قم - خبرگزاری مهر: معاون وزیر آموزش و پرورش معتقد است که در حوزه علمیه یادگیری درس عربی به طور سنتی انجام می‌شود و متخصصان باید شیوه‌ای نو برای یادگیری زبان عربی بنیانگذاری کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام محی‌الدین بهرام محمدیان افزود: یادگیری درس عربی، چه زمانی که جامع المقدمات می‌خواندیم و چه زمانی که مبادی العربیه می‌خواندیم سخت بود، حتی برای اینکه بگویند عربی آسان است صرف و نحو ساده را تدوین کردند که مجموع اینها نشان می‌دهد آموزش عربی و صرف و نحو همراه با روش‌های مطلوب نبوده است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش همچنین شیوه تدریس عربی در نظام آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها را دشوار دانست و گفت: باید با استفاده از شیوه‌های جدید، یادگیری این زبان را آسان‌تر کرد.

وی درباره ویژگیهای درس عربی در آموزش و پرورش گفت: مشکل یادگیری برخی از درس‌ها اولا به علاقه‌مندی مخاطب و ثانیا به شیوه‌های یادگیری مربوط است. محمدیان افزود: مثلا درباره درس ریاضی که برای بیشتر دانش آموزان مشکل است برخی ترجیح می‌دهند رشته خود را به گونه‌ای انتخاب کنند که با ریاضی درگیر نشوند اما درباره عربی چنین امری امکان‌پذیر نیست، زیرا طبق قانون اساسی، درس عربی باید در تمام پایه‌ها و رشته‌های تحصیلی وجود داشته باشد.

معاون وزیر آموزش و پرورش بیان داشت: نکته مهم این است که باید با اتخاذ تدابیر مختلف، روش‌های آموزش عربی را آسان، شیرین و جذاب و کاربردی کنیم.

وی ابراز داشت: متاسفانه تاکنون برای همه رشته‌ها (ریاضی، تجربی، انسانی و فنی و حرفه‌ای) از یک روش استفاده کرده‌ایم و دانش‌آموزان همه رشته‌ها یک درس عربی را می‌خوانند.

وی در پاسخ به این سئوال که راهکار حل این مشکل چیست گفت: با توجه به اینکه ما عربی را برای فهم متون دین یاد می‌گیریم باید حداقلی را در نظر بگیریم تا عربی بتواند مددکار دانش آموزان آن رشته باشد.

محمدیان در ادامه به تدوین طرح جامع آموزش قرآن، عربی و دینی در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: بر اساس این طرح این سه درس باید به طور هم زمان یکدیگر را پشتیبانی کنند تا دانش آموز را به هدف مشترک نهایی برسانند.