رشت - خبرگزاری مهر: نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت بر ضرورت شناساندن شخصیت برجسته آیت الله "محمد محمدی گیلانی" به نسل جوان جامعه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله زین العابدین قربانی ظهر یکشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان به همایش بزرگداشت آیت الله محمدی گیلانی اشاره کرد و افزود: تمامی نکات مهم این مراسم باید به دقت بررسی تا همایش در شان شخصیت ایشان برگزارشود.

وی اظهارداشت: آیت الله محمدی گیلانی یکی از علمای برجسته گیلان است که عمر خویش را برای مبارزه با رژیم پهلوی و بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نیز در دادگاه انقلاب به مردم و نظام خدمات شایسته ای انجام داد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی گیلان ادامه داد: این همایش بهترین فرصت برای شناساندن این عالم ربانی به مردم بویژه نسل جوان جامعه است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی گیلان نیز در این نشست گفت: همایش بزرگداشت آیت الله محمدی گیلانی هفتم مهر ماه جاری با حضور شخصیت های کشوری در مجتمع زیبا کنار رشت برگزار می شود.

منصور ایمانی یادآورشد: تاکنون بیش از هزار شخصیت کشوری و استانی به این مراسم دعوت شده و حجت الاسلام " سید ابراهیم رئیسی " معاون اول قوه قضائیه در این مراسم سخنرانی خواهد کرد.

آیت ‌الله‌ " محمد محمدی‌ دعوی ‌سرایی‌ " مشهور به‌ گیلانی‌ در سال‌ 1307 در روستای‌ دعوی‌ سرا از توابع‌ شهرستان‌ رودسر در استان‌ گیلان‌ در میان‌ خانواده‌ ای‌ متدین‌ و دوستدارخاندان‌ پاک‌ پیامبر به‌ دنیا آمد، پدر وی محمد جعفر نام‌ داشت‌ و در همان‌ روستا زندگی‌ می ‌کرد و از راه‌ کشاورزی‌ روزگار می‌ گذرانید.

آیت ‌الله‌ محمدی‌ گیلانی‌ در شش‌ سالگی‌ به‌ مکتب‌ خانه‌ رفت‌ و قرآن‌ مجید و کتابهای‌ معمول‌ در ادبیات‌ فارسی‌ را فرا گرفت، سپس‌ با تاسیس‌ نخستین‌ دبستان‌ دولتی‌ در نزدیکی‌ روستای‌ دعوی سرا در سال‌ 1315 به‌ دبستان‌ رفت‌ و در کلاس‌ سوم‌ دبستان‌ پذیرفته‌ شد.
 
با به‌ پایان‌ بردن‌ دوره‌ دبستان‌ و شروع‌ جنگ‌ جهانی‌ دوم‌ در سال‌ 1320 مجبوربه‌ ترک‌ مدرسه‌  شدو به‌ خدمت‌ پدر رفت‌ و چند سال‌ به‌ کشاورزی‌ مشغول‌ شد.
 
در سال‌ 1323 همزمان‌ با تاسیس‌ حوزه‌ علمیه‌ رودسر توسط‌ مرحوم‌ حجت‌ الاسلام‌ والمسلمین‌ حاج‌ سید محمد هادی‌ روحانی‌ به‌ حوزه‌ علمیه‌ رودسر رفت‌ و جامع‌ المقدمات‌ را فرا گرفت‌، آنگاه‌ در سال‌ 1325 به‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌ مشرف‌ شد و به‌ تکمیل‌ دروس‌ ادبیات‌ و فراگیری‌ دروس‌ دوره‌ سطح‌ پرداخت‌.

با پایان‌ یافتن‌ دوره‌ سطح‌، به‌ درس‌ خارج‌ آیت‌ الله‌ العظمی‌ بروجردی‌ (ره‌) راه‌ یافت‌ و در مدت‌ دوازده‌ سال‌ کتاب‌ صلوة‌ را در محضر ایشان‌ به‌ اتمام‌ رساند. به‌ موازات‌ آن‌ در درس‌ اصول‌ فقه‌ امام‌ خمینی ‌(ره‌) نیز حضور پیدا کرد و از آن‌ بهره ‌های‌ بسیار برد، در طول‌ این‌ مدت‌ در درس‌ اسفار و شفای‌ علامه‌ سید محمد حسین‌ طباطبایی‌ نیز به‌ مدت‌ هفت‌ سال‌ شرکت‌ کرده‌ است‌.
 
ایشان در سالهای‌ تحصیل‌ خود با استادان‌ و فضلای‌ بسیاری‌ رابطه‌ دوستی‌ داشته‌ که‌ برخی‌ از اعضای‌ جامعه‌ مدرسین‌ از آن‌ جمله ‌اند.
 
