تحولات مصر اندکی پس از تونس آغاز شد و مردم این کشور به صورت سیل خروشان علیه رژیم حسنی مبارک به خیابانها آمدند. رژیم مبارک 18 روز بیشتر نتوانست مقاومت کند و مسئولیتهای خود را به شورای عالی نظامی مصر واگذار کرد.به این ترتیب ژنرال حسین طنطاوی به جای حسنی مبارک با وعده برگزاری انتخابات آزاد قدرت را به دست گرفت.
اما ژنرال محمد حسین طنطاوی که جایگزین ژنرال فراری ، محمد حسنی مبارک شده است کیست؟ ژنرال طنطاوی در 31 اکتبر سال 1935 در مصر به دنیا آمد. او در سال 1956 از دانشکده جنگ مصر فارغ التحصیل شد.
طنطاوی جوان ، پس از فارغ التحصیلی همراه با ارتش مصر در جنگ شش روزه علیه اسراییل شرکت کرد. وی علاوه بر شرکت در جنگ شش روزه ۱۹۶۷ (از ۵ تا ۱۰ ژوئن میان اسرائیل و مصر، سوریه، اردن و عراق) در جنگ اکتبر سال 1973 مصر و اسراییل حضور داشت .وی در زمان حکومت حسنی مبارک به کابینه دعوت شد و از سال 1991 سمت وزیر دفاع و صنایع نظامی مصر را عهده دار شد.
ژنرال با حسن وفاداری خویش به مبارک توانست در سال 1995 عنوان مهم و راهبردی فرماندهی کل نیروهای مسلح مصر را به خود اختصاص دهد و تا به امروز نیز این سمت را حفظ کرده است.
ارتش مصر پس از اینکه در بحبوحه انقلاب مردمی مصر از خیابانها عقب نشینی کرد و مجال شکوفایی انقلاب را داد توانست پایگاهی برای خود کسب کند اما به وعده های داده شده درباره انتخابات عمل نکرد از آن گذشته قانون فوق العاده زمان حسنی مبارک را پس از تسخیر سفارت رژیم صهیونیستی مجددا احیا کرد.
خانواده های شهدای انقلاب مصر خواستار مجازات عاملان کشتار فرزندان خود هستند و دادگاه جنایی مصر به ریاست "احمد رفعت" پرونده محاکمه دیکتاتور سابق مصر، "حبیب العادلی" و معاونانش را به اتهام کشتار تظاهرات کنندگان را تحت بررسی قرار داده اند.
موضوعی که شاید آزمونی مهم برای نظامیان حاکم بر مصر باشد شهادت "ژنرال طنطاوی" درباره کشتار تظاهرات کنندگان است که هر چند ریاست دادگاه به خاطر حفظ منافع ملی اجازه انتشار آن را نداد اما گویا شهادت به نفع مبارک بوده است.
وکلای مدافع شهدای انقلاب مصر از اینکه شهادت سری است و اجازه سوال از طنطاوی به آنها داده نشده است ناخرسند هستند و سوالات مطرح شده از رئیس شورای نظامی حاکم را عمومی دانسته اند.
"امیر سالم" از وکلای مدافع شهدای انقلاب مصر در این باره می گوید: از نظر قانونی نمی توان شهادت را رسانه ای کرد اما آنچه می توانم بگویم این است که شهادت طنطاوی به نفع رژیم سابق و مبارک بوده است.با طنطاوی به شکل خاص برخورد شد و سوالات ریز از وی پرسیده نشد.
"روضه احمد" از وکلای دیگر شهیدان انقلاب مصر هم گفت: شهادت کلی بود و سوالات مطرح شده و پاسخهای داده شده نیز کلی و بی نتیجه بود.
دیگر وکلای مصری هم نسبت به زمان در نظر گرفته شده برای موضوع شهادت اعتراض داشتند و اعلام کردند که زمان یک ساعت بسیار کم بود زیرا زمان اختصاص داده شده برای شهادتهای قبلی طولانی تر بود.
روزنامه الاهرام در این باره نوشت: یک صندلی برای طنطاوی در نظر گرفته شده تا بر روی آن بنشیند اما وی ترجیح داد که ایستاده شهادت دهد. وی به 26 سوال مطرح شده پاسخ داد و دادگاه با طرح دو سوال از سوی دادستان کل مخالفت کرد.
"انجی حمدی" سخنگوی جنبش "جوانان ششم آوریل" گفت: طنطاوی باید به روشنی مشخص کند چه کسی دستور تیراندازی به سوی تظاهرات کنندگان را صادر کرده است.دادگاه جدیت لازم را ندارد و ملاحظاتی در کار است.
"بثینه کامل" از نامزدهای زن احتمالی انتخابات ریاست جمهوری مصر هم اعلام کرده بود که ژنرال طنطاوی در دادگاه به نفع مبارک شهادت داده است.
این در حالی است که یک منبع وابسته به شورای نظامی حاکم با تکذیب اینکه طنطاوی به نفع مبارک شهادت داده باشد افزود: طنطاوی تنها به عنوان شاهد کشتار تظاهرات کنندگان در جریان انقلاب مصر حاضر شده است و از وی خواسته نشده به نفع یا ضد مبارک شهادت دهد.