به گزارش خبرنگار مهر، دومین جشنواره استانی فیلم کوتاه سیب به منظور کشف استعدادها، رقابت و تشویق فیلم سازان عرصه فیلم کوتاه و به عنوان فعالیت مهم فرهنگی در شهرستان دماوند در حال برگزاری است.
جشنواره فیلم کوتاه سیب دماوند علاوه بر بعد هنری و ارتقای سطحی آن، معرفی سیب شاخص شهرستان دماوند است و این موضوع به هدفی برای مسئولان این منطقه برای رشد اقتصادی تبدیل شده است.
دماوند قطب کشاورزی و تولید کننده بهترین سیب در کل کشور است و شرایط اقلیمی، خاک مساعد و شیوه خاص پرورش محصولات، سیب این منطقه را در کشور بی نظیر کرده است.
شهرستان دماوند یکی از مناطقی است که در استان تهران به تولید فراوان و کیفی محصولات باغی مبادرت ورزیده و به همین دلیل است که سیب آن شایسته معرفی جهانی و رونق اقتصادی است.
سیب دماوند با کیفیت و قابلیتهای مطلوبی که دارد، در سطح ملی و حتی جهانی یک برند محسوب می شود.
ارائه فیلم با موضوع سیب مشکل اقتصادی را حل می کند
بخشی از جشنواره فیلم کوتاه سیب دماوند به معرفی سیب این منطقه اختصاص یافته، چراکه به گفته مسئولان این شهرستان، ارائه فیلم با موضوع سیب مشکل اقتصادی را تا حدودی مرتفع می کند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دماوند در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص اظهار داشت: بخشی از دومین جشنواره فیلم کوتاه سیب با هدف تولید فیلمهایی مرتبط با سیب به جشنواره ارائه شده تا با معرفی این محصول از طریق فرصت طلایی جشنواره، اقتصاد دماوند رونق پیدا کند.
رمضان بصیرت افزود: بخش دیگری از جشنواره هم به شعار سال اختصاص داده شده تا فیلمهایی که با موضوع جهاد اقتصادی ساخته می شود، مورد ارزیابی و داوری قرار بگیرد و گامی در راستای پیشرفت اقتصاد شهرستان دماوند برداشته شود.
معرفی سیب دماوند زمینه سرمایه گذاری را فراهم می کند
شهرستان دماوند در حوزه های فرهنگی، گردشگری و کشاورزی دارای پتانسیلهای قوی است و معرفی سیب دماوند در کنار این قابلیتها، زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی را فراهم می کند.
آثار تاریخی، فضاهای سرسبز و چشمه سارهای پر آب و سیبهای تولیدی دماوند، بیانگر قابلیت سرمایه گذاری است و این موضوع در بحبوحه برگزاری جشنواره سیب، بیش از پیش به چشم می خورد.
سرمایه گذاری در حوزه های فرهنگی، گردشگری، تفریحی و کشاورزی دماوند، توسعه، رشد و پیشرفت منطقه را در بر دارد و به دنبال آن موجب ترقی مردم مذهبی این شهرستان خواهد شد.
جشنواره فیلم کوتاه سیب دماوند در سال گذشته، یک فیلم کوتاه با موضوع سیب داشت، اما امسال با توجه به اقداماتی که توسط دستگاههای اجرایی و فرهنگی شهرستان دماوند صورت پذیرفته، این میزان افزایش پیدا کرده، به طوریکه 9 فیلم به بخش پایانی جشنواره راه یافته است.
حمایتهای معنوی از جشنواره فیلم کوتاه سیب صورت گرفته است
فرماندار شهرستان دماوند در توضیح حمایتهای صورت گرفته از جشنواره فیلم کوتاه سیب دماوند به خبرنگار مهر گفت: با توجه به اینکه اعتبارات و بودجه های فرهنگی به شکل متمرکز در اختیار دستگاهها قرار می گیرد، نمی توان اعتبار خاصی در اختیار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قرار داد.
علیرضا قاسمی افزود: به همین دلیل در پی تشویق و ترغیب دستگاهها، نهادها، اقشار مختلف هستیم تا از این
گونه جشنواره ها، حمایت معنوی صورت بگیرد.
وی بیان کرد: امسال همزمان با برگزاری جشنواره فیلم کوتاه سیب دماوند از مردم و افراد متخصص نظرخواهی و نظرسنجی می شود تا با جمع آوری دیدگاهها، نقاط ضعف برطرف و نقاط قوت، تقویت شوند.
جشنواره سیب موجب تبلیغ و ترویج فرهنگ باغداری می شود
نماینده عالی دولت در شهرستان دماوند ادامه داد: برگزاری جشنواره سیب دماوند که در نوع خود به عنوان یک اقدام فرهنگی مؤثر شناخته شده است و منتج به تبلیغ و ترویج فرهنگ باغداری و کشاورزی است.
وی تأکید کرد: برگزاری این جشنواره ها موجب دلگرمی باغداران و کشاورزان در ارتقا سطح کیفی و کمی محصولاتشان می شود.