آیت ‌الله‌ محمدی‌ گیلانی‌ در سالهای‌ عمر خود تا به‌ امروز خدمات‌ فرهنگی‌ بسیاری‌ را به‌ انجام‌ رسانده‌ است، وی بسیاری‌ از کتب‌ دوره‌ سطح‌ در فقه‌ و اصول‌ و حکمت‌ و تفسیر را بارها تدریس‌ کرده‌ و هم‌ اکنون‌ نیز در تهران‌ به‌ تدریس‌ خارج‌ فقه‌ و اصول‌ اشتغال‌ دارد، از این‌ رهگذر شاگردان‌ بسیاری‌ تربیت‌ و به‌ عالم‌ اسلام‌ تقدیم‌ شده ‌اند.

این عالم برجسته تا به‌ امروز کتابهای‌ بسیاری‌ تألیف‌ کرده‌ که‌  شامل قضا و قضاوت‌ در اسلام‌، حقوق‌ کیفری‌ در اسلام‌، شرح‌ زیارت‌ اربعین‌، شرح‌ مناجات‌ شعبانیه، المعاد فی‌ الکتاب‌ و السنه‌، الامامه‌ و الخلافه‌ فی‌ الکتاب‌ و السنه، شرح‌ زیارت‌ امین‌ الله، تکملة‌ شوارق‌ الالهام‌، حدیث‌ الطلب‌ و الارادة‌، قرآن‌ و سنن‌ الهی‌ در اجتماع‌ بشرو درسهای‌ اخلاق‌ اسلامی است.
 
همینطور کتاب امام‌ راحل‌ و فقه‌ سنتی، خلق‌ جدید پایان ‌ناپذیر (ترجمه‌ رساله‌ " قوه‌ و فعل‌ " علامه‌ طباطبایی‌)، ترجمه‌ کتاب‌ شفاء، اسم‌ مستأثر در وصیت‌ امام‌ و زعیم‌ اکبر، سروش‌ قلم‌ (مجموعه‌ مقالات‌)، شرح‌ زیارت‌ وارث‌، در سایه‌ حکمت‌ (ترجمه‌ و شرح‌ گزیده‌ ای‌ از سخنان‌ حکمت‌ آمیز امیر مؤمنان‌ علی‌ علیه‌ السلام‌) از دیگر تالیفات آیت الله محمدی گیلانی است.
 
همچنین‌ از وی‌ مقالات‌ بسیاری‌ با عناوینی‌ چون‌ وجوه‌ شرعی‌ در نظام‌ اسلامی‌، بیمه‌ و موسیقی‌ در مجله‌ فقه‌ اهل‌ بیت‌ به‌ چاپ‌ رسیده‌ است‌.
 
آیت ‌الله‌ محمدی‌ گیلانی‌ از فعالان‌ سیاسی‌ در پیش‌ از انقلاب‌ و پس‌ از آن‌ بوده‌ است،‌ ایشان با حضور در جلسات‌ جامعه‌ مدرسین‌ و امضای‌ اعلامیه‌ ها و نامه‌ های‌ آن‌ و نیز سخنرانی ها و افشاگری ها سهم‌ بسزایی‌ در پیروزی‌ انقلاب‌ داشته‌ است‌.
 
پس‌ از انقلاب‌ نیز به‌ دستور امام‌ تشکیل‌ دادگاه‌ انقلاب‌ را بر عهده‌ گرفت‌ و پس‌ از تشکیل‌ شورای‌ عالی‌ قضایی‌ به‌ عضویت‌ این‌ شورای‌ درآمد.

برخی‌ از مسئولیتهای‌ وی‌ پس‌ از انقلاب‌ اسلامی‌ شامل حاکم‌ شرع‌ و ریاست‌ دادگاههای‌ انقلاب‌ اسلامی‌ به‌ امر رهبر کبیر انقلاب‌ اسلامی‌، عضو فقها و دبیر شورای‌ نگهبان، نماینده‌ حضرت‌ امام‌ راحل در دانشگاهها و ریاست‌ شورای‌ مرکزی‌ نمایندگان‌ حضرت‌ امام خمینی ‌(ره‌) در دانشگاهها، رئیس‌ هیئت‌ عفو حضرت‌ امام راحل، عضو مجمع‌ تشخیص‌ مصلحت‌ نظام‌، عضو شورای‌ بازنگری‌ قانون‌ اساسی، نماینده‌ مردم‌ تهران‌ در سه‌ دوره‌ مجلس‌ خبرگان‌ رهبری و  رئیس‌ دیوان‌ عالی‌ کشور است.