فقهی پاسخ میداد.
وی تصریح کرد: هنگامی که مرحوم سید عبدالهادی شیرازی نابینا شد از وی پرسیدند چه کسی از این پس به استفتاءات شما پاسخ خواهد گفت که تعبیر مرحوم شیرازی این بود: چشم من "میرزا احمد دشتی" است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه آیت الله دشتی از مدافعان انقلاب بود ادامه داد: هنگامی که امام خمینی(ره) تبعید شد آیت الله دشتی از امام حمایت کرد و این حمایت از انقلاب و رهبری تا آخرین روزهای عمر وی نیز ادامه داشت به طوری که هرگاه خدمت ایشان میرسیدم میگفت: به مردم بگویید قدر انقلاب و نظام و رهبری را بدانند.
آیت الله حسینی بوشهری در پایان از نفوذ کلام، مردم داری و احترام به طلاب به عنوان دیگر ویژگی های آیت الله دشتی نجفی یاد کرد.
آیت الله میرزا احمد دشتی نجفی از علمای استان بوشهر و منطقه دشتی بود که بیش از یک قرن به خدمات علمی در مناطق مختلف استان بوشهر پرداخت.
وی که آخرین بازمانده از نسل شاگردان علمای بزرگی همچون آقا ضیاء عراقی و سید ابوالحسن اصفهانی بود که شنبه شب گذشته دار فانی را وداع گفت.
تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۵
قم - خبرگزار مهر: نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری دینداری امروز مردم را ثمره استقامت علما در مقابل تهدیدها و دشمنیها عنوان کرد.