سال گذشته مسئولان شهرستان در پی این بودند که جشنواره فیلم سیب را به جشنواره سیب دماوند که همه ساله توسط جهاد کشاورزی این منطقه برگزار می شود، پیوند دهند، اما این مسئله مسیر نشد.
امسال ادغام جشنواره استانی فیلم کوتاه سیب دماوند با جشنواره سیب با هدف معرفی این محصول محقق شد و در حال حاضر باید با تمهیدات لازم نهایت استفاده را از این موقعیت مبذول داشت.
فرهنگ غنی مردم دماوند وجه مهم جشنواره سیب است
مهمترین وجه جشنواره فیلم کوتاه سیب، فرهنگ غنی مردم شهرستان دماوند است و آثار تاریخی، پیوستهای فرهنگی با سابقه و بقعه های متبرکه نشانگر این فرهنگ غنی است که مسئولان همواره به آن تأکید کرده اند.
به نظر بسیاری، جو فرهنگی، معنوی و اعتقادی حاکم بر شهرستان دماوند، بزرگترین سرمایه جشنواره سیب این منطقه است.
همچنین این پرتو معنوی بزرگترین نقطه تمایز جشنواره فیلم کوتاه سیب دماوند با سایر جشنواره های فیلمی است که در دیگر نقاط کشور اجرا می شود.
جشنواره سیب امسال در دماوند با موانع کمتری روبروست و به طبع بهتر از سال قبل برگزار می شود و آن هم به شرط اینکه مردم این شهرستان و مسئولان استقبال بیشتری از این جشنواره داشته باشند.
حضور اقشار مختلف مردم سبب رشد این جشنواره می شود و مردم هم به وسیله این جشنواره رشد پیدا می کنند و این کار اثری متقابل دارد.
همچنین وجود 50 هزار دانشجو از دیگر ویژگیهای فرهنگی و علمی شهرستان دماوند محسوب می شود و استفاده از این ظرفیت نیازمند برنامه ریزی اصولی است.
دماوند یکی از کهن ترین و قدیمی ترین شهرهای ایران است کهدر جنوب سلسله جبال البرز مرکزی و شرق استان تهران واقع شده است که از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان سمنان، از شرق به شهرستان فیروزکوه و از غرب به شهرستان های شمیرانات، تهران و پاکدشت محدود می شود.
آب و هوای این شهرستان در مناطقی تحت تأثیر جریانات اقلیمی کویری خشکتر و در مناطقی تحت تأثیر توده های مرطوب شمالی و سرد غربی پربارانتر می شود و قله دماوند که مرتفع ترین کوه ایران است در این شهرستان قرار گرفته است.
آثار تاریخی و گردشگری دماوند
تاریخ و آثار تاریخی شهر دماوند همچون بنای با شکوه و زیبای برج شبلی، امامزاده عبداله و عبید اله(ع)، امامزاده شمس الدین محمد(ع) و سایر آثار تاریخی این سرزمین این نکته را اذعان می دارد که این منطقه در طول قرون اسلامی نقش خود را به عنوان یکی از شهرهای دوره اسلامی به خوبی ایفا کرده است.
دماوند به سبب آب و هوای بسیار عالی و مناظر زیبا و بدیع بیشتر از سایر نقاط همواره مورد توجه بوده است و هنوز هم این شهر بی نظیر در دامنه کوه معروف دماوند یکی از زیباترین نقاط تهران محسوب می شود.
وجود منابع غنی آبهای زیرزمینی و صدها نهر و چشمه گوارای آب شیرین و رودخانه دائمی دلیچای و تار رود در سطح حوزه دماوند، موجب رونق روز افزون کشاورزی و گسترش باغ میوه هایی نظیر سیب، گلابی، گیلاس، آلبالو و محصولاتی نظیر سیب زمینی، گندم، جو، لوبیا و انواع صیفی جات و پرورش گل شده است.
علاوه بر این موارد، پرورش زنبور عسل و پرداختن به امور دامداری از مشاغل رایج متداول و پر رونق در میان مردمان این نواحی به شمار می رود.
همچنین وجود ییلاقات سرسبز و خوش آب و هوا، دره های زیبا و دلفریب، قلل سفید دامن سبز، دشتهای غرق لاله میان کوهها، چشمه های گوارای آب معدنی، زمینهای حاصلخیز، هوای پاک، لطیف و حیات بخش و وجود باغهایی با شاخه های در هم تنیده و پر میوه و سایه های بهم پیوسته و نهرهای روان، همگی شرایطی را در این اقلیم فراهم آورده که آن را به سرزمینی استثنایی و رویایی تبدیل کرده است.
خداوند نعمت طبیعت بکر و فضای سرسبز با چشمه سارهای پر آب و دریاچه های طبیعی را به مردم شهرستان دماوند ارزانی داشته تا بتوانند از این نعمتها برای ایجاد فضای گردشگری و تفریحی بهره مند شوند و جشنواره فیلم کوتاه سیب دماوند، فرصتی برای رونق اقتصادی و گردشگری این خطه حاصلخیز محسوب می شود.
....................................
مینا شمسی