قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت جدایی فرش از این وزارتخانه را مشکل‌زا دانست و گفت: با ادغام وزارت صنعت، معدن و تجارت، ‌جابه جایی سیاست‌گذاری فرش دستباف از این وزارتخانه به وزارتخانه دیگری باعث صدمه زدن به این هنر-صنعت خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر،‌ محمدصادق مفتح در مراسم آغاز به کار بیستمین نمایشگاه بین‌المللی فرش دستباف گفت: فرش دستبافت حامل فرهنگ ایرانی است که اگر حتی به عنوان یک کالای صادراتی مثل فولاد به آن نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که این کالا در عین حالی که کالای صادراتی است، ولی این دیدگاه، نگاه به فرش دستباف در قالب محدودی است،‌ چراکه اگر فرش دستباف حامل فرهنگ ایرانی است و اگر به عنوان تنها یک کالا به آن نگاه شود،‌خطا است.

قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: فرش دستباف ایرانی عاملی برای توسعه فرهنگ ایرانی در سایر فرهنگها است؛ این در حالی است که بیش از آنکه انتقال فرهنگ به دوش سیاستمداران و نظامیان و اسلحه آنها باشد،‌ در محموله کالاهای صادراتی تجار نهفته است و اگر کالایی صادراتی شود، قبل از آنکه کالا مورد توجه قرار گیرد، فرهنگ آن به کشور هدف صادر شده است.

وی تصریح کرد: در این راستا مسئولیت توسعه فرهنگی بیش از آنکه به عهده مبلغان و مدیران سیاسی و سایر سربازان این صف باشد، تجار می‌توانند این مسئولیت را به عهده گیرند و در این میان، فرش دستباف ایرانی نیز گامی برای انتقال فرهنگ ایرانی به سایر کشورهای ایرانی به شمار می‌رود.

به گفته مفتح، فرش دستباف ایرانی انفجاری از رنگ، زیبایی و گل‌ها است و وجه قالب آن نیز در مقایسه با سایر کالاها، به کار رفتن گل است و با صادرات خود، این پیام بزرگ را به دنیا می‌رساند که ملت ایران‌،مهرورز و فرهنگ‌دوست است.

این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در این میان یکی از محورهایی که مورد بغض دشمن قرار گرفته،‌ فرش دستباف است و امریکا از مهرماه سال گذشته واردات فرش دستباف ایرانی را تحریم کرده است. این درحالی است که علیرغم این تحریم،‌فرش دستباف ایرانی قدرتمندانه در بازارهای هدف پیش می‌رود و در سال 89 نسبت به سال 88، رشد صادرات فرش دستباف ایرانی دو رقمی و بالاتر از 12 درصد بوده است.

مفتح گفت: امار صادرات فرش دستباف ایرانی در 5 ماهه ابتدای سال جاری نشانگر این است که هدفگذاری 600 میلیون دلاری صادرات در سال 90، غیرقابل دسترسی نیست. البته در زمینه فرش دستباف علیرغم تمام کارهای صورت گرفته، یک عنصر جای خالی دارد و آن این است که می‌توان با حفظ اصالت نقشه‌های فرش دستباف ایرانی، این کالا را با ذائقه کشورهای مقصد و خریداران در برخی کشورها نزدیک کرد.

وی اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت آمادگی دارد تا از نظر بودجه، فضا و تمامی امکانات مورد درخواست قالیبافان و صادرکنندگان فرش به یاری فعالان عرصه هنر-صنعت فرش دستباف بشتابد.

مفتح  گفت: اشتغالزایی در صنعت فرش، با کمترین هزینه قابلیت انجام دارد و در این راستا باید مجتمع‌های قالیبافی را توسعه داد. این درحالی است که هر طرحی به برای حمایت از اشتغالزایی در صنعت فرش به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارایه شود،‌مورد پشتیبانی قرار می‌گیرد.

وی افزود: سالیان سال وزارت بازرگانی تولیت تولید فرش دستباف را به عهده داشت و حال که امر ادغام صورت گرفته است،‌تولید و تجارت در یک نقطه متمرکز شده است، این درحالی است که ضرورت حضور صنعت فرش در وزارت صنعت، معدن و تجارت که هم تولیت تولید و هم تولیت تجارت را دارد،‌مضاعف شده است.

مفتح گفت: با این ادغام،‌جابجایی سیاستگذاری فرش دستباف از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارتخانه دیگری باعث صدمه زدن به این هنر-صنعت خواهد شد.

وی اظهار داشت: زمانی رسیدن به صادرات 500 میلیون دلاری فرش دستباف یک آرزو بود ولی اکنون هدفگذاری برای صادرات 600 میلیون دلاری صورت گرفته است،‌بنابراین بر اساس این امارها، انتزاع مرکز ملی فرش ایران و از وزارت صنعت، معدن و تجارت باعث ایجاد مشکل در مورد این کالا خواهد شد.